گروه بورس کالا- سردار خالدی‌: قیمت طلا طی یک هفته گذشته با وجود تغییر و تحولات سیاسی منطقه خاورمیانه تا روز پنج‌شنبه با افت نرخ مواجه شد، اما در روز پایانی هفته با نوسانات قیمت ارز و افزایش تنش‌ها در مصر که به رشد قیمت نفت انجامیده بود روند صعودی پیدا کرد، در ادامه روند بازار در روز گذشته شاهد افت و خیزهایی بود‌، این در شرایطی بود در بازار داخلی نقدی و آتی روند قیمت‌ها و میزان تقاضا به تاثیر از نزول قیمت طلا با افت روبه‌رو شود.

بازار جهانی طلا که از آغاز سال میلادی روند تا حدودی نزولی را سپری کرده بود‌، تحت تاثیر تحولات سیاسی خاورمیانه و کشورهای عرب روند متفاوتی به خود گرفت‌، به طوری که در روزهای پایانی هفته گذشته قیمت طلا با روندی مثبت به بالای یک هزار و ۳۵۰ دلار به ازای هر اونس رسید. از سویی به عقیده فعالان‌، تحولات سیاسی درخاورمیانه برای کوتاه مدت ادامه خواهد داشت که این موضوع موجب فرار بازارهای مالی خواهد شد و شاید به همین خاطر است که با وجود تقویت داده‌های اقتصادی ایالات متحده و کاهش نگرانی‌های مربوط به بدهی‌های مستقل منطقه یورو‌، ناآرامی‌های سیاسی مصر بازار طلا را حمایت می‌کند.
در این باره معامله‌گران بازار براین باورند هر چند بهای طلا به حالت انتظار فروشندگان با وجود جشن سال نو در چین بالا نرفت و تقاضا زیاد نبود، اما رشد بهای نفت و ادامه بحران مالی در کشورهای اروپایی از جمله دلایلی است که می‌توان برای خوش‌بینی نسبت به روند صعودی آینده بازار طلا ذکر کرد. همچنین افزایش واردات طلا به هند و افزایش احتمالی تقاضا برای خرید طلا از سوی کشورهای اروپایی هم از دلایلی است که در رونق بیشتر بازار این فلز گرانبها در دادوستدهای آینده به چشم می‌خورد. از سویی برخی از فروشندگان اعتقاد دارند که یکی از دلایل عمده دیگر نوسان قیمت طلا با وجود استقبال خوب از داده‌های اقتصادی آمریکا‌، تزلزل بازارهای ارز است که همین موضوع باعث رشد دادوستد بازارهای فلزات گرانبها شده است.
همچنین در بازار داخلی روند قیمت‌ها همپای نرخ طلا در بازارهای جهانی حرکت کرد و به نظر فعالان‌، در این هفته از هیجان بازار داخلی تا حدودی کاسته شده است، اما به نظر می‌رسد تا پایان سال جاری و نزدیک شدن به عید نوروز، دادوستدها با هیجان خاصی برگزار شود و قیمت‌ها تحت همین افزایش تقاضا علاوه بر تاثیرات جهانی، بالا رود. معامله گران عقیده دارند که حجم دادوستدها در بازار افزایش خواهد یافت و مساله حبابی بودن قیمت‌ها همچنان در این بازار ادامه خواهد داشت، زیرا خرید و فروش‌های بیشتری تا پایان سال انجام خواهد گرفت.
همچنین بازار آتی طی هفته منتهی به 14 بهمن ماه شاهد دادوستد یک هزار و 451 قرارداد به ارزش 54 میلیارد و 662 میلیون و 930 هزار ریال بود که نسبت به هفته قبل کاری از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب 89/48 و 71/46 درصد کاهش داشت. در هفته یاد شده تعداد قراردادهای سکه تحویل اسفندماه 839 قرارداد به ارزش 30 میلیارد و 503 میلیون و 310 هزار ریال بود.
همچنین برای سکه‌های تحویلی اردیبهشت ماه ۵۳۳ قرارداد به ارزش ۱۹ میلیارد و ۹۰۱ میلیون و ۳۲۰ هزار ریال دادوستد شد. معامله برای سکه‌های تیرماه نیز تنها ۶۸ قرارداد به ارزش ۲ میلیارد و ۵۹۸ میلیون و ۷۰۰هزار ریال بود. اما برای شمش‌های طلای ده اونسی تحویل بهمن ماه ۱۱ قرارداد به ارزش یک میلیارد و ۶۵۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال بسته شد. افزایش برخی از قراردادها همچون شمش‌های طلا در هفته گذشته به نظر کارشناسان به خاطر افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به دادوستد این کالا و ورود بازیگران جدید بوده است.
برخی نیز اصلاح آیین نامه معاملاتی این کالا را بی تاثیر ندانسته‌اند، این در شرایطی است که کارگزاران معامله‌گران به هیچ عنوان تاثیر اصلاح آیین نامه را به این سرعت تاثیرگذار نمی‌دانند و روند تاثیرگذاری آن را موکول به گذشت زمان و واکنش بازار به این قضیه می‌دانند.
اما روند قیمت‌ها در این بازار نیز به گونه‌ای صورت گرفت که نوسانات زیاد نبود، به طوری که قیمت تسویه سکه تحویلی اسفندماه از ابتدای روز شنبه تا پایان روز سه شنبه با افت ۲۵۵ تومان و ۹ ریال مواجه شد تا کمترین تغییرات قیمتی را طی هفته گذشته به ثبت برساند.
سکه تحویل اردیبهشت ماه نیز طی مدت مشابه برخلاف روند دادوستد سکه اسفندماه یک هزار و 403 تومان و 6 ریال افزایش نرخ داشت. سکه مبادلاتی تیرماه نیز همانند دورنمای مثبت بازار با رشد یک هزار و 700 تومانی روبه‌رو شد. بازار شمش‌های طلا در این هفته با نرخ بالای یک میلیون و 500 هزار تومان شروع و با رشد 2 هزار و 200 تومان مواجه شد.