خبر
انگیزه کافی برای حضور بخش خصوصی در معدن نیست
موج- دبیر نخستین سمینار علمی «معدن ، فرصتها و چالشها» اعلام کرد: این رویداد علمی بزرگ در بخش معدن با هدف بررسی فرصتها و چالشها، هفتم تیرماه جاری در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار میشود. مجتبی فتحی با بیان این مطلب گفت: در این سمینار محورهایی همچون توسعه فناوریهای معدنکاری، کاربرد ماشینآلات و تجهیزات معدنی، توسعه صادرات و معرفی دستاوردهای جدید در حوزه معدن مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: طراحی خطوط خردایش و دانه بندی، تولید ماشینآلات معدنی و نقش فناوری اطلاعات در توسعه معدن، از دیگر محورهای این سمینار است و طی آن کارشناسانی از بخشهای مختلف به تبیین راهکارهای توسعه معادن با تکیه بر این محورها خواهند پرداخت.
مدیر بازرگانی و تحقیق و توسعه شرکت مهیار سنگشکن ادامه داد: با توجه به خلأهای علمی موجود در بخش معدن، باید راهکارهایی اندیشیده شود تا بر اساس آن دستاوردهای این بخش از طریق برقراری ارتباط بین دستگاهها و نهادهای مختلف معرفی و در تمام حوزههای معدن جنبههای کاربردی پیدا کند.
فتحی با اشاره به محدودیتهایی که در بخش معدن وجود دارد، گفت: ایران در حال حاضر جزو ۲۰ کشور اول دنیا در بخش کانی و فرآوردههای معدنی است و تا زمانی که بخش خصوصی از انگیزه کافی برای سرمایهگذاری در این بخش برخوردار نباشد، نمیتوان آینده روشنی را برای معادن پیشبینی کرد.
وی افزود: بخش خصوصی به تنهایی قادر به سرمایهگذاری در این بخش نیست و باید سازوکارهایی فراهم شود تا از طریق آن دانش فنی و تکنولوژیکی توسعه معادن به آنان منتقل شود.
وی با بیان اینکه بخش معدن بسیار هزینه بر و بازگشت سرمایه آن طولانی مدت است، تصریح کرد: در حال حاضر پتانسیل بسیار مناسبی برای به کارگیری این ظرفیتها در بخش معدن کشور وجود دارد، اما به دلیل نگاه سنتی حاکم در بخش استخراج معادن، نمیتوان نهایت بهرهبرداری از این ظرفیتها را محقق کرد.در همین حال، مهدی عباسی چهره ماندگار صنعت و معدن ایران، گفت: تبیین دستاوردهای علمی و انتقال آن به فعالان بخش معدن تنها یک هدف را دنبال میکند و آن توسعه بازار فعالیتهای معدنی است و از این طریق میتوان ارزش افزوده بسیار بالایی را برای کشور ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه بخش معدن ایران در مقایسه با سایر رقبای خارجی از مزیتهای بالایی برخوردار است، افزود: در بخش تامین ماشینآلات معدنی، امکان طراحی و تولید ۹۵ درصد از نیاز داخلی وجود دارد و تاکنون صادرات به بسیاری از کشورهای دنیا را تجربه کردهایم.
عباسی یکی از عمدهترین مشکلات تولیدکنندگان ماشینآلات و تجهیزات معدنی کشور را واردات بیرویه این محصولات ذکر کرد و افزود: متاسفانه بسیاری از این ماشینآلات از کیفیت و استانداردهای لازم برخوردار نیستند و این موضوع به طور مستقیم بر کاهش ایمنی معادن تاثیرگذار بوده است.
ارسال نظر