به منظور بازگشت رونق به بازار فولاد از سوی دولت و بخش خصوصی اتفاق افتاد
تلاش برای رسمیت یافتن سایت بها
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: با ادامه اخبار مربوط به جنگ احتمالی علیه سوریه و افزایش نرخ طلا و ارز در کشور، بهای آهن آلات با تاثیرپذیری از این عوامل در مسیر صعود قرار گرفت. به گفته فعالان بازار هرچند دلیل منطقی برای این افزایش نرخها وجود ندارد، اما جو روانی ناشی از التهابات جنگ و اخبار سیاسی پیرامون آن بر بازارهای گوناگون اثر افزایشی داشته به همین دلیل در بازار آهن نیز شاهدیم حجم خریدهای احتیاطی و انباری نسبت به روزهای گذشته رشد بیشتری یافته است. فعالان بازار معتقدند: احتمال افزایش بیشتر قیمتها در روزهای آتی بسیاری از معاملهگران را که تا به حال به سبب سیاست صبر و انتظار به امید کاهش بیشتر قیمتها دست از خرید کشیده بودند، ترغیب به حضور در بازار و خرید و فروش آهنآلات کرده است.
گروه بورس کالا- حدیث موسوی: با ادامه اخبار مربوط به جنگ احتمالی علیه سوریه و افزایش نرخ طلا و ارز در کشور، بهای آهن آلات با تاثیرپذیری از این عوامل در مسیر صعود قرار گرفت. به گفته فعالان بازار هرچند دلیل منطقی برای این افزایش نرخها وجود ندارد، اما جو روانی ناشی از التهابات جنگ و اخبار سیاسی پیرامون آن بر بازارهای گوناگون اثر افزایشی داشته به همین دلیل در بازار آهن نیز شاهدیم حجم خریدهای احتیاطی و انباری نسبت به روزهای گذشته رشد بیشتری یافته است. فعالان بازار معتقدند: احتمال افزایش بیشتر قیمتها در روزهای آتی بسیاری از معاملهگران را که تا به حال به سبب سیاست صبر و انتظار به امید کاهش بیشتر قیمتها دست از خرید کشیده بودند، ترغیب به حضور در بازار و خرید و فروش آهنآلات کرده است. از سوی دیگر روز گذشته برخی تولیدکنندگان مقاطع کشور نیز محصولات تولیدی خود را با ۱۰ تا ۶۰ تومان افزایش نرخ روانه بازارها کردند، بنابراین به نظر میرسد پیشبینی فولادسازان و معاملهگران نسبت به آینده قیمتها تا حدودی افزایشی است، هرچند کمبود تقاضای واقعی کماکان مشکل اصلی بازار آهن محسوب میشود.
در همین حال رییس اتحادیه آهن فروشان در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» پیرامون کمبود تقاضا در بازار آهن گفت: تمام رکود اخیر در حوزه آهن و فولاد را نمیتوان به طور مطلق مربوط به افت ساختوسازهای مسکونی دانست، هرچند بخشی از آن مربوط به این مساله است. وی ادامه داد: در حال حاضر مشکل این است که فولادسازان طی ماههای اخیر در حجم زیادی اقدام به تولید محصولات فولادی کردهاند و از آنجا که تقاضا با میزان عرضهها در بازار برابری نمیکند، بنابراین مقداری از این تولیدات در کارخانهها و انبارها به اصطلاح رسوب کردهاند به همین دلیل این موضوع باعث شده تا برخی کارخانهها برنامه کاهش ظرفیت تولید را در دستور کار قرار دهند یا هماکنون این موضوع را در خطوط تولیدی خود عملی کرده باشند که تداوم آن با توجه به اینکه مساله واردات را در صورت نیاز کشور به فولاد پیش میکشد، نگرانکننده است. به گفته محمد آزاد موضوع دیگری که در این میان مساله ساز شده عرضههای بورس کالا است؛ چرا که همگی تولیدکنندهها به خصوص بخش خصوصی که ظرفیت تولید پایینی دارند امکان عرضه محصولات خود را در این نهاد مالی ندارند و در بازار آزاد با واسطههای گوناگون محصولات خود را میفروشند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکار اتحادیه آهن و فولاد برای خروج از رکود فعلی بازار آهن خاطرنشان کرد: در جلسه مشترکی که میان این اتحادیه و انجمن تولیدکنندگان فولاد با حضور محمد صادق مفتح معاون سابق وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، تصمیم گرفته شد که بر اساس پیششرطهای اتحادیه آهن و فولاد شرایط حضور صنوف آهن فروش و تولیدکنندهها در سامانه هوشمند آهنآلات در مسیر اجرایی شدن قرار گیرد که اگر آییننامهها و دستورالعملهای عضویت در آن سریعتر تدوین شود از اواسط مهرماه میتوانیم نسبت به بهبود روند معاملات و رونق خرید و فروشها به دور از دست واسطهها بسیار خوشبین باشیم؛ چرا که تمام فعالیتهای اقتصادی فولادبر هرچند کمتر از گذشته، اما در حال انجام شدن هستند. آزاد افزود: تولیدکنندگانی که در بورس کالا پذیرش نمیشوند و نیز تجاری که در تناژهای سنگین از بورس خریداری میکنند در کنار آهنفروشان خرد میتوانند محصولات خود را از طریق سایت بها به دست خریداران برسانند، بنابراین این سایت را میتوان دومین بورس کالای کشور در زمینه خرید و فروش آهنآلات دانست که رسمیت یافتن آن کمک زیادی به تحرک معاملات فولاد خواهد کرد. رییس اتحادیه آهنفروشان پیرامون موضوع مالیات بر ارزش افزوده صنف آهنفروش نیز گفت: به واسطه امکانات در نظر گرفته شده در این سایت صورت حساب خرید و فروش برای دو طرف معامله صادر میشود که از این پس مشکل معاملات بدون فاکتور را که موضوع اصلی در چالش مالیات بر ارزش افزوده است حل خواهد کرد. البته این موضوع در حالی است که یکی از فعالان بازار آهن معتقد است تا زمانی که قدمهای اعتمادساز با کمک اتحادیه و همکاری سازمان امور مالیاتی برای آهن فروشان برداشته نشود- به این معنی که مالیاتهای سنگین صنفی و ارزش افزوده تعدیل شده و کاهش یابند- بسیاری از اعضای صنف، مغازههای خود را باز نکرده و تمایلی به عضویت در سامانه بها نشان نخواهند داد، البته آزاد نسبت به برطرف شدن این مشکل از سوی سازمان امور مالیاتی ابراز امیدواری کرد. وی همچنین انتخاب نعمتزاده را به جهت آشنایی و تسلط کاملش بر زوایای گوناگون صنعت کشور بسیار حایز اهمیت دانست و ادامه داد: او در اولین قدم با انتخاب کرباسیان برای ریاست سازمان ایمیدرو نشان داد که برای برطرف کردن مشکلات صنعت فولاد کشور و رونق آن عزم جدی دارد.
بورس کالا از بازار تبعیت نکرد!
از سوی دیگر تغییرات مثبت قیمت و بهبود نسبی معاملات در بازار آزاد در حالی است که بورس کالا بهرغم پیشبینیها مبنی بر تحرک معاملات خود در گروه محصولات فولادی با بیرونقی خریدها مواجه شد. روز گذشته بالغ بر ۷ هزار و ۲۰۰ تن انواع محصولات فولادی به روی تابلوی عرضه رفت که در نهایت ۱۷۰۰ تن از آنها به فروش رسید. از میان کالاهای عرضهشده تنها سلف تیرآهن ۱۴، تولید مجتمع جهان فولاد غرب و سبد نبشی صنایع فولاد کوهپایه بود که مورد استقبال خریداران واقع شد. دیگر محصولات از قبیل سبد میلگردهای نقدی و سلف فولاد آذربایجان، میلگرد کلاف مجتمع کارخانجات فولاد نطنز و میلگرد نورد ایوان غرب که همه آنها در حداقل تناژ یعنی ۱۱۰۰ تن عرضه شده بودند بیخریدار ماندند. به گفته مدیر بخش فلزات کارگزاری مفید، هماکنون سطح قیمتها در حداقل میزان خود قرار دارد و کاهش بیش از این برای تولیدکنندهها به صرفه نیست، به علاوه با توجه به قیمتهای جهانی شمش و اسلب و نرخ دلار، بهای فعلی آهنآلات در سطح معقولی است، بنابراین دلیل روشنی برای تردید خریداران در رینگ فولاد وجود ندارد، مگر اینکه در میان گمانهزنیهای گوناگون موجود پیرامون آینده نرخ ارز به دلیل احتمال حمله به سوریه، وزن پیشبینیهای مثبت مبنی بر عدم وقوع جنگ و بازگشت نرخ انواع ارز به سطح قبلی بیشتر باشد. علیاصغر بهرامی افزود: البته اگر پروژههای عمرانی راه بیفتد و مشکل ضعف تقاضا تا حدودی برطرف شود، بازار کمتر به سیگنالهای سیاسی واکنش نشان خواهد داد.
ارسال نظر