کاهش ۲۳ درصدی واردات محصولات فولادی
این در حالی است که به دلیل جذابیت و ارز آوری، صادرات محصولات فولادی در همه گروههای فولادی رشد داشته؛ به طوری که برای مثال در بخش مربوط به شمش، با وجود نیاز بازار داخلی به این کالا و محدودیتهای وارداتی، با رشد قابل توجهی در صادرات آن مواجه شده ایم.
طبق آخرین آمار منتشر شده، در 3 ماه نخست سال جاری در مجموع یک میلیون و 694 هزار و 309 تن انواع کالاهای فولادی اعم از شمش، میلگرد، ورق، پروفیل و قراضه به ارزش یک میلیارد و 345 میلیون و 152 هزارو 672 دلار وارد بازار ایران شده که این واردات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 23 درصد از نظر حجم و ارزش کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش در این مدت در مجموع ۷۰۶ هزار و ۹۴۷ تن شمش به ارزش ۴۹۵ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۹۷۲ دلار وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر حجم ۲۸ درصد و از نظر ارزش ۲۷ درصد افت داشت.
در گروه میلهها در مجموع 107 هزار و 481 تن کالا به ارزش 88 میلیون و 741 هزار و 809 دلار وارد کشور شده که در مجموع از نظر حجم و ارزش به ترتیب با کاهش 65 و 60 درصدی مواجه بوده است. قراضه هم در این مدت در مجموع یک هزار و 263 تن به ارزش 613 هزارو 369 دلار وارد شده که از نظر حجم 90 درصد و از نظر ارزش 85 درصد افت کرده است.
در بخش پروفیلها در مجموع ۷۵ هزار و ۲۶۴ تن کالا به ارزش ۶۷ میلیون و ۴۷۱ هزار و ۳۴۵ دلار وارد شده که به ترتیب ۲۰ درصد از نظر حجمی و یک درصد از نظر ارزش پایینتر از مدت مشابه سال قبل است.
رشد واردات در این مدت فقط در بخش ورقها بالا بود، به طوری که در این مدت 408 هزار و 775 تن کلاف گرم و 110 هزار و 166 تن شیت گرم وارد شده که واردات این دو کالا به ترتیب یک درصد و 276 درصد رشد داشته است.
صادرات محصولات فولادی نیز در ۳ ماه نخست سال جاری در مجموع ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۴۹۷ میلیون و ۹۸۴ هزارو ۳۸۰ تن بود که به ترتیب از نظر وزنی ۶۹ درصد و از نظر ارزش ۷۷ درصد بالاتر از صادرات سه ماه نخست سال ۹۰ بود.
آمار صادرات نشان میدهد در سه ماه نخست سال جاری در مجموع 21 هزار و 112 تن شمش به ارزش 7 میلیون و 183 هزار و 37 دلار صادر شده که در حدود 10 هزار درصد بیشتر از صادرات سه ماهه سال 90 است.
در بخش میلهها نیز با رشد ۵۸ درصدی ۶۷ هزار و ۱۴ تن کالا صادر شده که در مقایسه با سال قبل از نظر ارزش ۱۴۱ درصد رشد داشته است.
پروفیلهای صادراتی نیز در این مدت 47 هزار و 685 تن بوده که 93 درصد افزایش داشته و ارزش آن نیز 119 درصد بالاتر از مدت مشابه سال قبل است.
در این مدت در مجموع ۵ هزار و ۹۱۳ تن قراضه به ارزش یک میلیون و ۳۳۹ هزار و ۶۸۳ دلار صادر شده که در مجموع ۱۶ درصد از نظر وزن و ۱۵ درصد از نظر ارزش بالاتر از میزان مدت مشابه سال قبل است.
ارسال نظر