بازار فولاد در انتظار تغییرات جدید قیمتی

گروه بورس کالا- طی هفته گذشته، بازار جهانی فولاد تحت تاثیر مسائل متعددی از جمله توقف روند نزولی قیمت قراضه و شروع رشد قیمت آن و کاهش تولید تعدادی از کارخانه‌های چین قرار گرفت. بازار ایران نیز با توجه به تثبیت قیمت مقاطع، با تثبیت نرخ آهن آلات مواجه بوده و بازار ورق نیز تمایلاتی از کاهش قیمت نشان می‌دهد. تمایل قیمت بیلت به افزایش نرخ

به گزارش مرکز خدمات فولاد هفته گذشته بازار بیلت آرام بود. خریدهای ایران باعث دلگرمی فروشندگان سی آی اس و ترک شد. در غیر این‌صورت قیمت باید کاهش می‌یافت. فروشندگان بیلت به خاوردور قیمت را هر تن ۱۰ دلار افزایش دادند که بیشتر به علت کاهش نرخ دلار بود. روس‌ها بیلت را به فیلیپین ۵۷۵ دلار سی اف آر پیشنهاد دادند که یک علت افزایش قیمت آن رسیدن قیمت قراضه به کف خود و شروع افزایش قیمت آن است.

در چین به علت روند نزولی قیمت مقاطع، تولید بیلت کاهش یافته است و تقاضا نیزمحدود است. بیلت در بورس لندن ۷ دلار افزایش قیمت داشت، ولی حجم معاملات همچنان پایین است. در کل روند قیمت بیلت تمایل به افزایش دارد چون قیمت قراضه بالا رفته، تولید پایین آمده و دلار نیز تضعیف شده است.

ثبات بازار مقاطع در ایران به بیلت رسید

هفته گذشته روند قیمت بیلت در بازار ایران ثابت ماند. تلاش دولت برای تثبیت بازار مقاطع به ثبات قیمت بیلت منتهی شده است. بیلت سی آی اس برای سفارش حمل دسامبر ژانویه ۶۴۰-۶۳۰ دلار بود، ولی محموله‌های آماده به حمل در ۶۱۰ تا ۶۱۵ دلار هم در بازار پیشنهاد می‌شد که مربوط به خریدهای ارزان ماه‌های قبل بود.بازرگانان ترکیه بیلت را در بنادر جنوبی ۴۴۰ یورو عرضه کردند. با این حال بیلت در بازار ایران برای سایز ۱۵۰ میلیمتر از ۷۴۵ تا ۷۵۰ تومان هر کیلو تحویل در انزلی پیشنهاد می‌شد. واردات بیلت در مهر ماه به بیش از ۴۸۰ هزار تن رسیده که بالاترین رقم واردات در خلال یک ماه در ۸ ماه گذشته است، اگر این روند ادامه یابد قیمت بیلت باید کاهش یابد.

نوسان مثبت و منفی مقاطع در دنیا

قیمت مقاطع در دنیا در شرایط متفاوتی بود.در امارات قیمت مقاطع ۵ تا ۱۰ دلار کاهش یافت و به ۶۲۰ دلار رسید؛ چرا که تقاضا کم است. در عربستان نیز بالاخره قیمت میلگرد ۱۰ دلار پایین آمد که علت آن کاهش تقاضا و افزایش موجودی انبار عنوان شده است.

اما در خاوردور، نشانه‌هایی از بهبود قیمت‌ها در بعضی کشورها دیده شده است، برای مثال بازرگانان ترکیه میلگرد را ۶۰۰ دلار تحویل سنگاپور عرضه کردند. در چین قیمت مقاطع توسط چند کارخانه بزرگ تا حد ۲۰ دلار هر تن پایین آمد. کارخانه‌های بزرگ دیگر قیمت را ثابت نگاه داشتند؛ ولی به‌رغم کاهش تولید به علت موجودی بالای انبارها، احتمال افزایش قیمت‌ها کم است. تیرآهن بال پهن در چین ۱۰ دلار افت کرد. در شمال آفریقا بازار میلگرد۱۰ تا ۱۷ دلار پایین آمد. در جنوب اروپا نیز بازار مقاطع همچنان در رکود به سر می‌برد و امیدی به بهبود سریع آن نیست.

احتمال کاهش قیمت مقاطع در بازار

از زمان شروع اجرای مقدمات هدفمندی یارانه‌ها، دولت روند تثبیت قیمت فولاد را دنبال کرده است. به‌دنبال این سیاست اکثر کارخانه‌ها موظف به فروش مقاطع در بورس و با قیمت کنترل شده گشته‌اند. با این سیاست عملا قیمت مقاطع در بازار ایران ثابت مانده است، اما اگر تقاضا کاهش یابد و موجودی‌ها به سمت انبار برود، نتیجه معلوم نیست.در مهر ماه واردات میلگرد به بیش از ۱۰۰ هزار تن رسید که بالاترین رقم در ۸ ماه گذشته است. بازرگانان ترکیه میلگرد را ۶۱۰ تا ۶۲۰ دلار تحویل بنادر جنوبی عرضه کردند و قیمت محصول امارات هم ۶۳۵ تا ۶۴۰ دلار سی اف آر بندرامام بود. میانگین قیمت میلگرد در بازار ایران هنوز ۹۲۰۰ ریال هر کیلو با ۳ درصد مالیات ارزش افزوده است. اکثر دست‌اندرکاران انتظار دارند قیمت میلگرد کاهش یابد. دیگر مقاطع در هفته گذشته مانند نبشی و ناودانی تقریبا ثابت ماند.

بازار آرام و رو به پایین ورق در دنیا

ورق طی هفته گذشته در بازار اروپا ثابت ماند و احتمالا تا آخر فصل اول سال آینده همین روند ادامه می‌یابد. در حالی که یورو افزایش یافته و این امر باعث پایین آمدن حجم واردات شده است، تقاضا کم است و کارخانه‌ها با ۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.در آمریکا قیمت ورق ثابت ماند، ورق گرم ۷۲۷ دلار هر شورت تن معامله شد، ولی بازار راکد است. در جنوب اروپا تقاضا ضعیف است و قیمت ورق گرم وارداتی ۶۴۰ دلاری خریدار ندارد، در خاوردور بازار ورق ژاپن آرام است و قیمت‌ها تا ۳۰ دلار نسبت به ماه قبل کاهش یافته با این حال خریدار کم است. در ترکیه قیمت ورق گرم ۱۰ دلار پایین آمد، در شمال آفریقا ۲۰ دلار و به ۶۳۰ دلار هر تن سی اف آر رسید. فعلا تجار دلگرمی به آینده ندارند، ضمن آنکه به علت نزدیک شدن به پایان سال میلادی، معمولا حجم معاملات محدود‌تر می‌شود.

بازار آرام و راکد ورق در ایران

بازار ورق در ایران هفته بسیار آرامی را پشت سر گذاشت. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول در انزلی که در قیمت ۷۲۰ تومان روی تریلی معامله می‌شد، نوسان محدودی داشت و تا ۷۱۲ تومان هم پایین آمد. ورق سرد نشانه‌های تنزل از خود نشان داد برای بعضی ضخامت‌ها مثل ۹۰/۰ میلیمتر پیشنهاد تا ۳۰ تومان زیر قیمت برای محموله‌های ۱۰۰ تنی بود، ورق گرم محصول مبارکه ثابت ماند، ولی تقاضا محدود بود، قیمت گالوانیزه همچنان ثابت مانده است و به‌رغم آنکه واردات این کالا بسیار محدود شده بازار آن راکد مانده است.قیمت‌های پیشنهادی ورق تغییر نکرده ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر ۶۳۰ تا ۶۴۰ دلار، ورق سرد از قزاقستان ۷۵۰ دلار و ورق گالوانیزه ۸۶۰ دلار سی اف آر انزلی عرضه می‌شود.

تاثیر کاهش تولید چین بر بازار سنگ آهن

قیمت سنگ آهن هفته گذشته در بازار نقدی،کاهشی جزئی داشت، چون چینی‌ها دست از خرید برداشته‌اند و ظاهرا منتظرند قیمت‌ها باز کاهش یابد، ولی در بورس سنگاپور قیمت‌ها کمی رشد داشت، در حدود یک تا ۲ دلار بالا رفت و سوآپ نوامبر ۱۴۴ دلار و ۸۷ سنت و سواپ دسامبر ۱۴۳ دلار ثبت شد.

سنگ‌آهن خلوص ۵/۶۳ درصدی هند در بازار نقدی ۱۵۶ تا ۱۵۸ دلار سی اف آر چین عرضه شده و برخی پیشنهاد‌های بالاتر هم داده‌اند، ولی معامله چندانی دیده نشده است. در کل تمایل به خرید بالاتر از ۱۵۸ دلار نیست.ظاهرا صادر کننده‌های هندی به دلیل کمبود عرضه و افت ارزش روپیه نسبت به دلار، ترجیح می‌دهند موجودی خود را نفروشند و حاضر نیستند برای خلوص ۵/۶۳ درصدی در ۱۵۸ دلار سی اف آر معامله کنند.ابهام در آینده بازار فولاد و ادامه برنامه کاهش تولید در برخی نقاط چین، بر بازار سنگ‌آهن سایه افکنده، ولی بازار نقدی در هفته آینده بیش از یک یا ۲ دلار نوسان قیمت نخواهد داشت.

نزول قراضه پایان یافت

هفته گذشته عرضه کنندگان اروپایی با افزایش ۵ تا ۱۰ یورویی به روند نزولی قیمت از ابتدای اکتبر پایان دادند. با این حساب قراضه کلاس ای۳ در جنوب اروپا ۲۴۰ تا ۲۶۰ یورو و قراضه خرد شده اروپا ۲۵۰ تا ۲۶۰ یورو است، البته قیمت‌ها در اسپانیا از ایتالیا بالاتر است.

خرید قراضه از جانب ترکیه‌ تغییر چندانی نداشته، ولی قیمت‌های پیشنهادی بالا مانده است. قراضه خرد شده امریکا ۳۸۵ دلار و قراضه سنگین کلاس ۱ و ۲ خلوص ۲۰-۸۰ در حدود ۳۸۰ دلار سی اف آر است و اروپا ۳۷۵ دلار س اف آر پیشنهاد می‌دهد.

در خاور دور قراضه ۲۰-۸۰ آمریکا ۳۷۰ تا ۳۷۵ دلار سی اف آر بود؛ ولی معامله‌ای در این قیمت‌ها بسته نشد. توکیو استیل ژاپن قیمت خرید قراضه داخلی را تا ۱۲ دلار کاهش داد و به ۳۳۲ تا ۳۵۸ دلار در هر تن رساند.قیمت قراضه صادراتی ژاپن به چین ۳۴۵ دلار و تایوان ۳۸۳ تا ۳۸۵ دلار فوب است. کره‌ای‌ها پیش ازاین تا ۳۴۰ دلار از ژاپن وارد کرده بودند و حاضر به خرید در این قیمت نیستند.

در روسیه افزایش تقاضای داخلی برای خرید زمستان موجب شد تا عرضه‌کننده‌ها بیشتر به بازار داخلی بپردازند و قیمت قراضه آ۳ اخیرا به ۳۰۰ دلار هم رسید، ولی ظاهرا این افزایش خرید‌ها خیلی ماندگار نیست و در هفته‌های آتی کاهش خواهد یافت.قیمت فعلی قراضه خرد شده در بازار آمریکا ۳۴۰ دلار در هر لانگ تن است، برخی تا ۲۰ دلار افزایش برای نوامبر پیش‌بینی نموده‌اند. این پیش بینی‌ها موجب شده قیمت پیشنهادی صادرات هم افزایش یابد.