فروش ۲ هزارو ۸۴۰ تن میلگرد در بورس
بازار آهن در انتظار تحولات تازه
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: طی معاملات روز گذشته در بورس کالا، تنها ۲ فولادساز عرضه داشتند که نرخ پیشنهادی برایاین دو محصول، همان قیمت ۷۷۰ تومانی ثبت شد که در روز یکشنبه از ۷۸۰ تومان بهاین رقم رسیده بود. روز یکشنبه هفته جاری در بورس کالا، نرخهای پایه به ۷۷۰ تومان کاهش پیدا کرد که البته از میان فولادسازانی که عرضه داشتند، فولاد کویر و فولاد بناب کاهش قیمت نداشتند و با همان نرخ ۷۸۰ محصول خود را به بورس پیشنهاد دادند که در نهایت معاملهای رویاین دو محصول صورت نگرفت.
دیروز فولاد سیادن برای نخستین بار اولین عرضه خود را در بورس کالا انجام داد که در جریاناین عرضه ۲ هزارو ۶۴۰ تن میلگردA۲-۱۰ تا ۲۰این شرکت با نرخ ۷۷۰ تومان معامله شد.
فولاد نطنز نیز دراین روز میلگردA۳-۲۰ و ۱۸ را با نرخ ۷۷۰ تومان ۲ هزارو ۲۰۰ تن عرضه کرد که ۲۲۰ تن از آن معامله شد.
با توجه به کاهش نرخی که در ابتدای هفته در بورس صورت گرفت، کارگزاران و خریداران پیشبینی میکردند که حجم معاملات روز چهارشنبه در حد پایینی قرار گرفته و فولادسازان کمتری در بورس عرضه داشته باشند؛ چرا که در حال حاضر با توجه به افت قیمتی که در بورس رخ داده، بازار در انتظار معاملات هفته بعد است تا در صورتی که نرخها تثبیت شده وارد بازار شوند و اگر نرخها نوسان داشت بر اساس نوسانات جدید و با تحلیل جدید وارد بازار شوند؛ ازاینرو بسیاری از فعالان و کارگزاران بورس معتقدند در شرایط فعلی بازار در شرایط انتظار به سر میبرد تا ببیند آیا معاملات هفته بعد با توجه به تحرکات جدید بازارهای جهانی حرکت میکند یا قیمتهای دستوری همچنان ادامه مییابد.
این امر باعث شده تا تقاضا در عرضههای بورس تا حدودی کاهش داشته باشد واین در حالی است که با پایان آبان ماه، فرصت حضور حقیقیها در معاملات بورس پایان مییابد و خریداران نیز ازاین موضوع اطلاع دارند، اما شرایط به گونهای است که هم خریداران و هم فروشندهها به راحتی وارد رینگ نشده و احتیاط زیادی را در پیش گرفته اند.
از سوی دیگر گفته میشود با توجه به رشد قیمتهای جهانی در یک هفته اخیر و سیگنالهایی که جدیدا در بازارهای جهانی دیده میشود، عرضهکنندهها نیز چندان تمایلی بهاین کاهش قیمتی که ابتدای هفته رخ داد و همچنین کاهش بیشتر قیمتها ندارند، اما از طرفی با توجه به هدفمندسازی یارانه، سیاست تثبیت نرخ و جلوگیری از رشد قیمتها، به شدت دنبال میشود؛ از اینرو بازار نیز در انتظار عرضههای روز یکشنبه است؛ چرا که مطمئن نیستند که آیا دوباره نرخها در بورس و با نظارت نهادهای ناظر کاهش پیدا میکند یا خیر. البته انتظار کاهش قیمت، با توجه به شروع بارش و تاثیر آن بر ساخت و ساز و همچنین کندی حمل و نقل بین شهری تا حدودی در بازار و میان فعالان بازار ایجاد شده است، اما حتیاین موضوع هم از نظر آنها موقتی است و تنها شامل حال کالاهای سلف یک ماه آینده میشود و با شروع عرضههای سلف ماههای پایانی سال، این موضوع به عنوان یک دلیل برای کاهش قیمت خود به خود از بین میرود. از اینرو میتوان گفت که به طورکلی دلایل برای افزایش قیمت به طور طبیعی بیشتر از کاهش نرخ است، اما این در صورتی است که سیاستهای نظارتی و تعیین سقف نرخ در بورس را به حساب نیاوریم.
ارسال نظر