با حضور نماینده سازمان حمایت از مصرف کنندگان
عرضه کنندهها به گران کردن قیمتها خاتمه دادند
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: روز گذشته بازار جهانی پتروشیمی در واکنش به افت نرخ نفت با کاهش تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت محصولات پلیمری همراه شد. در بازارهای جهانی نرخ پی وی سی ۳۰ دلار و نرخ PETها ۳۰ تا ۵۰ دلار در هر تن کاهش را تجربه کرد.
بازار داخلی پتروشیمی نیز روز دوشنبه با کاهش تقاضا و در نتیجه افت قیمتها همراه بود. سیاستهای دولت برای مهار نرخها دلیل عمده این کاهش تقاضا و افت قیمتها از سوی کارشناسان عنوان میشود. به طوری که در رینگ پتروشیمی نیز سهمیهبندی و اعمال محدودیتها با شدت بیشتری دنبال شد. در این روز برخی از محصولات پلیمری با رشد قیمت و برخی دیگر با افت روبهرو شدند.
اگرچه بازرگانی پتروشیمی دیروز نرخ پایه ۰۲۰، ۰۰۷۵، BG۸۲۱ و محصولات H لاله را افزایش داده بود، اما حضور نماینده سازمان حمایت از مصرفکنندگان سبب شد تا افزایش قیمتها اعمال نشود و در نتیجه کلیه محصولات پلیمری با نرخ پایه هفته گذشته بر روی تابلوی خرید ثبت شوند.
در این روز خریدهای مچینگ نیز که همواره بدون پروانه بهرهبرداری صورت میگرفت، مانند هفته گذشته با محدودیت انجام شد و ناظر تالار اعلام کرد که تمامی محدودیتهایی که در رینگ پتروشیمی برای خرید محصولات انجام میشود در خصوص مچینگ نیز قابل اجرا است.
البته از هفته گذشته در اطلاعیهای که روی سایت بازرگانی پتروشیمی قرار گرفته است خرید محصولات H در مچینگ ممنوع شده است.
با این حال در این روز بار دیگر عرضههای مجتمع تندگویان بخش عمدهای از زمان تالار را به خود اختصاص داد.
فروش TGها در این روز تنها به صورت اعتباری انجام شد و خریداران نتوانستند این کالاها را به صورت نقدی خریداری کنند.
به گفته فعالان اقتصادی، خرید TGها نیازمند مجوزی است که از سوی بازرگانی پتروشیمی صادر میشود.
۱۵۰۲ SBR نسبت به هفته گذشته ۹۰۰ تومان گران شد
در این روز همچنین خرید۱۵۰۲ SBR تنها به قطعهسازان اختصاص یافت و سبب شد تا نرخ این کالا نسبت به هفته گذشته ۹۱۷ تومان رشد قیمت را در رقابت تجربه کند.
به اعتقاد آگاهان بازار، ایجاد محدودیتهای فراوان برای خرید این کالا تنها دلیل اصلی رشد قیمت در این روز بوده است. به گفته فعالان بازار، نرخ بازار داخلی این کالا نیز طی هفتههای گذشته بسیار افزایش داشته است. این کالا در این روز رکورد شکن افزایش قیمتها بود.
دومین کالایی که در رتبه دوم رشد قیمتها قرار داشت، انبساطی ۵۰۰ بود. این کالا نسبت به هفته گذشته ۲۹۷ تومان گران تر معامله شد.
سومین رتبه رشد قیمت نیز متعلق به انبساطی ۲۰۰ بود، این کالا ۲۳۰ تومان نسبت به هفته گذشته رشد قیمت داشت و بالاخره رتبه چهارم رشد قیمت نیز در این روز متعلق به پی وی سی ۷۰۵۴ بود، این کالا نسبت به هفته گذشته ۲۲۳ تومان رشد قیمت داشت.
اگرچه هفته گذشته نماینده بازرگانی پتروشیمی قول داده بود که این کالا با تناژ ۲ هزارتن عرضه شود، اما در این روز یک هزار و ۵۰۰ تن ۷۰۵۴ عرضه شد، کمبود موجودی انبار پتروشیمی بندرامام علت عدم افزایش عرضه توسط نماینده بازرگانی پتروشیمی عنوان شد.
پی وی سی ۶۵۵۸ نیز در این روز با رشد ۵۱ تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شد. این در حالی است که طی هفته گذشته در بازارهای جهانی نیز نرخ این کالا تثبیت شد.
اگرچه در هفتههای اخیر نیز رشد نرخ پی وی سی در بازار داخلی بسیار مشهود بود، اما برخی از آگاهان بازار میگویند: واردات این کالا در هفتههای آتی میتواند جلوی رشد قیمت این کالا را بگیرد.
البته کاهش تولید ۷۰۵۴ و عدم تحویل این کالا از سه هفته گذشته به خریداران نیز از دلایل رشد قیمت این کالا توسط آگاهان بازار عنوان شده است.
عدم تحویل کالاهای خریداری شده در زمان مچینگ
در این روز همچنین کارگزاران به عدم تحویل محصولات H لاله که دو هفته پیش در مچینگ خریداری کرده بودند، اعتراض داشتند.
به گفته فعالان بورس، دو هفته پیش به آنها اعلام نشده بود که برای خرید مچینگ نیز باید پروانه بهره برداری داشته باشند، به همین دلیل اقدام به خرید محصولات لاله کردند، اما در حال حاضر نماینده بازرگانی پتروشیمی اعلام کرده است که حوالههای خرید این افراد باطل خواهد شد.
آگاهان بازار میگویند: این اتفاق در حالی صورت گرفته که خریداران این کالاها مانند هفتههای گذشته از بورس خرید کردهاند و هیچ دلیل قانعکنندهای برای ابطال معامله آنها وجود ندارد.
ارسال نظر