دبیرخانه معدن ایران اعلام کرد: تولید مواد معدنی از ۲۳۰ میلیون تن در سال ۸۷ به حدود ۴۰۰ میلیون تن در سال پایانی برنامه پنجم (سال ۹۳) افزایش می‌یابد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، غلامرضا حمیدی انارکی گفت: برای تحقق اهداف بخش معدن در برنامه پنجم، لزوم تجهیز معادن جدید، ماشین‌‌آلات و تاسیسات پیشرفته و همچنین سرمایه‌گذاری‌های جدید کاملا مشهود است.

وی اکتشاف را نیروی محرکه توسعه بخش معدن دانست و افزود: کشورهایی که در بخش معدن موفق بوده اند، به دلیل سرمایه‌گذاری آنها در بخش اکتشاف بوده است.

حمیدی انارکی گفت: برای افزایش تولید مواد معدنی مورد نیاز صنایع معدنی مانند فولاد، مس، آلومینیوم، روی، سیمان، زغال سنگ و سنگ‌آهن نیاز به استخراج بیشتر از ذخایر معدنی داریم.

وی افزود: دولت باید تمام مراحل اکتشافی فلزات پایه (تهیه نقشه‌های پایه، شناسایی، پی‌جویی و اکتشاف عمومی) را در صورت استقبال نکردن بخش خصوصی و خارجی در هریک از مراحل انجام و پس از اتمام هر مرحله پروانه اکتشاف را از طریق مزایده واگذار کند.

به گفته وی، عملیات اکتشافی انجام شده وجود ۶۸ نوع ماده معدنی را در کشور با ذخیره‌ای حدود ۵۴ میلیارد تن (قطعی و احتمالی) به اثبات رسانده است.