گروه بنگاه‌ها - آزاده حسینی: با انعقاد قرار‌داد خرید تجهیزات برای تولید ریل از سوی ذوب‌آهن، تولید ریل ملی شد. مدیر عامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان با بیان مطلب فوق افزود: با توجه به اینکه ریل تاکنون در کشور تولید نمی‌شد با انعقاد این قرارداد تولید ریل، ملی شد و امیدواریم ظرف مدت ۱۴ ماه، شرایط تولید ریل (UIC۶۰) را در ایران فراهم کنیم.

اردشیر سعد محمدی اظهار کرد: با توجه به اینکه در برنامه توسعه پنجم کشور ، راه آهن باید هزار کیلومتر خط ریل جدید به خطوط حمل و نقل ریلی کشور بیفزاید و این به معنی تداوم نیاز به ریل است اما قیمت ریل با استاندارد‌های جهانی بسیار بالاست و با توجه به شرایط بسیار مشکل تامین می‌شود، بنابراین راه‌اندازی واحد تولید ریل در ایران می‌تواند از خروج مقادیر زیادی ارز ممانعت به عمل آورد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ظرفیت این واحد تولید ریل که ذوب‌آهن خریداری کرده معادل ۴۰۰ هزار تن در سال است و تا ۶۰۰ هزار تن در سال نیز می‌تواند افزایش یابد، این شرکت می‌تواند تامین‌کننده خطوط ریلی برای توسعه صنعتی کشور باشد.

سعد محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا راه‌آهن خود را ملزم به خرید ریل ذوب‌آهن می‌کند یا خیر‌؟ گفت: با توجه به اینکه قیمت ریل در بازارهای جهانی بسیار بالاست و شرایط خرید نیز مشکل است مطمئنا راه آهن کوتاه‌ترین و ساده‌ترین راه را انتخاب می‌کند که همان تهیه ریل از داخل است؛ البته در همین خصوص با مدیران راه‌آهن نیز جلساتی داشتیم و تفاهم‌نامه‌ای نیز برای تامین ریل راه‌آهن از ذوب‌آهن امضا شده است.وی افزود: البته برای آغاز و ادامه راه نیازمند حمایت راه آهن و در نهایت وزارت و شهرسازی هستیم.وی با اشاره به استاندارد‌های ریل تولیدی در ایران گفت: ذوب‌آهن تاکنون نیز ریل تولید می‌کرد، اما این ریل دیگر در خطوط حمل و نقل استفاده چندانی ندارد که با راه اندازی این واحد، ریل تولید شده استاندارد‌های روز دنیا را داشته ودر ایران نیز مورد نیاز است.

رشد نزدیک به ۵۰ درصدی ارزش سهام

وی گفت: با خرید این واحد علاوه‌بر تامین نیاز به ریل خطوط حمل‌ونقل‌، قادر خواهیم بود تا خطوط مترو را نیز تامین کنیم.

وی همچنین در خصوص اقداماتی که در سال جاری از سوی ذوب‌آهن در دست اجرا است، گفت: به‌زودی در ذوب‌آهن شاهد افتتاح پالایشگاه و بهره‌برداری باتری شماره یک نیز خواهیم بود.وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال جاری تولید ۳ میلیون تن را در دستور کار داریم لذا نیازمند تامین زغال‌سنگ بودیم که برای همین موضوع واحد زغال‌سنگ شاهرود را خریداری کردیم و خرید معدن طبس یزد در راستای تامین نیاز مواد اولیه صورت گرفت.

مدیر‌عامل ذوب‌آهن گفت: همچنین با بهره‌برداری از باتری شماره یک ۴۵۰ هزار تن به ظرفیت کک ذوب آهن اضافه خواهد شد.

وی در‌خصوص بهره‌برداری از پالایشگاه ذوب‌آهن نیز گفت: با بهره‌برداری از پالایشگاه ذوب‌آهن ۴۵ هزار تن قطران، ۱۲ هزار تن بنزل و ۲ هزار و ۳۰۰ تن گوگرد تولید می‌شود.

وی با اشاره به رشد سهام ذوب‌آهن در بازار سرمایه گفت: با توجه به اقداماتی که صورت گرفته ارزش سهام ذوب‌آهن در بازار سرمایه حدود ۵۰ درصد رشد داشته است، به طوری که در بدو ورود به بازار سهام هر سهم ۲۸۴ تومان قیمت خورد، اما در ۲۹ اسفند سال گذشته این رقم به ۴۱۹ تومان رسید.

سعد محمدی همچنین از ثبت رکورد تولید در واحد‌های مختلف ذوب‌آهن طی سال جاری خبر داد و گفت : با توجه به اینکه تولید ۳ میلیون تنی را در دستور کار داریم در نخستین ماه سال جاری موفق شدیم تا در واحد آگلومراسیون ۳۵۱ هزار تن، در واحد کوره بلند ۲۵۸ هزار تن و در فولاد سازی ۲۵۲ هزار تن فولاد خام تولید کنیم که این آمار باعث ثبت رکورد تولید از بدو فعالیت ذوب‌آهن تاکنون شد.

وی با اشاره به وضعیت بازنشستگان ذوب‌آهن اصفهان گفت‌: با توجه به احترامی که برای تمامی فعالان این واحد صنعتی قائل هستم اما طبق قانون ذوب‌آهن نمی‌تواند حقوق بازنشستگان را پرداخت کند و صندوق بازنشستگی فولاد متولی بازنشستگان صنعت فولاد است.

ذوب‌آهن در بخش معدن خط قرمز ندارد

وی همچنین از حضور ذوب‌آهن اصفهان در بخش معدن خبر داد و گفت: ذوب‌آهن عزم جدی برای حضور در بخش معدن دارد و در این زمینه نیز خط قرمزی ندارد.

مدیر‌عامل ذوب‌آهن اصفهان تصریح کرد: ما معدن از دولت نمی‌خواهیم بلکه محدوده معدنی می‌خواهیم و تمامی اقدامات از اکتشاف تا استخراج را خود انجام می‌دهیم و در همین خصوص نیز اقداماتی در دست اجرا داریم.

وی تصریح کرد‌: در‌خصوص ممانعت از صادرات سنگ‌آهن از قول من شایعاتی مطرح بود این در حالی است که من مخالف صادرات سنگ‌آهن نیستم؛ چرا که این شرکت توان خرید بیش از ۴ میلیون تن سنگ‌آهن در مقطع زمانی کنونی را ندارد اما بهتر است به جای صادرات سنگ خام با ایجاد ارزش افزوده این کار انجام شود.

سعد محمدی اظهار کرد: در همین خصوص ذوب‌آهن آمادگی خود را برای تامین سنگ‌آهن با عیار بالای ۵۸ درصد اعلام می‌کند.

وی همچنین در خصوص نمایندگی بورس کالا در ملک متعلق به ذوب‌آهن اصفهان گفت: این ملک زمانی در اختیار بورس کالا برای انجام معاملات فولاد قرار گرفت اما تاکنون هیچ گونه وجهی بابت اجاره این واحد به ذوب‌آهن اصفهان پرداخت نشده، لذا ذوب‌آهن اصفهان در نظر دارد تا برای ادامه این روند با مدیران بورس کالا مذاکراتی داشته باشد یا در صورت عدم تمایل بورس کالا برای در اختیار داشتن ملک، آن را برای اقدام دیگری در نظر بگیرد.

وی همچنین با تاکید بر توسعه صادرات فولاد در ذوب‌آهن اصفهان گفت: با توجه به اینکه افزایش تولید را دستور کار داریم از سویی فضای بازار نیز با رکود همراه است، لذا توسعه صادرات با جدیت دنبال می‌شود.