روند صعودی نرخ آهنآلات در بازارهای جهانی ادامهدار شد
زمزمههای ورود آهن ارزانقیمت به ایران
گروه بورس کالا - بهرغم رشد قیمت بیلت به خصوص در بورس لندن و بهبود بازار مقاطع در بازارهای جهانی، بازار داخلی با نظارت دولت و فشار عرضه از سوی تولیدکنندگان با ثبات نسبی قیمت همراه بود. این ثبات قیمت در حالی رخ داده که تولیدکنندگان به دلیل محدودیتهای وارداتی رشد قیمتها را برای آینده متصورند، اما شایعاتی مبنی بر ورود آهنآلات ارزانقیمت به ایران وجود دارد که در آن صورت شاهد ثبات یا کاهش قیمتها در بازار داخلی خواهیم بود. مرکز خدمات فولاد ایران در گزارشی به بررسی بازار فولاد پرداخته است که در پی میآید:
صعود قیمت بیلت در بازارهای جهانی
قیمت بیلت در بورس لندن صعودی بود. هفته گذشته قیمت بیلت نقدی ۴۷۷ دلار معامله شد، ولی در آخر هفته قیمت به
۴۸۱ دلار هر تن رسید. علت افزایش قیمت بیلت، ثبات بازار قراضه از یک سو و امید به بهبود بازار مقاطع پس از ماه رمضان است. از سوی دیگر، افزایش قیمت بیلت فوب دریای سیاه باعث امیدواری به آینده بیلت شده است بهخصوص که ماههای سرد در پیش رو است و همین امر باعث خواهد شد تا جمعآوری قراضه و عرضه آن محدود شود. از سوی دیگر محدودیت عرضه از نوامبر به بعد بهعلت یخبندان ولگادن بعضی از تجار را به فکر بالا بردن موجودی انبار کرده است؛ این در حالی است که قیمت بیلت در خاوردور تغییر نکرده و بازار آن ساکت است. تنها تولیدکنندههای روس امیدوار هستند که بیلت را در قیمت ۵۹۵ تا ۶۰۰ دلار فوب دریای سیاه بفروشند، ولی به علت رکود بازار مقاطع احتمال این امر ضعیف است.
تنزل قیمت بیلت در ایران
بازار بیلت در ایران روند نزولی داشت. از اوایل هفته که بازار میلگرد و تیرآهن رو به تنزل بود بیلت هم خریداری نداشت. حتی بهرغم بازارسازی روز سهشنبه در مورد میلگرد باز هم قیمت بیلت تغییر نکرد. شاید یک علت آن تلاش و اصرار دولت برای پایین آوردن قیمت این کالا باشد، ولی رکود حاکم بر بازار محققا عامل اصلی پایین آمدن قیمت بیلت بوده است. بیلت اول هفته در قیمت ۷۶۵۰ ریال هر کیلو در انزلی روی تریلی برای سایز ۱۵۰ معامله میشد، ولی در پایان هفته قیمت ۷۳۵۰ ریال هم گفته شد. بیلت سیآیاس ۶۶۰ دلار هر تن سیافآر انزلی بود.
در پایان هفته یک محموله بیلت در قیمت ۶۲۰ دلار هر تن سیافآر انزلی عرضه شد که تحویل آن ده روزه بود. از آنجا که بیلتهای خریداری شده در ماه آگوست در حال حمل به ایران است و قیمت آنها هم حداقل صد دلار ارزانتر بوده، نباید امیدوار به بالا رفتن قیمت بیلت در ایران بود؛ بهخصوص که دولت در برابر افزایش قیمت مقاطع حساس است و تلاش میکند تا قیمت را پایین بیاورد.
معاملات بیرونق مقاطع
هفته گذشته قیمت مقاطع در چین بالا رفت، این افزایش قیمت ۴۵ تا ۵۵ دلار بود. علت این امر کاهش تولید کارخانهها و فشار دولت برای کاستن از انرژی مصرفی در تولید فولاد است. در همه بازارها قیمت مقاطع روند صعودی داشت که دلیل اصلی آن بالا رفتن قیمت قراضه و بیلت است. اما بهرغم افزایش قیمت، بازارها در رکود بودند و سطح معاملات بسیار پایین بود. هفته گذشته همه در انتظار تقاضای بعد از ماه رمضان بودند، ولی اگر این شرایط ادامه یابد قیمت بیلت باید کاهش یابد.
مقاطع ارزان اماراتیها در راه ایران
از روز شنبه قیمت مقاطع رو به کاهش گذاشت علت اصلی محدودیت تقاضای واقعی بود این روند تا روز سهشنبه ادامه یافت، ولی از روز سهشنبه با امیدواری به عرضه مقاطع در بورس و بالا رفتن قیمت آن جو امیدواری به بازار برگشت تا جایی که از ساعت دو بعدازظهر کسی فروشنده نبود، ولی از روز چهارشنبه جلوی رشد قیمت میلگرد در بورس گرفته شد. معامله فولاد خراسان متوقف شد و ذوب آهن در قیمت هفته قبل کالا عرضه کرد در نتیجه دوباره فروشندهها به بازار بازگشتند، ولی این بار همه اطمینان داشتند که قیمتهای فعلی سقف بازار است. از آنجا که اکثر مقاطع به انبارها سرازیر میشود و ماههای پیش رو ساختوساز کمتر خواهد شد طبعا روند قیمت این کالا صعودی نیست؛ ضمن آنکه میلگردهای وارداتی از امارات با قیمت ارزان در راه است. در حال حاضر میلگرد امارات تحویل بندرعباس در قیمت ۶۰۰ تا ۶۲۰ دلار عرضه میگردد. محمولههای در راه را تجار واردکننده هر کیلو ۸۰۰ تا ۸۴۰ تومان ترخیص شده در بندر امام پیشنهاد میدهند.
تنزل قیمت ورق در بازارهای چین
هفته گذشته چینیها قیمت ورق را بالا بردند حداقل افزایش قیمت ورق ۴۵ دلار و حداکثر ۶۰ دلار بسته به نوع کالا بود علت اصلی افزایش قیمت کاهش تولید عنوان شد. این در حالی است که قیمت ورق در بازارهای چین رو به تنزل است. قیمت ورق در ترکیه هم بالا رفت، اما قیمت ورق در اروپا ثابت ماند. این در حالی است که اروپاییها بازار پس از تعطیلات را تازه شروع کردهاند. از سوی دیگر سهمیه صادرات سیآیاس به اروپا تا مرز ۹۰ درصد محقق شده؛ بنابراین انتظار بالا رفتن قیمت ورق در اروپا میرود. در روسیه هم بازار ورق محکم بود، چون کارخانهها تولید ماه آینده را فروختهاند و منتظرند تا هفته آینده با توجه به شرایط بازار قیمتهای جدید را عنوان کنند.
انتظار کاهش قیمت ورق وارداتی به ایران
از روز شنبه انواع ورق با کاهش قیمت روبهرو بود. ورق گرم ضخامت دو میلیمتر رول در انزلی که اول وقت ۶۸۵۰ ریال عرضه میشد در پایان روز به زیر ۶۸۰۰ ریال هم رسید و تا روز دوشنبه ۶۶۸۰ ریال هم شنیده شد، ولی از روز سهشنبه قیمت شروع به افزایش کرد تا آخر هفته که ۷۰۰ تومان معامله شد.
در مورد دیگر اقلام ورق گرم، روند قیمتها در پایان هفته صعودی بود، ولی حجم معاملات محدود بود. ورق سرد از اول هفته با رکود توام بود. در روز دوشنبه محمولههای ورق در انزلی که دربرگیرنده همه ضخامتها و ابعاد بود پیشنهاد شد، ولی حجم عرضه محدود بود. ورق گالوانیزه در طول هفته با کاهش قیمت روبهرو بود علت آن تحویل ورقهای فروخته شده از مبارکه است، ولی مهمتر از آن محدودیت تقاضا است.
اکثر فعالان بازار ورق به مهرماه امیدوارند که بازار ورق فعال میشود. آنها معتقد هستند که حجم موجودی و عرضه زیاد نیست طبعا کسی انتظار ندارد قیمتها کاهش یابد. قیمتهای پیشنهادی در مورد ورق گرم ضخامت دو میلیمتر رول ۶۴۰ دلار ورق سرد هم ۷۴۰ دلار محصول قزاقستان است، ولی با توجه به رکود حاکم بر بازار ایران و خریدهای محدود تجار انتظار میرود قیمتهای خارجی برای ایران کاهش یابد.
کاهش تقاضا در بازار سنگآهن
هفته گذشته قیمت سنگآهن روند نزولی داشت. قیمت سنگآهن با خلوص ۶۲ درصد که تحویل بنادر چین ۱۴۰ دلار بود به
۱۳۳ دلار هر تن کاهش یافت. در بورس سنگاپور هم در معاملات سوآپ قیمت سنگآهن به ۱۳۰ دلار تنزل پیدا کرد. پیشبینی اکثر دستاندرکاران این است که قیمت سنگآهن به روند نزولی خود ادامه خواهد داد. چند عامل باعث کاهش قیمت سنگآهن هستند، عامل اول کاهش تقاضای این کالا است که بهعلت پایین آمدن سطح تولید فولاد در اکثر نقاط دنیا بهخصوص چین صورت گرفته است. عامل دوم پایین آمدن قیمت و تقاضای محصول ساخته شده و عامل سوم تعطیلات ۱۵ روزه ماه اکتبر در چین است که کمتر از دو هفته دیگر آغاز خواهد شد.
شرکتهای تولیدکننده سنگآهن نسبت به کاهش قیمت این کالا آگاه هستند، ولی تابهحال خبری از پایین آمدن سطح تولید آنها نیست، طبیعی است که اگر این شرایط ادامه پیدا کند، سطح تولید سنگآهن هم کاهش پیدا خواهد کرد. اکثر دستاندرکاران پیشبینی میکنند قیمت سنگآهن بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار هر تن سیافآر بنادر چین برای قراردادهای فصلی پایین بیاید.
بازار باثبات قراضه
بازار قراضه در هفته گذشته تقریبا ثابت ماند و نوسان محدودی داشت. ترکها هنوز در بازار قراضه هستند، ولی حضور آنها کمرنگ شده است قراضه کلاس ۱ و دو سیافآر ترکیه۴۱۰ تا ۴۱۵ دلار سیافآر بنادر ترکیه قیمت دارد. علت ثبات قیمت قراضه، ورود اروپاییها به بازار است. انتظار میرود قراضه نو کیفیت یی۲ یا یی ۸ که در قیمت ۲۹۴ یورو هر تن معامله شده در هفتههای آینده به ۳۰۵ تا ۳۱۰ یورو هر تن درب کارخانه برسد.
در خاور دور قیمت قراضه ثابت مانده، قراضه مخلوط ۱ و دو در خاوردور ۴۱۵ تا ۴۲۵ دلار سیافآر از آمریکا عرضه میشود. پیشبینی میشد که قیمت قراضه پس از ماه رمضان با خریدهای کشورهای اسلامی بالا برود هر چند که ترکها در بازار نباشند، ولی از آنجا که تقاضای اروپا در حد انتظار نیست احتمالا قیمت قراضه در ماه بعد کاهش خواهد یافت، چون تقاضای محصول ساخته شده بهخصوص میلگرد بسیار کم است.
ارسال نظر