افزایش عرضه شکر خام از سوی برزیل، بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در جهان، فشار زیادی را بر قیمت جهانی شکر وارد کرده است. اما در این هفته با توجه به شدت گرفتن احتمال کاهش صادرات شکر از سوی هند، به نظر می‌رسد روند کاهش قیمت‌ها متوقف یا حداقل کندتر شود.

در پی کاهش شدید بارندگی در هند، بهای شکر در این کشور به بالاترین میزان خود در ۱۹ ماه اخیر رسیده است و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با ادامه این روند، دولت هند در نهایت مجبور خواهد شد برای کنترل بازار داخلی شکر اقدام به محدود کردن صادرات این محصول کند. به گزارش بورس نیوز به نقل از خبرگزاری بلومبرگ از بمبئی، کاهش حجم بارش‌های موسمی در ۲ ماه اخیر، بخش کشاورزی هند را در معرض آسیب جدی قرار داده است. هم اکنون خشکسالی بیش از ۵۰ درصد از زمین‌های زراعی هند را تهدید می‌کند. علاوه بر شکر، محصولاتی همچون برنج، پنبه و دانه‌های روغنی نیز در هفته‌های اخیر شاهد افزایش قیمت بوده‌اند.

هند بزرگ‌ترین مصرف‌کننده شکر و دومین تولیدکننده بزرگ این محصول در جهان محسوب می‌شود. افزایش شدید قیمت شکر در هند موجب شده است که کشورهای دیگر تمایل چندانی برای واردات شکر از این کشور نداشته باشند. از طرف دیگر تولیدکنندگان هندی نیز ترجیح می‌دهند با توجه به وضعیت موجود، شکر تولیدی خود را در بازارهای داخلی به فروش برسانند.

دولت هند نیز برای کنترل قیمت شکر و سایر محصولات کشاورزی در این کشور دست به کار شده است و انتظار می‌رود با افزایش تعرفه‌های صادرات، در جهت تامین نیاز بازار داخلی گام بردارد.این وضعیت می‌تواند راه را برای افزایش قیمت جهانی شکر خام در روزهای آتی فراهم سازد.

بهای شکر تصفیه شده در بازار بمبئی از ابتدای ماه ژوئن تاکنون بیش از ۲۶ درصد رشد داشته است.

روند صعودی قیمت این محصول در اولین روزهای معاملاتی ماه آگوست نیز ادامه یافته و هم اکنون هر تن شکر خام در بورس کالای هند ۶۴۰ دلار معامله می‌شود که این رقم بالاترین قیمت عمده فروشی شکر سفید در بازارهای هند از دسامبر ۲۰۱۰ تاکنون به شمار می‌رود. تداوم روند خشکسالی در هند می‌تواند حتی قیمت‌ها را از میزان کنونی نیز بالاتر ببرد.

نارندا مورکامبی مدیرعامل شرکت شری رنوکا شوگرز که یکی از سه تولیدکننده بزرگ شکر در هند محسوب می‌شود روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار بلومبرگ در این رابطه اظهار کرد: «بارش‌های موسمی در مناطق اصلی کشت نیشکر در هند کاهش چشمگیری داشته است و مسلما در صورت ادامه این روند دولت باید اقدامات مقتضی را در جهت کاهش صادرات شکر و تامین نیاز مردم هند انجام دهد.

اگر دولت صادرات شکر را محدود کند، آن‌گاه غیبت هند در بازارهای جهانی شکر بیش از پیش احساس خواهد شد و این مساله می‌تواند بازارهای عمده این محصول به ویژه بازارهای آسیایی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.»

هفته گذشته بهای شکر خام بیش از ۶درصد نسبت به هفته قبل از آن کاهش یافت و این محصول حتی به کمترین قیمت خود در یک ماه اخیر نیز رسید. افزایش عرضه شکر خام از سوی برزیل، بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در جهان، فشار زیادی را بر قیمت جهانی شکر وارد کرده است. اما در این هفته با توجه به شدت گرفتن احتمال کاهش صادرات شکر از سوی هند، به نظر می‌رسد روند کاهش قیمت‌ها متوقف یا حداقل کندتر شود.

بر اساس آخرین خبرهای رسیده بازار معاملات آتی ICE، بهای شکر خام در ساعت ۱۰ صبح به وقت گرینویچ ۲۱/۹۷ سنت در هر پوند بوده است که نسبت به روز جمعه ۱۴/۰درصد کاهش را نشان می‌دهد.

حال سرمایه‌گذاران و کارشناسان منتظرند تا ببینند در ادامه هفته کدام‌یک از این دو عامل تاثیرگذار بر دیگری فائق خواهد آمد: افزایش عرضه شکر توسط برزیل یا کاهش صادرات شکر از سوی هند؟