اونس و دلار؛ متغیرهای کاهنده بازار آتی
گروه بورس کالا - منیره نظامیوند: دیروز در ادامه روند کاهشی قیمتهای بازار نقدی، آتی نیز کار خود را با ریزش آغاز کرد و تا پایان ساعات معاملاتی هم این روند را ادامه داد. کارشناسان معتقدند عنصر تاثیرگذاری که عمده کاهش قیمت دیروز بازار آتی به خاطر آن بود، ریزش اونس بود. به گفته کارشناسان، عملا ریزش یک درصدی در بازار دلار به همراه ریزش بیش از یک درصدی اونس باعث شد تا قیمت سررسیدهای مختلف آتی نیز بیشتر از دو درصد نزول داشته باشد. این در شرایطی است که برعکس، حباب سکه در بازار دیروز به بیش از ۲۰ هزار تومان رسید که این موضوع حکایت از جذابیت این بازار دارد.
گروه بورس کالا - منیره نظامیوند: دیروز در ادامه روند کاهشی قیمتهای بازار نقدی، آتی نیز کار خود را با ریزش آغاز کرد و تا پایان ساعات معاملاتی هم این روند را ادامه داد. کارشناسان معتقدند عنصر تاثیرگذاری که عمده کاهش قیمت دیروز بازار آتی به خاطر آن بود، ریزش اونس بود.
به گفته کارشناسان، عملا ریزش یک درصدی در بازار دلار به همراه ریزش بیش از یک درصدی اونس باعث شد تا قیمت سررسیدهای مختلف آتی نیز بیشتر از دو درصد نزول داشته باشد. این در شرایطی است که برعکس، حباب سکه در بازار دیروز به بیش از ۲۰ هزار تومان رسید که این موضوع حکایت از جذابیت این بازار دارد.
در بازارهای جهانی، دیروز اونس با برخورد به سقف کانال صعودی هزار و ۳۰۵ دلار، موفق به شکستن آن نشد و مجددا روند ریزشی را در پیش گرفت. سپس دوباره وارد کانال ۱۲۰۰ دلار شد و تا حدود هزار و ۲۸۹ دلار نیز ریخت که این رقم معادل بیش از یک درصد ریزش نسبت به روز دوشنبه است.
دیروز علاوهبر آمار مثبت اقتصادی که روز دوشنبه از فروش خانههای جدید در آمریکا منتشر شد، در طرف سیاسی، خبر عقب نشینی نیروهای روسی از مرز اوکراین، از جو متشنجی که در فضای سیاسی بهوجود آمده بود، کم کرد. این دو عامل فاندامنتال در کنار عوامل بازار دست به دست هم دادند و در نهایت زمینه را برای ریزش اونس فراهم کردند. همچنین سرمایهگذاران در انتظار انتشار گزارش فرصتهای شغلی در بخش غیرکشاورزی آمریکا و نتایج نشست فدرال رزرو در اواخر این هفته هستند تا ارزیابی بهتری از وضعیت بازارها کسب کنند.
در بازار ارز اما دیروز همچنین دلار نیز روندی ریزشی را تجربه کرد. این ریزشها در پی انتشار خبر صحبتهای روز ماقبل وزیر اقتصاد مبنی بر تزریق دلار پتروشیمیها و نیز درخصوص کوتاه مدت بودن نوسانات نرخ ارز صورت گرفته است. این صحبتها همزمان با خبرهایی که پیرامون آزاد شدن پولهای بلوکه شده غربی از طرف بانک مرکزی منتشر شد و نیز تخصیص ارز مورد نیاز مواد اولیه تولید و صنعت از جمله دلایلی بود که موجب شد تا دلار وارد کانال ۳۲۰۰ تومان شده و تا ۳۲۵۵ تومان نیز نزول کند. این اعداد حاکی از افت یک درصدی قیمت این ارز است. از سوی دیگر پیش بینی میشود اعلام خبر نرخ سودهای جدید، که در حال حاضر جلوی ریزش بیش از حد دلار را گرفته است، در بلندمدت به صعود قیمتی دلار کمک خواهد کرد.
در این بین بررسیها حکایت از کاهش اختلاف سررسیدهای آتی در روز گذشته دارد. این کاهش قیمتی تا جایی پیش رفت که در زمانهایی سررسید اردیبهشت زیر قیمت سکه نقدی نیز معامله میشد که شاید بهترین توجیه برای این امر، این باشد که بازار آتی انتظار دارد دیر یا زود حباب قیمتی که هماکنون در سکه وجود دارد، از بین برود. بنابراین از آنجا که در حال حاضر سررسیدهای دور در حال معامله است، عملا قیمتهایی متناسب با قیمت طلای موجود و نه قیمت بازاری سکه، برای قیمتگذاری سررسیدهای مختلف آتی در نظر گرفته میشود.
دیروز با وجود ریزش قیمت سررسید اردیبهشت تا قیمتی پایینتر از قیمت نقدی؛ افت قیمت در سررسیدهای دورتر از ریزش سررسید اردیبهشت نیز شدیدتر و بیشتر بود که باعث شد تا سود آربیتراژی بازار به کمتر از ۱۵ درصد نیز برسد.
در مجموع همچنان طی روزهای آینده، اخباری که از مذاکرات و حواشی آن منتشر خواهد شد، بهعلاوه روند حرکتی اونس، تعیینکننده جهت حرکت بازار آتی خواهد بود. دیروز جزو معدود روزهایی بود که تعداد زیادی موقعیت در سررسیدهای دور بسته شد و در مقابل، در سررسیدهای نزدیک، موقعیتهای جدید اضافه شد که این موضوع نشاندهنده شناسایی سود از طرف فروشندگان و شناسایی ضرر از سوی افرادی است که در روزهای گذشته در سررسیدهای دورتر، اقدام به اتخاذ موقعیتهای خرید کرده بودند.
همچنین روز دوشنبه شاهد تناقض قیمتی در سررسید تیر بودیم که این موضوع دیروز مرتفع شد و در نهایت بازار دیروز عملا شاهد ریزش متناسب سررسیدها دوشادوش یکدیگر بود. در بازار دیروز سکه سررسید اردیبهشت تقریبا روی قیمت نقدی معامله میشد و اختلاف قیمتی سررسید تیر با اردیبهشت در حدود ۳۵ هزار تومان بود. تفاوت سکه سررسید شهریور با تیر در محدوده ۴۵ هزار تومان بود و اختلاف قیمتی سررسید آبان با شهریور همچنان در حدود ۶۰ هزار تومان محاسبه میشود.
در این میان به گفته رسا اردوبادی، تحلیلگر بازار آتی، انتظار میرود با توجه به خبر عرضه دلار پتروشیمیها در بازار آزاد و سخنان کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی درخصوص نرخ ارز، دلار وارد فاز جدیدی شود. البته سخنان دیشب رئیس جمهور، روحانی نیز در بازگرداندن آرامش به بازار ارز موثر خواهد بود و انتظار میرود امروز شاهد بازاری آرام برای دلار باشیم. از منظر نموداری نیز به نظر میرسد دلار وارد یک موج نزولی شده است.
اما از امروز (چهارشنبه) تا پایان هفته آمارها و اخبار اقتصادی بسیار مهمی از ایالات متحده منتشر خواهد شد که قطعا بر روی شاخص دلار و اونس تاثیر خواهد گذاشت. لازم به یادآوری است که اونس در محدوده زیر۱۳۰۰ دلار نوسان دارد و رد کردن این محدوده کمی سخت خواهد بود. اونس؛ روز دوشنبه نیز با این محدوده بسیار درگیر بود ولی در پایان روز نتوانست این محدوده را رد کند و بعد از ظهر دوشنبه ریزش از همین محدوده را شروع کرد. در مجموع انتظار دیدن محدوده ۱۲۶۰ برای اونس دور از ذهن نیست.
اما سکه آتی سررسید تیر ماه در محدوده یک میلیون و ۳۲ هزار تومان یک روند صعودی را دارد که میتواند از آنجا حمایت شود؛ ولی در صورت شکست این محدوده میتوان به روند نزولی بیشتر امیدوار بود. پیشبینی میشود این سررسید بتواند تا محدوده ۹۷۰ هزار تومان نیز در سررسید تیر ماه کاهش یابد.
ارسال نظر