همزمان با رکود بازار آهن، در معاملات بورس کالا صورت گرفت
فروش میلگردهای اردیبهشت با نرخهای تثبیت شده
گروه بورس کالا – منیژه حیاتی: طی معاملات روز گذشته در بورس ۱۴ شرکت فولادسازی عرضه داشتند که تنها محصول ۴ شرکت معامله شد که در جریان این معاملات محصولات تحویلی اردیبهشت نیز با قیمتهای قبلی معامله شد.
عکس: حمید جانیپور
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: طی معاملات روز گذشته در بورس ۱۴ شرکت فولادسازی عرضه داشتند که تنها محصول ۴ شرکت معامله شد که در جریان این معاملات محصولات تحویلی اردیبهشت نیز با قیمتهای قبلی معامله شد. براساس این گزارش در این روز ذوبآهن اصفهان، فولاد بناب، فولاد کرمان، گروه ملی، نطنز، فولاد آریاذوب، فولاد آذربایجان، فولاد کویر، فولاد قزوین، فولاد سیادن، فولاد یزد، فولاد الیگودرز، پارس آرمان شفق و فولاد خزر محصولات خود را در بورس عرضه کردند.
در این میان ۱۳ هزارو ۴۲۰ تن سبد تیرآهن و میلگرد ذوبآهن اصفهان با نرخ ۷۶۰ تومان برای تحویل ۲۸ اسفند ماه معامله شد. سبد میلگرد A۳- ۱۴ تا ۳۲ فولاد کویرنیز با نرخ ۷۷۰ تومان برای تحویل ۱۰ اردیبهشت ماه عرضه شد که ۲۲۰ تن از آن معامله شد. میلگرد A۳- ۱۴ تا ۲۵ فولاد آذربایجان نیز با نرخ ۷۷۰ تومان ۲۲۰ تن برای ۲ اردیبهشت ماه معامله شد. میلگردA۳- ۱۴ تا ۲۵ گروه ملی نیز با نرخ ۷۶۰ تومان برای ۲ اردیبهشت ماه ۲ هزارو ۳۱۰ تن معامله شد. سبد میلگرد A۳- ۱۴ تا ۲۵ فولاد یزد با نرخ ۷۷۰ تومان ۴۰۰ تن و میلگرد A۳-۸ و A۲ این شرکت نیز با نرخ ۷۷۰ تومان عرضه شد که ۲۰۰ تن معامله شد که زمان تحویل هر دو ۳۱ فروردین ماه بود .
نکته ای که در این معاملات وجود داشت این موضوع بود که همه این کالاها با شرط واریز ۲۴ ساعت قبل از سوی خریداران، عرضه شده بودند که از ابتدای بهمنماه در بورس کالا به اجرا در آمده است.
به گفته فعالان بازار، با توجه به اینکه عرضهها مربوط به فروردین ماه است تا زمانیکه عرضههای تحویلی در پایان اردیبهشت آغاز نشود در حجم معاملات و تقاضا در بورس تغییری حاصل نمیشود؛ چرا که پیشبینی غالبی که در بازار وجود دارد این است که در اردیبهشت ماه روند تقاضا تغییر خوبی کرده و با حجم بالای تقاضایی روبهرو خواهیم شد از اینرو سعی تجار بر این است تا خریدهای خود را به صورتی انجام دهند که اردیبهشت ماه زمان تحویل آن فرا برسد؛ البته عدم توان پیشبینی آینده بازار باعث شده تا حتی برخی از عرضههای اردیبهشت ماه نیز در بورس با تقاضای زیادی روبهرو نشود.
اما در مورد شرکتهای بخش خصوصی و رونق معاملات آنها هنوز شک و تردید وجود دارد.
به عقیده گروهی از فعالان بازار، اگر شرکتها تمامی عرضههای خود را کاملا در بورس عرضه کنند، قطعا تمامی خریداران نیز مجبور میشوند به بورس آمده و خرید خود را از این محل تامین کنند؛ اما برعکس این قضیه ما شاهد هستیم که هنوز معاملات خارج از بورس برای شرکتهای خصوصی وجود دارد و این اجبار هنوز برای تمامی خریداران بوجود نیامده است.
به عقیده کارگزاران اگر قرار بر این باشد که ما بخواهیم همه شرکتها در بورس معاملات پر رونقی داشته باشند، باید همانند رینگ پتروشیمی صد در صد عرضهها در بورس انجام شود.
البته این موضوع هم زمانی میتواند تاثیرگذار باشد که این شرایط رکود کلی که در بازار ایجاد شده از بین برود؛ چرا که حتی رینگ پتروشیمی نیز در این مدت قبل با وجود عرضههای صددرصدی شرکتها و اجبار خریداران به تامین کالا از سوی بورس، با رکود دست و پنجه نرم میکند. از این رو برای ارزیابی این نکته که آیا عرضههای فولادیها در بورس میتواند با این روش به نتیجه برسد یا خیر منوط به گذر از این دوره رکودی است؛ چرا که به گفته تجار حتی معاملات بازار آزاد نیز تا پیش از عید با رونق زیادی روبهرو نمیشود.
ارسال نظر