محمدحسین بابالو - طی هفته گذشته قیمت بیلت صادراتی ترکیه به دلیل افزایش قیمت قراضه و بالاخص بالا رفتن تقاضا از طرف ایران افزایش یافت.

به گزارش متال بولتن براساس اظهارات فعالان بازار ترک، معاملات بیلت تولیدی در ماه نوامبر در سطوح بین ۵۵۰ تا ۵۶۰ دلار در هر تن بار کشتی سواحل ترکیه قرار گرفت که به نسبت هفته گذشته و قیمت‌های ۵۲۰ تا ۵۳۰ دلار در هر تن یک افزایش قیمت در طول یک هفته را نشان می‌دهد.
این در حالی است که قیمت پیشنهادی بیلت این کشور برای تحویل بار کشتی هم‌اکنون 560 تا 570 دلار در هر تن می‌باشد. فعالان بازار ترکیه مطمئن هستند که کارخانجات تولیدی این کشور در یک تا دو هفته آینده قیمت‌های عرضه پیشنهادی خود را افزایش خواهند داد و دلیل اصلی این امر را رشد تقاضا از جانب ایران می‌دانند.
به گفته یکی از تحلیلگران ترک، هم‌اکنون تولیدکنندگان در ایران با ۳۰ درصد ظرفیت مشغول به فعالیت هستند و دلیل این امر را افزایش هزینه برق و کمبود بیلت در بازار داخلی دانسته‌اند. هم‌اکنون غالب تمرکز صادرکنندگان بیلت ترکیه بر ایران و جنوب‌شرقی آسیا است.
قیمت قراضه آهنی تحویل قبل از گمرک در ترکیه نیز هم‌اکنون در مسیر صعودی قرار دارد. در هفته گذشته قیمت این کالا با 15 دلار افزایش برای محموله‌های ماه نوامبر مواجه شد. قیمت این کالا در گرید HMS 1&2 (80:20) از 365 تا 370 دلار به 380 تا 385 دلار رسیده است.
هم‌اکنون قیمت بیلت صادراتی به ایران ۵۵۵ دلار در هر تن می‌باشد و ایران تبدیل به اصلی‌ترین بازار صادراتی بیلت ترک شده است.
در اوایل هفته گذشته قیمت بیلت صادراتی کشورهای مشترک‌المنافع نیز با افزایش مواجه شده بود. این افزایش برای تولیدات ماه نوامبر بیش از 20 دلار درج شد. این افزایش، قیمت‌های بار کشتی دریای سیاه را بین 530 تا 540 دلار در هر تن رسانید، اما هیچ معامله ای ثبت نشد. آخرین قیمت این کالا 520 تا 530 دلار بوده که در طول 3 هفته بدون تغییر باقی مانده بود.
هم‌اکنون بازار مصرف‌اصلی کالای کشور‌های cis، تولیدکنندگان میلگرد ترک هستند نه بازارهای وارداتی ایران! چرا که واردات به ایران از سوی کشورهای cis با محدودیت روبه‌رو است از همین رو تولیدکنندگان بیلت کشورهای مشترک‌المنافع به دنبال افزایش قیمت‌ها هستند.
با کاهش مشکلات واردات و محدودیت‌ها بین ایران و ترکیه، پیش‌بینی می‌شود حجم واردات این کالا از ترکیه افزایش یابد. قطعا این روند برای تولیدکنندگان بیلت کشورهای مشترک‌المنافع گران تمام شده و یکی از بازارهای سنتی و مهم خود را از دست خواهند داد؛ بنابراین به اقدامات رقابتی دست خواهند زد. ترکیه تاکنون برنده محدودیت‌های وارداتی ایران است و بازنده نیز تولیدکنندگان کشورهای مشترک‌المنافع. با توجه به این شرایط و روند نزولی قیمت‌ها بالاخص قیمت بیلت در بازار داخلی و افزایش شدید حجم واردات، پیش‌بینی می‌شود روند ذکر شده به رقابت بین تولیدکنندگان ترکیه و روسیه انجامیده و بازار داخلی باز می‌تواند به کاهش بیشتر قیمت‌ها امیدوار باشد.