پلیمریها با ۱۰ درصد رقابت ظاهر شدند
گروه بورس کالا- سحر نمایشی: روز دوشنبه قیمت محصولات پتروشیمی در اولین معاملات از هفته جاری به دلیل کمبود عرضه نسبت به میزان تقاضا با افزایش و ثبت سقف قیمت مواجه شد. این در حالی است که در بازار آزاد، همچنان به دلیل کمبود برخی محصولات و خودداری فروشندگان از عرضه آنها، قیمتها رشد زیادی را نسبت به قیمتهای پایه تجربه کرده، بهطوری که انواع پلیاتیلنها به دلیل افزایش تقاضا در این فصل با این روند رو به رو شدهاند. البته این در حالی است که علاوهبر افزایش سقف رقابتی چهار محصول شیمیایی طی هفته گذشته، سقف نوسان مجاز قیمت محصولات پروپیلن نساجی، کوپلیمرهای پلیپروپیلن (گرید لوله) و انواع پلیاتیلن سنگین اکستروژن (گرید لوله) نیز طی هفته جاری از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت.
گروه بورس کالا- سحر نمایشی: روز دوشنبه قیمت محصولات پتروشیمی در اولین معاملات از هفته جاری به دلیل کمبود عرضه نسبت به میزان تقاضا با افزایش و ثبت سقف قیمت مواجه شد. این در حالی است که در بازار آزاد، همچنان به دلیل کمبود برخی محصولات و خودداری فروشندگان از عرضه آنها، قیمتها رشد زیادی را نسبت به قیمتهای پایه تجربه کرده، بهطوری که انواع پلیاتیلنها به دلیل افزایش تقاضا در این فصل با این روند رو به رو شدهاند. البته این در حالی است که علاوهبر افزایش سقف رقابتی چهار محصول شیمیایی طی هفته گذشته، سقف نوسان مجاز قیمت محصولات پروپیلن نساجی، کوپلیمرهای پلیپروپیلن (گرید لوله) و انواع پلیاتیلن سنگین اکستروژن (گرید لوله) نیز طی هفته جاری از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت. به گفته فعالان بازار محصولات پتروشیمی، پس از انتشار این خبر قیمت این محصولات در بازار آزاد با رشد بیش از ۳۰۰ تومانی مواجه شد، در حالی که فروشندهای برای این محصولات وجود نداشت و تنها قیمتها اعلام میشد. به عقیده فعالان بازار، عدم فروش معاملهگران در بازار و بورس به دلیل خوشبینی نسبت به آینده بازار است، چراکه فروشندگان معتقدند بعد از افزایش نرخ خوراک گاز، قیمتها رشد بیشتری را تجربه خواهند کرد. این در شرایطی است که برخی از آگاهان اقتصادی معتقدند افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها نه تنها کمکی به بهبود روند معاملات در این بازار نمیکند، بلکه موجب به هم ریختن نظم بازار و ایجاد رکود در مبادلات میشود. همچنین از آنجا که نرخ پایین خوراک میتواند برای ورود سرمایهگذاران به این صنعت در کشور جذابیت ایجاد کند و در حال حاضر در موقعیتی قرار داریم که محدودیتها کاهش یافته، بنابر این بهتر است با وجود تکنولوژیهای فرسوده و قدیمی در کشورمان توقعاتمان را کاهش دهیم و به فکر جذب سرمایه و سرمایهگذار باشیم.
به این ترتیب روز دوشنبه ۱۴ بهمنماه، حدود ۱۱۰ هزار تن انواع کالا در بورس کالای ایران عرضه شد که در این میان شرکت پالایش نفت تند گویان تهران با ۱۵ هزار تن وکیوم باتوم، ۱۴ هزار تن انواع لوبکات و ۷۰۰تن گوگرد گرانوله در تالار فرآوردههای نفتی وپتروشیمی حضور یافت. همچنین شرکت پالایش نفت تبریز ۲ هزار تن لوب کات سبک و ۴۰۰ تن گوگرد کلوخه را راهی تالار معاملات کرد. همچنین در گروه مواد پلیمری نیز شاهد عرضه انواع پلیاتیلن، پلیاستایرن، ABS و پلیپروپیلن مجتمعهای پتروشیمی آریاساسول، تبریز، رجال، شازند، مارون و نوید زرشیمی بود، بهطوری که در بین این محصولات پلیپروپیلن نساجی ZH۵۵۲R شرکت نوید زرشیمی با رقابت ۱۰ درصدی بیشترین تقاضا را در این روز ثبت کرد. همچنین پلیاتیلن سبک خطی ۰۲۰۹KJ شرکت پتروشیمی تبریز نیز با ۱۳ هزار و ۲۸۰ تن تقاضا با سقف قیمت معامله شد؛ البته این در حالی است که لوب کات سبک شرکت پالایش نفت تندگویان تهران کمترین میزان تقاضا را در روز ثبت کرد.
ارسال نظر