صعود میلگرد به سطح 700 تومان

آزاده حسینی

در مبادلات این هفته بازار آهن برخلاف انتظار برخی از تجار مبنی بر افت یا تثبیت، قیمت‌ها با افزایش همراه شد، بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که اگر قیمت‌ها بعد از تعطیلات چند روزه هفته قبل افزایشی باشد این روند تا پایان سال ادامه خواهد یافت و اگر با کاهش یا تثبیت مواجه شود تردید در بازار شدت خواهد یافت و امکان کاهش بیشتر نیز وجود دارد. به هر حال، آنچه که اتفاق افتاده مصمم بودن بازار برای رشد قیمت‌ها بعد از چند روز تعطیلی است.

هرچند رشد قیمت‌ها از هفته قبل به دلیل افزایش سطح قیمت‌ها در بازار جهانی به خصوص در زمینه بیلت و قراضه و آغاز خرید‌های آخر سال برای پر کردن انبارها در بازار داخلی آغاز شده بود اما در این بین تلاش و هماهنگی تولید‌کنندگان و تجار برای بالا بردن سطح قیمت‌ها نیز مشهود بود؛ چرا که تولید‌کنندگان از سویی اقدام به کاهش حجم عرضه‌های خود کرده و تجار نیز از ارائه قیمت در بسیاری از موارد خودداری می‌کردند که در نهایت رشد قیمت‌ها را به ارمغان آورد، اینکه روند صعودی قیمت‌ها در شرایط فعلی منطقی است یا خیر احتیاج به کار کارشناسی بیشتری دارد که دنیای‌اقتصاد در روزهای آتی به این موضوع خواهد پرداخت، اما در حال حاضر انگیزه واقعی برای رشد قیمت‌ها وجود نداشته و بیشتر به دلیل اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها و امیدواری به بهبود بازار در سال آتی صورت گرفته است. این هفته با وجود آنکه عملا سه روز مبادلاتی در بازار وجود داشت، اما هر روز نسبت به روز قبل با رشد بیشتری همراه بود.

آغاز هفته بعد از سه روز تعطیلی با رشد

سه‌شنبه اولین روز مبادلاتی هفته گذشته بود در این روز کمترین رشد میلگرد مربوط به ۱۰ آجدار اهواز و سایز ۱۲ آجدار قزوین بود که با ۲/۴ درصد رشد به نرخ ۷۱۰ تومان رسید و بیشترین رشد را نیز میلگرد‌های سایز ۲۰ تا ۲۵ آجدار به نام خود ثبت کردند که به نرخ‌های ۷۲۰ تومان رسیدند.

در این روز همچنین انواع تیرآهن نیز در هر شاخه بین یک تا سه هزار تومان رشد را تجربه کرد تیرآهن سایز ۱۴، صد و ۱۸ هزار تومان و تیرآهن سایز ۱۶ با نرخ صدو ۴۶ هزار و تیرآهن سایز ۱۸ نیز با قیمت صد و ۷۶ هزار تومان در هر شاخه معامله شدند و فولادسازان خصوصی در این روز با تردید اقدام به افزایش قیمت محصولات تولیدی خود کردند؛ اما قیمت شمش تولید‌کنندگان داخلی تغییر قیمتی نداشت.

تداوم رشد در روز چهارشنبه

در این روز گرچه آهنگ رشد قیمت‌ها در مورد میلگرد کندتر شد؛ اما در مورد انواع آن وجود داشت میلگرد بین ۳/۱ تا ۷/۲ درصد رشد داشته که باعث شد میلگرد به محدوده ۷۳۰ تومان رسید. تیرآهن اما با شدت بیشتری افزایش یافته و در هر شاخه بین ۴ تا ۷ هزار تومان رشد داشت که سایز‌های ۱۶، ۱۸ و ۲۰ بیشترین رشد را از آن خود کردند. فولادسازان خصوصی نیز در این روز تردید را کنار گذاشته و قیمت‌ها را افزایش دادند، در این روز همچنین قیمت شمش یکی از تولید‌کنندگان خصوصی، با رشد همراه شده و به محدوده ۶۰۰ تومان رسید.

در روز چهارشنبه هفته ماقبل میانگین قیمت میلگرد سایز‌های ۱۴ا،۱۶ و ۱۸ معادل ۶۷۸ تومان بود و در روز سه‌شنبه هفته گذشته این میانگین به ۷۱۵ تومان رسیده و در روز چهارشنبه به ۷۳۳ تومان رسید. تیرآهن نیز در مبادلات روز چهارشنبه هفته ماقبل نسبت به روز سه‌شنبه تغییر نداشته و با میانگین ۷۷۰ تومان و در روز چهارشنبه هفته گذشته نیز این میانگین به ۸۳۰ تومان رسید، این رشد گرچه طی یک هفته صورت گرفت؛ اما در واقع طی دو روز مبادلاتی میلگرد رشد ۵/۷ درصدی و تیرآهن نیز افزایش ۴ درصدی را تجربه کرد.

در حال حاضر شایعاتی نیز در بازار وجود دارد مبنی بر وجود خرید شمش با قیمت‌های ۵۹۰ تومان البته قیمت شمش در بورس فلزات لندن کاهش یافته و مجددا به محدوده ۴۵۰ دلار در هر تن رسیده است، باید دید قیمت‌های فروش کشورهای CIS به چه سطحی رسیده و در این هفته قیمت‌ها را کاهش خواهند داد یا خیر؟ البته معمولا موج کاهش یا افزایشی قیمت‌ها در بازارهای جهانی به بازار داخل با یک تاخیر یک تا دو ماهه می‌رسد و این رشدی که در حال حاضر وجود دارد ناشی از صعود قیمت قراضه و شمشی است که در طول یک ماه و نیم گذشته بازار جهانی با آن مواجه شد.