در سال ۲۰۰۹ میلادی
تولید جهانی آلومینیوم۴/۵ درصد کاهش یافت
بر اساس گزارش سازمان زمینشناسی آمریکا، چین در سال گذشته با تولید ۱۳ میلیون تن آلومینیوم بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان لقب گرفت.
بعد از این کشور نیز روسیه با 3 میلیون و 300 هزار تن و کانادا با 3 میلیون تن در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند.
بعد از این کشورها نیز به ترتیب استرالیا، آمریکا، هند، برزیل، نروژ، امارات متحده عربی، بحرین، آفریقای جنوبی، ایسلند، ونزوئلا، آلمان و موزامبیک قرار گرفتند.
سازمان زمینشناسی آمریکا، تولید جهانی آلومینیوم در سال 2008 میلادی را 39 میلیون تن اعلام کرده بود.
همچنین مجموع ظرفیت تولید جهانی آلومینیوم در سال ۲۰۰۹ حدود ۴۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تن برآورد شد که این رقم در سال ۲۰۰۸ میلادی ۴۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن اعلام شده بود. به این ترتیب میتوان نتیجه گرفت که در سال ۲۰۰۹ میلادی مجموع ظرفیت جهانی تولید آلومینیوم حدود ۹/۱۱ درصد افزایش یافته است.
بیشترین ظرفیت تولید آلومینیوم نیز در سال گذشته میلادی مربوط به چین با 13 میلیون تن بود. اما در شرایطی که در رتبهبندی سازمان زمینشناسی آمریکا اشارهای به نام ایران نشده است، بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنایع و معادن، کشورمان هماکنون رتبه 22 جهانی را در زمینه تولید شمش آلومینیوم به خود اختصاص داده است.
با این وجود بسیاری از کارشناسان انتقاد میکنند که مسوولان وزارت صنایع و معادن نسبت به صنعت استراتژیک آلومینیوم توجه کافی ندارند، البته ناگفته نماند که اخیرا با افتتاح کارخانه آلومینیوم هرمزگان (هرمزال) ظرفیت تولید آلومینیوم کشور ۵۰ درصد افزایش یافت. ظرفیت تولید کارخانه هرمزال ۱۴۷ هزار تن در سال اعلام شده است.
همچنین دو طرح بزرگ آلومینیوم جنوب در منطقه لامرد با ظرفیت 250 هزار تن و کارخانه آلومینیوم مسجد سلیمان با ظرفیت 300 هزار تن نیز در حال ساخت هستند.
با نگاهی به لیست منتشر شده از سوی سازمان زمینشناسی آمریکا نیز میتوان به راحتی فهمید که کشورهایی مانند امارات متحده عربی، بحرین و حتی موزامبیک که چندان از نظر صنعتی حرفی برای گفتن در مقابل ایران ندارند، اما توانستهاند از نظر تولید آلومینیوم از کشورمان پیشی گیرند.
در این میان به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس طی سالهای اخیر سرمایهگذاریهای هنگفتی را روی احداث واحدهای ذوبفلز آلومینیوم انجام داده و از مشارکت شرکتهای معتبر بینالمللی نیز بهره گرفتهاند. هرچند در جریان بحران مالی سال گذشته میلادی اجرای بسیاری از این پروژهها با تاخیرهای زیادی مواجه شد.
تولید جهانی آلومینیوم به ویژه در سه ماه نخست سال ۲۰۰۹ میلادی به دلیل افت شدید بهای این محصول در بازارهای جهانی به شدت کاهش یافت.
هرچند گسترش دامنه بحران مالی جهانی نیز در نابسامانی قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی موثر بود.آلومینیوم در صنایع مختلفی مانند بستهبندی، هواپیماسازی و ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد.در جدول فهرست 15 تولیدکننده بزرگ آلومینیوم در سال 2009 میلادی آمده است:
ارسال نظر