هشدار فولاد سازان به رشد بیشتر قیمت‌ها

آزاده حسینی

به‌رغم تلاش‌های مسوولان برای تثبیت قیمت آهن، روز به روز بر سطح نرخ بازار افزوده می‌شود. اما کمبود محصول به دلیل کاهش واردات و نبود مواد اولیه باعث شده تا سطح قیمت‌ها نسبت به بازارهای جهانی روز به روز بالاتر رود. البته رشد قیمت‌ها یک روی خوب دارد یک روی بد، چرا که با رشد قیمت‌ها قدرت خرید پایین‌تر می‌آید اما روی مثبت این ماجرا زمانی است که با رشد قیمت‌ها تفاوت قیمت داخل و بازار خارجی باعث ایجاد انگیزه برای تجار شده و در نهایت واردات افزایش می‌یابد‌.

بازار در انتظار تصمیم صحیح

یکی از کارشناسان بازار در گفت‌و‌گو با دنیای‌اقتصاد در مورد افزایش اخیر سطح قیمت‌های بازار اظهار داشت: مشکلاتی که در رابطه با واردات پیش آمده و عدم عرضه هماهنگ کارخانه‌های دولتی، باعث رشد قیمت‌ها شده است. وی افزود: در صورتی که تصمیم صحیحی در رابطه با این موضوع گرفته نشود سطح قیمت‌ها بیشتر افزایش می‌یابد.

در همین رابطه یکی از مدیران شرکت‌های فولادی اظهار داشت: بازار یا صنعت فولاد با توجه به حدود ۲۰ میلیون مصرف داخلی و حدود ۱۱ میلیون تن خالص تولید داخلی

(تولید - صادرات) نیازمند نه میلیون تن فولاد در اشکال و انواع مختلف ورق‌، تیرآهن‌، میلگرد و شمش ،صنعتی و ساختمانی است و این نیاز باید با واردات تامین شود.

وی افزود: لذا بهتر است این نیاز به صورت شمش فولادی وارد شود تا کشور از کمبود آن منتفع شود. حال توزیع شمش تولید داخل چگونه باشد در کل نیاز به شمش تاثیری ندارد. وی ادامه داد: طی دو سال گذشته تقریبا همواره پایین بودن قیمت فولاد و زیان تولیدکنندگان فولادی موضوع بحث محافل صنعتی بوده و متهم اصلی واردات بی‌رویه فولاد از شمش تا محصول نهایی معرفی شده است.

مشکل بازار، عدم امکان خرید خارجی

وی تاکید کرد: مشکل فعلی واردات فولاد بویژه شمش فولادی امکان پذیر نبودن استفاده از خطوط ریفاینانس و تغییر شرایط پرداخت از پرداخت اعتباری به پرداخت نقدی است، نه نبود شمش یا عدم امکان خرید خارج. وی ادامه داد: در حال حاضر هر مقدار شمش ‌ترکیه با قیمت ۵۵۵ تا ۵۶۵ دلار، شمش اوکراین و روسیه ۵۳۰ تا۵۵۰ دلار و میلگرد ۵۸۵ تا ۵۹۰ دلار وجود دارد. با توجه به مشخص شدن مشکل، راه‌حل را باید در اجرای راهکارهای موثر بر تامین مالی واردکنندگان شمش به‌ویژه شرکت‌های نوردی متمرکز کرد.مثل جایگزین کردن بانک‌های‌ترکی یا روسی به جای بانک‌های قبلی یا پرداخت وام‌های کوتاه مدت (‌یک ساله) توسط بانک‌های داخلی به منظور تامین سرمایه مورد نیاز برای خرید شمش.