با وجود رشد ۱۰ درصدی ارزش مبادلات و نوسانات شدید قیمت جهانی طلا
آرامش در بازارآتی سکه حکمفرما شد
در هفته گذشته نوسان هر اونس طلا در بازارهای جهانی به حدی بود که از نازلترین قیمت طی چندماه گذشته (۱۱۶۰ دلار)به افزایشی تا مرز ۱۲۰۰ دلار نیز رسید.
هرچند که با تعطیلات تابستانی در بازارهای جهانی رکود معاملات تا حدودی قابل لمس است، اما با این وجود افزوده شدن ارزش برابری یورور در برابر دیگر واحدهای پولی، سبب کاهش قیمت دلار و در نتیجه افزایش قیمت کالاهای بورسی از جمله طلا و نفت در بازارهای جهانی شد. به باور برخی از کارشناسان، با توجه به پیش رو بودن آیین هندوها و تقاضای زیاد مردم این کشور در خرید طلا به احتمال زیاد شاهد افزایش دوباره قیمت طلا در بازارهای جهانی خواهیم بود، این در حالی است که از نظر تحلیلگران تا اوایل ماه مبارک رمضان قیمت طلا صعودی است و پس از آن آهنگ حرکتی نرخ طلا طی یک مدت کوتاه پایین میآید، پس از آن است که دوباره بازار مسیر افزایشی را دنبال خواهد کرد.
نوسانات بازار نقدی بیشتر از بازار آتی
بازار نقدی سکه طلا نیز طی این هفته با نوسان زیادی روبهرو بود به طوری که علاوه بر افزایش نرخ هر گرم طلای 18 عیار در اواخر هفته، قیمت سکه نیز با وجود روند کاهشی در ابتدای هفته، در روز چهارشنبه با افزایشی 4 هزار تومانی روبهرو شد. در نهایت اینکه در طول هفته یادشده نرخ سکه طرح جدید در ابتدای هفته از 295 هزار تومان در پایان روز پنج شنبه به 297 هزار تومان رسید.
بازار آتی سکه در بورس کالا برخلاف نوسان طلای جهانی و معاملات سکه در بازار نقدی و بازارهای جهانی در مجموع در طول هفته تغییر زیادی را شاهد نبود و تنها در پایان هفته با روند اندک و آرام افزایشی مواجه شد، به طوری که سکه تحویل شهریور ماه به عنوان پررونقترین قرارداد در هفته گذشته در ابتدای هفته با نرخ تسویه روزانه ۳۰۳۵۲۷۸ ریال به نرخ ۳۰۳۵۲۰۷ ریال در پایان روز کاری چهارشنبه رسید. همچنین سکه طلای تحویل آبان ماه با روندی افزایشی تر، از ۳۱۵۸۲۰۰ ریال در روز شنبه به ۳۱۶۵۲۸۶ ریال در روز پایانی معاملات رسید. این در حالی بود که دادوستد سکه دی ماه بیشتر با روند حرکتی قیمت طلا در بازارهای جهانی همسو بود، به طوری که قیمت تسویه روزانه این سکه معاملاتی از ۳۲۴۹۴۶۲ ریال به ۳۲۶۳۶۰۰ ریال در پایان هفته مبادلاتی انجام شد.
نزدیکی ماه رمضان و آغاز رکود معاملات
بررسی کارشناسان از مبادلات هفته گذشته و پیش روی بازار آتی سکه حاکی از آن است که روند افزایشی آغاز شده در روز چهارشنبه، تا پایان هفته جاری مصادف با اوایل ماه مبارک رمضان ادامه داشته باشد، اما پس از رکود مبادلات طی یک ماه آینده نیز به احتمال زیاد سیر حرکت صعودی بازار دوباره از سر گرفته شود.
بر این اساس، در مجموع طی هفته منتهی به 14 مرداد ماه، از دادوستد قراردادهای انجام شده بازار آتی، 2 هزار و 674 قرارداد به ارزش 81 میلیارد و 927 میلیون و 810 هزار ریال ثبت شد که با بررسی معاملات هفته منتهی به هفتم مرداد ماه، رشد 91/10 درصدی در ارزش معاملات و افزایش 307 رقمی در قراردادها را تجربه کرد. همچنین در هفته یاد شده یک هزار و 973 قرارداد به ارزش 59 میلیارد و 730 میلیون و 410 هزار ریال برای سکه تحویل شهریور ماه مبادله شد که نسبت به هفته قبل با رشد 462 قرارداد، بیش از 23 درصد افزایش ارزش داشت. قراردادهای سکه تحویل دی ماه نیز همانند دادوستد قراردادهای شهریور ماه با رشد 85/42 درصدی ارزش مبادلات، شاهد افزایش 36 قرارداد بود؛ اما برخلاف روند صعودی این دو موعد مبادلاتی، قراردادهای سکه تحویل آبان ماه با نزدیک به 24 درصد کاهش ارزش، 191 قرارداد افت کرد.
بر اساس این گزارش، مبادلات انجام شده در طول هفته گذشته با شرح جزئیات بدین ترتیب بود:
* شنبه: به تاثیر از نوسانات جهانی در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته قبل، بازار معاملات در این روز شاهد انتظار افزایش قیمت نسبت به روز پایانی هفته منتهی به 7 مرداد ماه بود.
هر چند که به دلیل تعطیلات بازارهای جهانی و آغاز اولین روز معاملاتی در این هفته معاملهگران، مبادلات زیادی انجام ندادند؛ اما در هر صورت، نرخ تسویه روزانه سکه تحویل شهریور ماه با۲ هزار و ۲۱۵ تومان افزایش به ۳۰۳۵۲۷۸ ریال، همچنین قیمت تسویه روزانه آبان ماه با ۲ هزار و ۷۷۴ تومان رشد به ۳۱۵۸۲۰۰ ریال و قیمت تسویه دی ماه نیز با افزایش ۴ هزار و ۵۳۹ تومانی به ۳۲۴۹۴۶۲ ریال رسید.
* یکشنبه: نرخ سکه تحویل شهریور ماه در این روز 187 تومان نزول کرد و با قیمت تسویه روزانه 3033400 ریال ثبت شد. کاهش 232 تومانی سکه آبان ماه، قیمت معاملات این سکه را به 3155876 ریال رساند. این در حالی بود که سکه تحویل دی ماه برخلاف کاهش قیمت سکه در بازار با افزایش 4 هزار و 539 تومانی به نرخ 3249462 ریال رسید. حجم معاملات در این روز نیز به پیروی از معاملات روز شنبه با رونق زیادی روبهرو نبود.
* دوشنبه: معاملات روز جاری با کاهش یک هزار و ۷۱۶ تومانی و یک هزار و ۲۸۵ تومانی سکه تحویل شهریور و آبان ماه به ترتیب به ۳۰۱۶۲۳۳ ریال و ۳۱۴۳۰۲۵ ریال رسید. سکه دی ماه با روند ادامه دار حرکت کند و آرام صعودی خود ۱۵۰ تومان گران شد و با قیمت ۳۲۵۴۵۰۰ ریال مورد دادوستد قرار گرفت. در این روز حجم معاملات نیز همانند حرکت آرام بازار بدون تغییر زیادی نسبت به روز قبل مواجه شد.
* سهشنبه: قیمت سکه همزمان با افزایش اونس جهانی رشد کرد، به طوری که سکه طلای تحویل شهریور ماه 2 هزار و 488 تومان، سکه آبان ماه یک هزار و 49 تومان و سکه دی ماه 3 هزار و 500 تومانی گران شد و به ترتیب به نرخ 3018721 ریال، 3153516 ریال و 3258000 ریال رسید. در این روز حجم مبادلات قراردادهای شهریور ماه و آبان ماه شاهد رونق نسبی بود، اما دادوستدی در موعد مبادلاتی دی ماه رخ نداد و تنها قیمت تسویه در روی تابلو به ثبت رسید.
* چهارشنبه: روند مثبت قیمت سکه در این روز تداوم داشت تا روز پایانی، چشمانداز امیدوارکنندهای را برای معامله گران در هفته پیش رو تداعی کند. نرخهای مبادلاتی در این روز از ۵۰۰ تا ۱۶۰۰ تومان نوسان داشت و قیمت تسویه سکه تحویل شهریور: ۳۰۳۵۲۰۷ ریال، سکه تسویه آبان ماه: ۳۱۶۵۲۸۶ ریال و سکه تسویه دی ماه: ۳۲۶۳۶۰ ریال بود. حجم مبادلات در این روز با کاهش مواجه شد که دلیل آن از سوی کارشناسان دامنه زیاد نوسان برشمرده شد.
ارسال نظر