گروه بورس کالا - دادوستدهای بازار سنتی محصولات کشاورزی به دلیل تعطیلات چند روز گذشته و تعطیلات هفته پیش رو با عدم تغییر قیمت رو‌به‌رو است.

به باور یکی از تحلیلگران، برای هر یک از محصولات شرایط تعدیل قیمتی و آرام شدن روند معاملات وجود دارد و این در شرایطی است که همه معادلات و رفتار بازار بستگی به عدم تغییر نرخ ارز مرجع یک هزار و ۲۲۶ تومانی از سوی بانک مرکزی دارد که با توجه به در پیش رو بودن راه‌اندازی بورس ارز، می‌توان وضعیت قیمت‌ها را شکننده توصیف کرد.
حسن رضایی پور یکی از کارشناسان بخش کشاورزی در رابطه با وضعیت معامله هر یک از محصولات در بازار می‌گوید: با توجه به افزایش تولید داخل ذرت نسبت به سال‌های قبل و نوسانات بازار جهانی به نظر می‌رسد افزایش قیمت بیشتر از این را نمی‌توان برای این محصول انتظار داشت. البته قیمت گندم نسبت به ذرت در سطوح پایین‌تری قرار دارد؛ اما با توجه به پایان فصل برداشت و میزان عرضه و تقاضا و از سویی جایگزینی گندم به جای ذرت از سوی مرغداران، ممکن است قیمت گندم به قیمت ذرت نزدیک شود.
رضایی پور بر این باور است اگر عرضه گندم به اندازه کافی وجود نداشته باشد و پاسخگوی نیاز داخل نباشد، همین عامل می‌تواند روی تحرکات مثبت قیمتی این محصول تاثیرگذار باشد. این کارشناس بازار کشاورزی درباره وضعیت قیمت سویا در بازار سنتی نیز می‌افزاید: مشکلات مربوط به بارگیری محموله‌های سویا در حال رفع شدن است و به نظر می‌رسد با توجه به فرارسیدن فصل برداشت و حجم ذخایر سویا در کشور، قیمت این محصول به زیر یک هزار تومان هم برسد. در شرایط کنونی قیمت سویا متناسب با نرخ سازمان حمایت یک هزار و ۵۰ تومان تا یک هزار و ۲۰۰ تومان آن هم به دلیل بارگیری‌ها و تاخیر در حمل‌و‌نقل‌ها در نوسان است؛ اما بازار این محصول تقریبا متعادل شده است.
در همین حال، از بورس نیز برخی اخبار حاکی از حمایت دولت از رینگ محصولات کشاورزی با موافقت نسبت به تدوین آیین‌نامه‌های مربوط به برخی از مواد قانون بهره‌وری دارد. براساس گفته کارشناسان، اگر تصویب آیین‌نامه‌های قانون بهره‌وری از سوی دولت تسریع پیدا کند و دولت مستقیما از طریق بورس به کشاورز یارانه‌ها را پرداخت کند آن وقت هزینه‌های جانبی زیادی که برای دولت ایجاد شده از دوش وی برداشته می‌شود و کشاورز ترسی از فروش محصولاتش در آینده ندارد.