چین بلای جان صنعت فولاد اروپا شد
فولادسازان اروپایی در جبهه جدید
تولیدکنندگان فولاد ضدزنگ در اتحادیه اروپا بر علیه افت قیمتها در معاملات، موجودی بالا و تقاضای پایین اقدامات خود را آغاز کردهاند، ولی هنوز برنامه آتی برای شروع اقدامات حقوقی تجاری برای کارشناسان مشخص نیست.
اما طی همین مدت و در ماههای قبل از آن کارخانههای اروپایی نیز مبارزات خود را با واردات فزاینده فولاد ضدزنگ از چین آغاز کردهاند.
در سال گذشته بالا رفتن قیمت فلزات آلیاژی فولاد ضدزنگ موجب بالا رفتن انواع فولادها شد که در نتیجه تولیدکنندگان اروپایی، آمریکایی و ژاپنی این افزایش قیمت مواد اولیه را به مشتریان خود انتقال دادند به طوری که این افزایش سنگینی در پایان سال ۲۰۰۶ قبل از رسیدن آن به اوج ۳۳۰۰ یورو در ژوئن امسال به بیش از ۲۱۰۰ یورو در هر تن رسید.
درحالحاضر در سه ماهه سوم سال 2007 قیمتهای پایه مجددا کاهش پیدا کرده است و تولیدکنندگان فولاد ضدزنگ اروپا اگر قیمتهای پایه آنان به 1100 یورو در هر تن برسد بسیار خوششانساند.
خبر اینکه یوروفر (Eurofer) درصد اعمال تعرفههای جوابی یا تنبیهی بر روی واردات فولاد نورد سرد ضدزنگ از چین است مسلما خبر مسرتبخشی برای تولیدکنندگان اتحادیه اروپا است که نگران از دست دادن بازار به رقبای چینی فولاد هستند.
اما مشتریان نیز متقابلا مخالف هرگونه اقدامی هستند.
اروفر در نظر دارد دعوای خود را در پایان ماه سپتامبر به کمیسیون ارائه دهد. این اقدام به دلیل افزایش حجم واردات از چین در دو سال گذشته تسریع یافت اما خصوصا افزایش شدید واردات از چین در نیمه دوم سال گذشته در اتخاذ سریعتر این اقدامات بسیار موثر بوده است.
صادرات محصولات فولاد سرد ضدزنگ چینی به 25 کشور اتحادیه اروپا در سال 2005 رقم پایین 7500 تن بود.
این میزان در سال ۲۰۰۶ به ۲۲۲۹۰۰ تن و به ۲۶۰۵۰۰ تن در ژانویه-ژوئیه امسال افزایش یافت:
اما دعاوی اروفر فقط مربوط به حجم واردات به تنهایی نیست. موارد دیگر مطروحه در این دعوی قیمتهایی است که کلاف سرد چین از سال 2005 در اروپا فروخته میشود.
سخنگوی اروفر میگوید، فکر میکنم شرایط خوبی برای طرح دعوی است چون این امکان وجود دارد که میزان صادرات در آینده بیشتر شود و حتی اگر صادرات در سطح کنونی نیز باقی بماند هنوز این ریسک وجود دارد چون روی سودآوری کارخانههای ما اثر گذاشته و باعث متنفر شدن کارخانههای فولاد و ضدرنگ اروپا گردد.
به نقل از مدیر فولادهای خاص و آمار اروفر اگر چه بررسیها هنوز کامل نشده است، اروفر هنوز دلیلی ندارد که ثابت کند صادرات فولاد و ضد رنگ چین به اتحادیه اروپا با تخفیف حداقل 10درصدی و شاید 20درصدی نسبت به همان نوع محصولاتی که توسط کارخانههای اروپایی به اتحادیه اروپا فروخته میشود فروخته شده است.
اگر چنین دعوتی نیز اثبات شو، هنوز اروفر باید ثابت کند که واردات از چین به صنعت فولاد ضد زنگ اتحادثه اروپا ضرر رسانیده و یا اینکه آن را تهدید به خسارت مینماید و اینگونه ضرر میتواند منتهی به از دست دادن سهم بازار و یا کاهش قیمتها و در نتیجه روی تولید کارخانههای داخلی کاهش سود حاشیههای آنان تاثیرگذار باشد. و این وضع نمیتواند کار کاهش آسانی باشد.
اروفر میگوید ما در حال بررسی زمینههایی هستیم که بتوان تعرفههای جبرانی یا ضد دامپینگ اتخاذ نمود و به نظر میرسد که بتوانیم در هر دو جبهه برنده شویم.
برای آنکه یک شکایت ضدیارانهای موفق شود کمیسیون اروپا میبایستی مطمئن شود که یارانهها مخصوص یک صنعت یا گروهی از شرکتهای کشور مبدا بوده و خسارت قابلتوجهی را به صنعت اروپا وارد آورده است.
زمانی که این شکایت مطرح گردد کمیسیون 45روز فرصت دارد تا آن شکایت را بررسی کرده و مشخص کند که آیا شواهد کافی برای پیگیری رسمی شکایت وجود دارد یا نه.
اقدامات ضددامپینگ زمانی اتخاذ خواهد شد که منافع خاک اتحادیه اروپا در آن دیده شود و اقدامات ضددامپینگ زمانی منتفی میشود که دلایل و شواهد کافی وجود نداشته و یا اینکه شکایت یا شکایات ارائه شده نتواند حداقل ۲۵درصد کل تولید اتحادیه اروپا مربوط به همان محصول مورد نظر را در بر بگیرد.
مورد آخر مانعی ایجاد نخواهد نمود. کوششهای اروفر برای ارائه یک شکایت ضددامپینگ بر علیه چین ماه گذشته مورد حمایت یکی از مهمترین تولیدکنندگان فولاد ضدرنگ اروپا قرار گرفت.
این تولیدکننده تیسنکروپ بود که مطرح کرد دلیل افزایش واردات از چین رکورد در بازار فولاد ضد زنگ اروپا بوده است.
هر گونه شکایتی از طرف اروفر میتواند شدیدا مورد اعتراض کارخانههای چینی قرار گیرد که این مطلب را یک مقام رسمی بزرگترین تولید فولاد ضدزنگ چین میگوید و اضافه میکند که واردات از چین نمیتواند دلیل رکود بازار فولاد ضدزنگ اروپا باشد و این وضع مربوط میشود به بالا رفتن قیمتهای نیکل و در نتیجه تاکتیکهای خرید محتاطانه مشتریان و توزیعکنندگان در اتحادیه اروپا که در این شرایط آن را اتخاذ کردهاند.
از آنجایی که کارخانههای فولاد ضدزنگ اروپا نمیتوانند کاری در خصوص افزایش قیمت نیکل در بازار انجام دهند بالاجبار مشکلات را به گردن رقبای بینالمللی خود میاندازند تا از میزان صدمات کاهش سهم بازار خود بکاهند که کل بازار را به رکود کشانیده است.
نیکل یک عنصر فلزی مهم آلیاژی در فولاد ضدزنگ است که قیمت آن در اواسط ماه مه امسال در بازار در بورس فلزات لندن به بالاترین سطح یعنی 51هزار دلار در هر تن رسید. این افزایش قیمت تقریبا در سه ماه اول سال 2006 به طور نسبتا یکنواختی ادامه داشت که حدود 15هزار دلار بود و بعد از آن قیمتها تا اوج افزایش تندی داشت تا زمانی که به صورت حلزونی رو به کاهش
گذاشته است.
قیمت نیکل سه ماهه در افزایش قیمت این عنصر آلیاژی منعکس شده است که هر از گاهی از قیمتهای پایه آن طی سال گذشته 2 یا 3برابر بیشتر است.
ارسال نظر