رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:
فولاد مبارکه گرانفروشی نمیکند
اما انگار شرایط تغییر کرده است و انجمن تولیدکنندگان فولاد به مدافع بزرگترین فولادساز کشور یعنی مبارکه تبدیل شده است.
گروه بورس کالا- طی سالهای گذشته فولادسازان بخش خصوصی به سیاستهای انحصارگرایانه فولادسازان دولتی همواره انتقاد داشتند.
اما انگار شرایط تغییر کرده است و انجمن تولیدکنندگان فولاد به مدافع بزرگترین فولادساز کشور یعنی مبارکه تبدیل شده است. آنها با نقص اظهارات سندیکای تولیدکنندگان لوله پروفیل از عملکرد مجتمع فولاد مبارکه حمایت و دفاع کردهاند.
بهطوریکه تقی بهرامی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور دیروز به نمایندگی از فولادسازان بخش خصوصی در گفتوگو با ایسنا گفت: تولید فولاد از ابتدای امسال تاکنون به دلیل کمبود مواد اولیه نسبت به سال گذشته با کاهش روبهرو بوده است.
وی با بیان این مطلب گفت: در ۵ ماه نخست امسال در مجموع حدود ۵میلیون تن فولاد در کشور تولید شد و صادرات نیز تا حدود زیادی کاهش یافته است.
بهرامی افزود: در سال گذشته نیز در مجموع حدود ۱۲میلیون تن فولاد در کشور تولید که از این مقدار حدود ۵/۱میلیون تن به کشورهای دیگر صادر شد.
او با اشاره به اینکه حدود هفتمیلیون و ۹۰۰ هزار تن ظرفیت تولید فولاد در بخش خصوصی در کشور به وجود آمده است، عنوان کرد: این در حالی است که از این ظرفیت فقط حدود دومیلیون تن فولاد تولید میشود و دلیل آن نیز کمبود مواد اولیه یعنی شمش بوده است.
بهرامی نوشهر با انتقاد از تلاش عدهای برای حذف تعرفههای واردات ورق و فولاد توضیح داد: هیچ کشوری در دنیا با وجودی که فولاد تولید میکند، اقدام به صفرکردن تعرفههای وارداتی نمیکند و میانگین تعرفه کشورهای تولیدکننده فولاد در دنیا بین ۲۵ تا ۳۰درصد است.
وی همچنین ضمن رد ادعای سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل مبنی بر گرانفروشی مجتمع فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه حتی زیرقیمتهای جهانی محصولات خود را میفروشد.
وی همچنین عنوان کرد: فعالان این سندیکا ادعا میکند حدود ۴۰۰ هزار نفر در این صنعت مشغول به کار هستند، در حالی که این آمار با واقعیت مطابقت ندارد.
او با بیان اینکه کمترین تعرفه واردات ورق و فولاد در دنیا ۶درصد است، تصریح کرد: درباره ادعای دیگر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل مبنی بر اینکه تولیدکنندگان فولاد برای کسب جوایز صادراتی و گرفتن عنوان شرکت برتر صادراتی اقدام به صادرات فولاد میکنند، در حالی که در داخل کشور کمبود ماده اولیه به وجود میآید، گفت: طبق طرح جامع فولاد میزان تولید فولاد در ایران تا ۱۵ سال آینده باید به مرز ۵۶میلیون تن برسد و جمعیت ایران در آن زمان حدود ۱۰۰میلیون نفر است و میانگین مصرف سرانه نیز حدود ۴۰۰ کیلوگرم برای هر سال پیشبینی شده است، بنابراین حدود ۴۰میلیون تن در داخل کشور مصرف خواهد شد و حدود ۱۶میلیون تن برای صادرات پیشبینی شده است و اگر در شرایط فعلی با دنیا قطع رابطه کرده و در بازارهای جهانی حضور نداشته باشیم، دستیابی به این هدف بسیار مشکل است.
جوابیه سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی به تقی بهرامی
روز گذشته در پی انعکاس گفتوگوی خبرگزاری ایسنا با تقی بهرامی، رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی نمابری به دفتر روزنامه ارسال کرد که متن آن را در پی میخوانید:
همانگونه که مستحضرید به علت کمبود شدید ورقهای گرم فولادی در بازار شاهد افزایش سرسامآور قیمتهای این محصولات در داخل کشور و بورسفلزات بودهایم که بر همین اساس اعضای محترم کمیسیون ماده یک با توجه به منافع و مصالح ملی و عمومی با بررسی تمامی ادله و شواهد و بررسی وضعیت بازار فولاد کشور اقدام به تصویب حذف تعرفه واردات ورق گرم فولادی کردند و این در حالی است که شرکت ملی فولاد و شرکت فولاد مبارکه نیز اذعان دارند تنها راه تعادل بازار واردات با تعرفه صفر است.
علیایحال جنابعالی و دیگر همکاران آن انجمن در جراید و جلسات با برخی از مسوولان ادعا کردهاید در انبارهایتان ورق گرم ذخیره کرده و هماکنون قادر به تامین انواع ورق گرم مورد نیاز تولیدکنندگان پاییندستی میباشید لذا در همین جا اعلام میداریم با توجه به اینکه الان کارخانههای ما به دلیل نداشتن مواد اولیه با یک سوم ظرفیت مشغول به تولید هستند تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی عضو سندیکا آمادهاند تا تمامی ورقهای گرم تولیدی داخل آماده تحویل با ضخامت ۵/۱ تا ۵/۲ میلیمتر مورد تایید استاندارد را حتی به قیمت کشف شده در بورسفلزات (که هماکنون از ۱۵۰ تا ۲۰۰دلار گرانتر از قیمت جهانی میباشد) را خریداری کنند و آماده عقد قرارداد با نظارت وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی هستیم.
ارسال نظر