در هفته گذشته روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور کلی روندی صعودی داشت.

در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۵۰/۱۲۲۶ دلار در تاریخ ۲۳ آگوست به میانگین قیمت ۷۵/۱۲۳۴ دلار در تاریخ ۲۷ آگوست ۲۰۱۰ رسید که این برای چهارمین هفته پیاپی است که طلا با افزایش قیمت همراه بوده است، به نحوی که در یک ماهه اخیر رشدی برابر با ۷/۴ درصد داشته است.
در اوایل هفته گذشته، به گزارش خبرگزاری رویترز شدت یافتن نگرانی‌ها در مورد متزلزل بودن اقتصاد آمریکا مهم‌ترین علتی بود که موجب اقبال بیشتر سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بین‌المللی به خرید فلزات گرانبها مانند طلا در بازارهای جهانی شد، همچنین آخرین داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار آمریکا، مبنی بر اینکه فروش خانه‌ها در ماه جولای 27 درصد افت داشته است و این رقم، تقریبا 2 برابر میزانی بوده که کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی کرده بودند، موجب شد تا چشم‌اندازی منفی در مورد وخیم بودن اوضاع اقتصادی آمریکا در بین سرمایه‌گذاران به وجود آید و بر همین اساس، ارزش نرخ برابری دلار آمریکا در برابر یورو در بازارهای بین‌‌المللی افزایش یافت و متعاقبا قیمت طلا نیز با افزایش همراه شد. در همین حال در هفته گذشته بنا به گزارش سایت Kitco، همزمانی با فستیوال هندی‌ها و همچنین افزایش تقاضای طلا با شروع این فستیوال‌ها که به مدت سه هفته به طول می‌انجامد، موجب شد تا به دنبال افزایش تقاضای فیزیکی برای طلا، بهای آن نیز در بازارهای جهانی با افزایش همراه شود. علاوه بر این در هفته گذشته، اظهارات بن‌برنانکه، رییس فدرال رزرو آمریکا مبنی بر تایید ضعیف بودن اوضاع اقتصادی آمریکا و همچنین وجود نگرانی‌هایی در مورد چشم‌انداز اقتصادی این کشور و اظهار این مساله که روند بهبود اقتصادی با کندی همراه است موجب شد تا در هفته گذشته ارزش نرخ برابری دلار در قبال سایر ارزهای عمده در جهان با افت همراه شود و به دنبال این مساله تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا به عنوان کالایی ارزشی و جایگزین برای سرمایه‌گذاری افزایش یافت و در نتیجه تداوم قیمت طلا نیز در بازارهای جهانی ادامه یافت. در همین حال، در هفته گذشته به گزارش نشریه بیزینس ویک (businessweek) پیش‌بینی موسسه گلدمن ساچ (Goldman Sachs) قیمت 1300 دلار برای طلا در 6 ماه آینده است و همچنین برخی دیگر از پیش‌بینی‌ها نیز رقم‌های 1700 دلار را با توجه به بی‌ثباتی‌های موجود در بازارهای جهانی اعلام کرده‌اند که همین عوامل نیز موجب تشویق سرمایه‌گذاران به خرید طلا در هفته‌های اخیر شده است. اتفاقات فوق در حالی است که انجمن طلای جهانی (World Gold Council) نیز در تازه‌ترین گزارش خود عنوان کرده است که واردات طلای کشور هند در 6 ماهه اول سال میلادی جاری 384 تن بوده است که در مقایسه با آمار کل واردات سال گذشته این کشور که 559 تن بوده است، نشان‌دهنده افزایش تقاضای طلای هندوستان است.


تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به گواه‌های مشاهده شده در تحلیل تکنیکال، همانگونه که در شکل نیز خط روند بلند مدت طلا مشهود است، روند بلندمدت طلا صعودی می‌باشد و ممکن است طلا در این بین نوساناتی نیز داشته باشد.
در هفته گذشته، به طور کلی طلا روندی صعودی داشت. برای هفته آینده نیز این پیش‌بینی وجود دارد که به احتمال زیادی طلا روندی نزولی داشته باشد. براساس این تحلیل چنانچه طلا بخواهد نزول پیدا کند، با شکاندن نزدیک‌ترین خط ساپورتی خود که 220دلار می‌باشد، احتمالا تا مرز قیمتی حمایتی 1210 دلار یا حتی 1200 دلار نیز افت پیدا کند و در غیراین صورت چنانچه طلا بخواهد روندی صعودی داشته باشد، در صورت عبور کردن از سطح مقاومتی 1240 دلار، احتمال این که قیمت آن تا مرز مقاومت مهم 1265 دلار صعود پیدا کند، نیز وجود دارد.
در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، پیش‌بینی می‌شود که روند قیمتی طلا در این هفته نزولی باشد، هر چند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود، شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیش‌بینی حمایت می‌کند.


احتمال نزول قیمت نقره در هفته جاری
در هفته‌ای که گذشت، روند قیمتی نقره در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور کلی با روندی صعودی همراه بود. در هفته گذشته روند قیمتی نقره از میانگین ۱۷,۹۴۰۰ دلار در تاریخ ۲۳ آگوست، به میانگین قیمت ۱۹,۰۳۰۰ دلار در تاریخ ۲۰ آگوست ۲۰۱۰ رسید.
تحلیل تکنیکال نقره
با توجه به گواه‌های ملاحظه شده در تحلیل تکنیکال، به نظر می‌رسد که روند بلندمدت قیمتی نقره صعودی باشد و برای هفته پیش رو این پیش‌بینی وجود دارد که با احتمال زیادی نقره روندی نزولی داشته باشد. در این صورت، اگر نقره بخواهد روندی نزولی داشته باشد، نزدیک‌ترین خط ساپورتی آن ۱۷,۸۰۰۰ دلار است که در صورت عبور از آن احتمالا تا حمایت قیمتی ۱۷,۵۰۰۰ دلار نیز نزول خواهد داشت. در غیر این صورت، اگر نقره بخواهد روندی صعودی داشته باشد با شکاندن نزدیک‌ترین سطح مقاومتی خود یعنی ۱۸,۲۰۰۰ دلار، احتمالا تا سطح قیمتی مهم ۱۸,۷۰۰۰ دلار نیز صعود خواهد داشت. در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، به نظر می‌رسد که نقره در این هفته به پیشروی خود ادامه دهد و با روندی صعودی همراه باشد،
هر چند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود. این در حالی است که گواه‌های موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مساله حمایت می‌کند.
منبع: شرکت کارگزاری سی‌ولکس کالا