عوامل روند نزولی نرخ طلا
در هفتهای که گذشت، روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی هیجانی همراه بود، ولی به طور کلی با روندی نزولی همراه بود. در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۲۵۰/۱۳۸۹ دلار در تاریخ ۸ نوامبر، به میانگین قیمت ۷۵/۱۳۸۷ دلار در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۱۰ رسید.
در هفتهای که گذشت، روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی هیجانی همراه بود، ولی به طور کلی با روندی نزولی همراه بود. در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۲۵۰/۱۳۸۹ دلار در تاریخ ۸ نوامبر، به میانگین قیمت ۷۵/۱۳۸۷ دلار در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۱۰ رسید.
لازم به توضیح است که در هفته گذشته طلا تقریبا تا روز جمعه با روندی صعودی همراه بود، به طوری که در این هفته مجددا به یک رکورد جدید در تاریخ معاملاتش نیز دست یافت و در مقطعی از زمان به قیمت 40/1424 دلار هم صعود پیدا کرد، اما در روز پایانی هفته قبل با افتی هیجانی مواجه شد.
مهمترین اتفاقاتی که در هفته گذشته در بازارهای جهانی رخ داد و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار داد، به شرح ذیل است:
در اوایل هفته معاملاتی گذشته، تشدید نگرانیهای بینالمللی در خصوص وضعیت اقتصادی آمریکا چشمانداز منفی را در بین سرمایهگذاران نسبت به کند بودن روند رو به بهبود اوضاع اقتصادی در این کشور به وجود آورد. همین مساله نیز موجب کاهش ارزش دلار آمریکا در برابر سبدی رایج از ارزهای عمده جهان شد که به دنبال این موضوع نیز قیمت طلا به دنبال حجم تقاضاهای زیاد برای سرمایهگذاری، در اوایل هفته گذشته با افزایش همراه شد.
همچنین در هفته گذشته به گزارش خبرگزاری Reuters، اقدام فدرال رزرو آمریکا مبنی بر تزریق ۶۰۰ میلیارد دلار برای خرید اوراق قرضه به منظور تقویت بنیه اقتصادی این کشور موجب کاهش ارزش دلار آمریکا در برابر یورو در بازارهای جهانی گردید. بر همین اساس نیز سرمایهگذاران و معاملهگران بینالمللی به دنبال ریسک گریزی به فلزات گرانبها مانند طلا رویکرد نشان دادند و همین مساله نیز موجب رکورد قیمتی طلا در هفته قبل در بازارهای جهانی شد. در همین حال به گزارش نشریه Economictimes، طلا در این هفته تحت تاثیر بحران بدهی و کسری بودجه منطقه اروپا قرار گرفت. افزایش نگرانیهای بینالمللی در خصوص وضعیت بدهی برخی از کشورهای منطقه یورو و همچنین این پیشبینی که ایرلند نخواهد توانست هزینههای عمومی خود را کاهش دهد و نیازمند بسته نجات مالی خواهد بود، موجب شد تا نگرانیهایی در بین معاملهگران بینالمللی نسبت به احتمال شدت یافتن بحران مالی در اروپا به وجود آید و در همین راستا به دنبال اقبال سرمایهگذاران به فلزات گرانبها مانند طلا بهای این فلزات نیز در بازارهای جهانی با افزایشی چشمگیر مواجه شد.
در همین حال در اواخر هفته گذشته، به گزارش سایت Bloomberg، عدم به توافق رسیدن رهبران گروه 20 در پایان دادن به روند کاهش ارزش ارزهای خود در قبال دلار آمریکا، موجب افزایش ارزش دلار آمریکا در بازارهای جهانی شد و نیز احتمال افزایش مجدد نرخ بهره در چین، دو عامل مهم فروشهای هیجانی در بازار طلا در روز جمعه هفته قبل بودند که در نتیجه طلا در این روز با افتی 42 دلاری همراه شد و کل صعود هفته قبل را پوشش داد.
اتفاقات فوق در حالی است که رویکرد معاملهگران به طلا به عنوان کالایی امن و تورم زدا برای سرمایهگذاری، سبب افزایش قیمت این فلز گرانقیمت در هفتههای گذشته بازارهای جهانی بوده است.
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به گواههای مشاهده شده در تحلیل تکنیکال، روند بلند مدت صعودی طلا رو به پایان به نظر میرسد و ممکن است طلا در این بین نوساناتی نیز داشته باشد.
برای هفته آینده این پیشبینی وجود دارد که احتمالا طلا روندی نزولی داشته باشد. بنابراین در هفته پیش رو چنانچه طلا بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت عبور کردن از سطح حمایتی مهم 1362 دلار، احتمال اینکه قیمت آن تا ساپورت مهم و تاریخی 1330 دلار نیز افت پیدا کند وجود خواهد داشت. در غیر این صورت، اگر طلا بخواهد مجددا صعود پیدا کند، در این صورت با شکاندن نزدیکترین مقاومت قیمتی که رکورد هفته قبل طلا (40/1424دلار) است، احتمالا تا قیمت 1350 دلار به ازای هر اونس نیز صعود پیدا خواهد کرد.
در همین حال باتوجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظرهای رخ ندهد، پیشبینی میشود که روند قیمتی طلا در این هفته نزولی باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود و شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیشبینی حمایت میکند.
منبع: کارگزاری رسمی ولکسکالا
ارسال نظر