نگاهی به تحولات دو هفته گذشته در معاملات فولادیها
معاملات شمش بورس، پررونقتر از مقاطع بازار
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: با آنکه اغلب معاملهگران امید داشتند یازدهمین ماه سال، ماه آغازین خریدهای پایان سال بوده و از این پس روند مبادلات انواع محصولات فولادی با گرمی بیشتری در بازار و بورس کالا دنبال شود، اما گویا بازار آهن همچنان در خواب زمستانی است. هماکنون از تاریخ سیام دی ماه بازار بیلتهای وارداتی در ثبات قیمتی که ناشی از تعادل حجم عرضه و تقاضای شمش است بهسر میبرد، به طوری که قیمت شمشهای موجود در بنادر شمالی و جنوبی پس از تجربه یک افت ۲ و ۳/۱ درصدی در این تاریخ دیگر تغییر محسوسی نکردهاند.
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: با آنکه اغلب معاملهگران امید داشتند یازدهمین ماه سال، ماه آغازین خریدهای پایان سال بوده و از این پس روند مبادلات انواع محصولات فولادی با گرمی بیشتری در بازار و بورس کالا دنبال شود، اما گویا بازار آهن همچنان در خواب زمستانی است. هماکنون از تاریخ سیام دی ماه بازار بیلتهای وارداتی در ثبات قیمتی که ناشی از تعادل حجم عرضه و تقاضای شمش است بهسر میبرد، به طوری که قیمت شمشهای موجود در بنادر شمالی و جنوبی پس از تجربه یک افت ۲ و ۳/۱ درصدی در این تاریخ دیگر تغییر محسوسی نکردهاند. تنها در تاریخ ۱۳ بهمنماه بود که به علت کاهش حجم عرضه این کالا در بندر امام، محمولههای بیلت کرهای و ترک رشد یک درصدی را تجربه کردند، اما پس از آن نیز کماکان این کالا در مبادی ورودی کشور شاهد تثبیت نرخ است. تحت این شرایط نیز در حالیکه اغلب فعالان بازار معتقد به ثبات قیمت مقاطع و پایان روال کاهشی آن به دلیل ثبات قیمت مواد اولیه بودند، اما طبق نمودار از ابتدای بهمنماه قیمت میلگردهای موجود در بازار کماکان یک مسیر کاهشی را پیمودهاند، به طوری که سایزهای نرمال این کالا از متوسط ۱۶۷۰ تومان در ابتدای این ماه به ۱۶۴۰ تومان در تاریخ ۱۶ بهمن ماه رسیدهاند. به گفته یکی از معاملهگران اگر این فرصت پیش آمده (ثبات بهای شمش) منجر به تثبیت قیمتها در بازار مقاطع میشد، آنگاه خریداران نسبت به حضور در مبادلات بازار تعلل نمیکردند و خریدهای پایان سال تا حدودی از این طریق شارژ میشد، اما هنگامی که در نهایت پس از دو یا سه روز ثبات، بازهم قیمتها به روند کاهشی برمیگردند، بنابراین این تفکر که میتوان در روزهای آینده خرید ارزانتری انجام داد دوباره میان معاملهگران تقویت شده و معاملات پایان سال بازهم به تعویق میافتد. از سوی دیگر طی دو هفته اخیر روند تغییرات قیمت تیرهای ذوبی و واکنش بازار به آن نیز قابل تامل است. با آنکه بهای شاخههای سنگین تیرآهن (۲۲، ۲۴ و ۲۷) از ابتدای این ماه با اقدامات کنترلی یکی از عرضهکنندهها افزایشی بوده و در تاریخ دوازدهم بهمن ماه به میانگین بیش از یک میلیون و ۸ هزار تومان رسیده است، از سیزدهم این ماه دوباره قیمت این کالا روند کاهشی را در پیش گرفته به گونهای که چهارشنبه هفته قبل پس از دو هفته نوسان مثبت و منفی بار دیگر این کالا همان نرخ ابتدایی این ماه را در مبادلات روزانه بازار ثبت کرده است. در این میان خریداران هم با این دید که این نوسانات مثبت، مقطعی و گذرا بوده و دوباره بهای تیرآهن کاهش خواهد یافت، نه تاثیری از این نوسانات گرفتند و نه بر حجم مبادلات بازاری خود افزودند.
بورس کالا، موفقتر از بازار
به هر ترتیب اما بورس کالا موفقتر و پرکارتر از بازار آزاد طی دو هفته اخیر عمل کرده است. نگاهی به آمارهای مربوط به معاملات روزانه بورس کالا نشان میدهد درحالی که تنها فولادسازان خصوصی عرضهکننده در این مدت، مجتمع جهان فولاد غرب و فولاد آذربایجان بودهاند و کماکان محصولاتشان بدون متقاضی مانده است، اما دولتیها بهخصوص فولاد خوزستان و ذوبآهن حضور پررنگتری در تالار صنعتی داشتهاند و معاملات پررونقتری را تجربه کردهاند. بزرگترین عرضهکننده شمش کشور در این دو هفته بالغ بر ۱۸۲ هزار تن شمش به خریداران فروخته که ۱۵۰ هزار تن آن به قیمت ۱۳۸۰ تومان و مابقی به قیمت ۱۴۰۰ تومان بوده است. اغلب کارگزاران معتقدند با خریدهای شمشی که طی دو هفته اخیر در بورس کالا انجام شده میتوان خوشبین بود که معاملات سلف دیگر محصولات فولادی مانند مقاطع نیز از تالار صنعتی به زودی با رونق و بهبود همراه شود.
ارسال نظر