دلایل کاهش قیمت طلا در هفته‌ای که گذشت
در هفته‌ای که گذشت، روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی هیجانی همراه بود؛ ولی به طور کلی با روندی نزولی همراه بود.

در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین ۱,۲۳۳,۱۲۵ دلار در تاریخ ۱۷ مه، به میانگین قیمت ۱,۱۸۱,۶۲۵ دلار در تاریخ ۲۱ مه ۲۰۱۰ رسید. مهم‌ترین اتفاقاتی که در هفته گذشته در بازارهای جهانی رخ داد و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار داد، به شرح ذیل است: همان‌طور که در هفته قبل نیز پیش‌بینی شده بود، در هفته‌ای که گذشت بهای طلا در بازارهای جهانی از صعود باز ماند و با نزولی شدید همراه شد.
به گزارش خبرگزاری Associated press، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بازارهای جهانی در هفته اخیر، نسبت به انتشار اخبار مربوط به کند شدن بحران مالی در اروپا، و حتی احتمال متوقف شدن آن در این منطقه، واکنش مثبت نشان دادند. همین دلیل نیز، بازارهای مالی و سهام اروپا را با رونق مواجه ساخت. چشم‌انداز مثبتی که در اثر توافق صندوق بین‌المللی پول (IMF) و اتحادیه اروپا (EU) به اعطای وام 110 میلیارد یورو (معادل 140 میلیارد دلار آمریکا) به دولت یونان، برای مواجهه با بحران بدهی این کشور، به‌وجود آمد موجب گشت تا اعتماد سرمایه‌گذاران، نسبت به بهبود اوضاع مالی جهانی اندکی بهبود یابد و به نظر می‌رسد که تزریق بسته نجات مالی مذکور، عامل مهم این چشم‌انداز مثبت در هفته اخیر می‌باشد. بر همین اساس نیز ارزش نرخ برابری یورو در برابر دلار آمریکا در هفته گذشته افزایش یافت و متعاقبا به دنبال آن قیمت فلزات گرانبها مانند طلا نیز کاهشی چشمگیر یافت و به قیمت 1.176.55 دلار در روز جمعه هفته گذشته رسید. در همین حال در هفته گذشته، به گزارش سایت Marketwatch، میزان ذخایر SPDR که بزرگ‌ترین صندوق بین‌المللی طلای جهان است، با افتی 5/0 درصدی همراه بود. براساس این گزارش، در روز پنج‌شنبه هفته گذشته میزان موجودی طلای این صندوق، به سطح 1.220.15 متریک تن رسید. اقدام به فروش طلا توسط این ETF نیز عامل مهم تاثیرگذار در کاهش قیمت طلا در هفته اخیر بوده است. علاوه براین به گزارش سایت Bloomberg، اقدام به فروش سوداگرانه طلا توسط سفته‌بازان و معامله‌گران بین‌المللی نیز عامل مهم کاهش قیمت شدید طلا در هفته گذشته بوده است؛ به نحوی که قیمت این فلز گرانبها در طی هفته گذشته تقریبا با افتی 45/4 درصدی مواجه گشت. علت این عرضه های عمده، تصمیم اعضای پارلمان آلمان، به تخصیص 750 بیلیون یورو (معادل با یک تریلیون دلار آمریکا) به عنوان بخشی از بسته کمک مالی مصوب شده توسط اتحادیه اروپا (European Union) و صندوق بین‌المللی پول (International Monetary Fund) عنوان شده است که به دنبال این مساله ارزش یورو نیز پس از آنکه به کمترین میزان خود در 4 سال اخیر رسیده بود با اندکی افزایش همراه شد. این اتفاقات در حالی است که در شرایط ناامن اقتصادی، همواره اقدام به خرید طلا به عنوان حربه‌ای برای مقابله با تورم و ریسک‌زدایی مطرح بوده است و با توجه به لزران بودن پایه‌های اقتصادی جهان و مشکلات کشور ژاپن در صادرات و کاهش نرخ تورم در این کشور، در پی بروز بحران مالی در اروپا، این‌گونه به نظر می‌رسد که همچنان طلا به عنوان کالایی سرمایه‌ای و استراتژیک با اقبال سرمایه‌گذاران مواجه شود و قیمت آن در بلندمدت رو به بالا باشد.
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به شواهد موجود در تحلیل تکنیکال، همان‌گونه که در شکل نیز خط روند بلندمدت طلا مشهود است، روند بلندمدت طلا صعودی به نظر می‌رسد و ممکن است طلا بخواهد برای مدت کوتاهی نیز وارد فاز استراحتی شود. همان‌طور که در هفته قبل پیش‌بینی شد، طلا روندی نزولی داشت و با شکاندن خط حمایتی 1200 دلار، با احتمال زیادی تا نزدیک سطح ساپورتی 1170 نیز افت نمود، ولی در این سطح حمایتی قیمت طلا مقاومت نمود و نتوانست از آن عبور نماید. برای هفته آتی این پیش‌بینی وجود دارد که احتمالا طلا روندی صعودی داشته باشد. چنانچه طلا بخواهد صعود پیدا کند در این صورت با عبور از نزدیک‌ترین مقاومت قیمتی که 1200 دلار است، احتمالا تا رکورد قبلی خود (26/1249) و شاید بالاتر صعود پیدا کند و در غیر ‌این صورت، چنانچه طلا بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت عبور کردن از سطح مقاومتی مهم 1170 دلار، احتمالا قیمت آن تا ساپورت مهم و تاریخی 1130 دلار نیز افت خواهد داشت.در همین حال باتوجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر‌منتظره‌ای رخ ندهد، پیش‌بینی می‌شود که روند قیمتی طلا در این هفته صعودی باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه گردد و شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیش‌بینی حمایت می‌کند.
نقره و روندی کاملا نزولی
در هفته‌ای که گذشت، روند قیمتی نقره در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور کلی با روندی کاملا نزولی همراه بود. در هفته گذشته روند قیمتی طلا از میانگین 19.1100 دلار در تاریخ 17 مه، به میانگین قیمت 17.7200 دلار در تاریخ 21 مه 2010 رسید.
لازم به توضیح است عواملی که در تحلیل طلا ذکر شده است، در افت قیمت نقره در هفته گذشته نیز موثر بوده‌اند.
تحلیل تکنیکال نقره
با توجه به گواه‌های ملاحظه شده در تحلیل تکنیکال، به نظر می‌رسد که روند بلندمدت قیمتی نقره صعودی باشد. برای هفته بعد به نظر می‌رسد که روند آن با احتمال زیادی افزایشی باشد. در صورتی که نقره بخواهد روندی صعودی داشته باشد، در صورت شکاندن نزدیک‌ترین سطح حمایتی خود یعنی ۱۸.۷۰۰۰ دلار، احتمالا تا سطح قیمتی مهم ۱۹.۱۰۰۰ دلار صعود خواهد داشت و در غیر ‌این صورت، اگر نقره بخواهد روندی نزولی داشته باشد، نزدیک‌ترین خط ساپورتی آن ۱۷.۰۰۰ دلار است که در صورت عبور از آن احتمالا تا حمایت مهم قیمتی ۱۶.۰۰۰۰ دلار نیز نزول خواهد داشت.
در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر‌منتظره‌ای رخ ندهد، به نظر می‌رسد که نقره در این هفته با روندی صعودی همراه باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود. این در حالی است که گواه‌های موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مساله حمایت می‌کند.
منبع: شرکت کارگزاری سی ولکس کالا