کاهش تقاضا در معاملات محصولات شیمیایی

گروه بورس کالا - کتایون دارابی: معاملات گروه شیمیایی‌ها روز گذشته در بورس کالا با افت تقاضا از سوی خریداران همراه شد. در این روز، اگر چه بازرگانی پتروشیمی کوشید تا با کاهش نرخ پایه برخی از محصولات، کارگزاران را به خرید ترغیب کند؛ اما عملا این اتفاق نیفتاد و اکثر محصولات شیمیایی با نرخ پایه معامله شدند.

به گفته فعالان اقتصادی، بازار شیمیایی‌ها در این روزها نسبت به پلیمری‌ها با تقاضای کمتری روبه‌رو است.

بیشتر فعالان بازار دلیل عدم تقاضا در بازار شیمیایی‌ها را ضعف تولیدکننده‌ها می‌دانند و معتقدند؛ با به حداقل رسیدن قیمت جهانی محصولات شیمیایی و کاهش تقاضا، ظرفیت تولیدات این کالاها به بالاترین حد خود رسیده است و به احتمال زیاد با توجه به محدودیت‌های اقتصادی ایجاد شده در روزهای اخیر، شرکت‌های تولیدکننده محصولات شیمیایی دچار ضربه خواهند شد.

در این روز بار دیگر کارگزاران برای خرید محصولات آف‌گرید به رقابت پرداختند؛ اگر چه در این روز محصولات آف‌گرید امیرکبیر و اراک با کاهش نرخ نسبت به آخرین روز عرضه در هفته‌های گذشته روبه‌رو شدند؛ اما نرخ ۲۱۰۰ آف‌گرید لاله با رشد ۶ تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شد.

به گفته آگاهان بازار، کیفیت پایین محصولات آف‌گرید امیرکبیر نسبت به محصولات مجتمع‌های پتروشیمی دیگر سبب می‌شود تا استقبال از این کالاها در بورس کمتر باشد.

همچنین محصولات آف‌گرید پتروشیمی اراک نیز با توجه به داشتن مشتری‌های خاص از این قاعده مستثنا نیست و به همین دلیل با کاهش نرخ در این روز روبه‌رو شدند؛ اما در این روز بهبود بازار پلیمری‌ها توانست۲۱۰۰ آف‌گرید پتروشیمی لاله را تحت تاثیر قرار داده و نرخ آن را در رینگ پتروشیمی افزایش دهد.

در این روز بیشترین کاهش نرخ محصولات آف‌گرید متعلق به پلی‌اتیلن سبک خطی ۲۰۹ امیرکبیر بود که نسبت به آخرین معامله در بورس کالا ۲۶۷ تومان کاهش نرخ داشت. البته به گفته فعالان بازار، از آخرین عرضه محصولات آف‌گرید در بورس کالا زمان زیادی می‌گذرد.

در معاملات این روز دومین و سومین کاهش نرخ محصولات آف‌گرید، متعلق به پلی‌اتیلن ترفتالات پتروشیمی تندگویان و پلی‌پروپیلن گرید K ۱۲۹ پتروشیمی اراک بود.

در این روز برخی از محصولات آف‌گرید اراک، جم و تبریز نیز در مچینگ معامله شدند.

عدم استقبال از جوش شیرین داخلی

در این روز، جوش شیرین پتروشیمی شیراز نیز با عدم استقبال از سوی خریداران روبه‌رو شد. تنها ۲۰ تن از این کالا که با نرخ هفته‌های گذشته؛ یعنی ۴۵۰ تن عرضه می‌شد، توسط کارگزاران خریداری شد.

به گفته فعالان بازار، نرخ جوش شیرین در بازار داخلی از بورس کالا ارزان‌تر است و به همین دلیل مصرف‌کنندگان جوش شیرین ترجیح می‌دهند، این کالا را از بازار داخلی تهیه کنند.

به اعتقاد آگاهان بازار، احتمال می‌رود هفته آتی، بازرگانی پتروشیمی برای از دست ندادن بازار جوش شیرین، نرخ این کالا را کاهش دهد.

در معاملات این روز سودکاستیک، متانول، زایلین مخلوط و بنزن نسبت به آخرین عرضه در بورس کالا با رشد قیمت ۱ تا ۲۳ تومانی روبه‌رو شدند.

در این روز همچنین در گروه شیمیایی‌ها کربنات سدیم سنگین و آمونیاک محلول به ترتیب با کاهش ۷ و یک تومانی در بورس کالا مواجه شدند.