ریزش طلا ادامه مییابد؟
مهمترین اتفاقاتی که در هفته اخیر در بازارهای جهانی افتاده است و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار دادهاست، به شرح ذیل است:
در اوایل هفته گذشته، بر اساس آخرین اخباری که بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد، نرخ بهره بانکی در این کشور ثابت نگه داشته شد. سیاست فدرالرزرو آمریکا در پایین کشیدن نرخ بهره و ثابت نگه داشتن آن سبب بروز تورم و بالا رفتن نرخ بیکاری در این کشور میشود. در حال حاضر نرخ بیکاری در آمریکا برابر با ۱۰ درصد است و احتمال افزایش آن نیز وجود دارد. براین اساس، ترس از تورم و از بین رفتن ارزش داراییها، ارزش نرخ برابری یورو در مقابل دلار در هفته گذشته را افزایش داد و به دنبال آن بهای فلزات گرانبها مانند طلا نیز در اوایل هفته گذشته با افزایش همراه گشت. علاوه براین در هفته گذشته، به نقل از سایت خبرگزاری رویترز، وزرات انرژی آمریکا اعلام کرد که تقاضای فرآوردههای نفتی در این کشور به بالاترین میزان خود از ماه مارس رسیده است. افزایش قیمت نفت و رسیدن بهای آن به قیمتهای بالای ۷۰ دلار در بازارهای جهانی و اقدام کشورهای عضو اوپک به ثابت نگه داشتن حجم تولید نفت، افزایش قیمت طلا و سایر فلزاتگرانبها را به دنبال داشت. لازم به ذکر است که همچنان به دلیل نابسامان بودن اوضاع مالی و اقتصادی کشورها، سردرگمیهایی در بین سرمایهگذاران بینالمللی
وجود دارد و به محض مشاهده کوچکترین چشمانداز منفی یا مثبتی، این معاملهگران به صورت کاملا هیجانی به آن بازار رویکرد نشان میدهند یا از آن خارج میگردند. همچنین در اواسط هفته گذشته، بنا به گزارش سایت بلومبرگ، شاخص اساندپی، که یکی از مهمترین شاخصهای سهام در آمریکا بود کاهش یافت که علت عمده این امر انتشار خبر فروش سهام موسسه سیتیگروپ که یکی از بزرگترین شرکتهای بیمهکننده در آمریکا است، میباشد. این موسسه با برآورد سودی بسیار کمتر از آنچه که پیشبینی کرده بود، مواجه گشت. در نتیجه اعلام این خبر، ارزش نرخ برابری دلار آمریکا در برابر ارزهای عمده مانند یورو با افت مواجه گشت و متعاقبا قیمت طلا در بازارهای جهانی افزایش یافت.
در همین حال، در روز پنجشنبه هفته گذشته در بلومبرگ این گزارش عنوان شده بود که شرکتهای معدنی طلا به دنبال منفعت بردن از قیمت بالای طلا و در نتیجه افزایش ارزش داراییهای خود هستند و در همین راستا، عرضههای عمده توسط این شرکتها به بازارهای جهانی صورت میپذیرد. ثبت رکوردهای بالای قیمتی طلا نیز، از عوامل تهییجکننده این مساله است. بعضی از بانکها و موسسات طلا نیز به دنبال کسب سود از شرایط فعلی حاکم بر بازار جهانی طلا هستند و به دلیل چشمانداز امیدوارکننده آمار اقتصادی در دنیا و احتمال پایان یافتن بحران مالی، دست به فروشهای گسترده زدهاند. همین امر بازار طلا را با عرضههای وسیع روبهرو ساخته است که علت کاهش شدید بهای طلا در روز پنج شنبه هفته گذشته نیز همین مساله است. این اتفاقات در حالی است که در اواخر هفته گذشته، بنا به گزارش Jason Corcoran، موسسه OAo Severstal که بزرگترین سازنده فولاد در روسیه است، اعلام کرد که 5/2 درصد به سهم طلای خود را اضافه کرده است و این بر خلاف این پیشبینی بود که شرکت مذکور، به دنبال کاهش سهم طلای خود است. بر این اساس، بهای طلا مجددا در روز پایانی هفته گذشته افزایش یافت.
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به شواهد موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که روند بلند مدت صعودی طلا پایان یافته باشد و همان طور که قبلا نیز پیشبینی کرده بودیم تقریبا ریزش آن نیز شروع شده است. در هفته گذشته نیز طلا روندی نزولی داشت. برای هفته معاملاتی آینده این پیشبینی وجود دارد که با احتمال زیادی، طلا در این هفته روندی صعودی داشته باشد که در این صورت چنانچه طلا بخواهد صعود داشته باشد، قیمت آن با عبور از نزدیکترین سطح مقاومتی خود که 1130 دلار است، احتمالا تا سطح مقاومتی 1150، نیز افزایش پیدا خواهد کرد و در غیر این صورت اگر طلا بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت عبور کردن از سطح ساپورتی 1050 دلار است، احتمال اینکه قیمت آن تا حمایت مهم 1020 دلار نیز کاهش پیدا کند نیز وجود دارد.
در همین حال، با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظرهای رخ ندهد، پیشبینی میشود که طلا در این هفته روندی صعودی داشته باشد؛ هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود و شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیشبینی حمایت مینماید.
رشد قیمت نقره
در هفتهای که گذشت روند کلی قیمت نقره در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود؛ ولی در کل دارای روندی صعودی بود. به طوری که قیمت آن از میانگین ۱۷.۱۹۰۰ دلار در تاریخ ۱۴ دسامبر، به میانگین قیمت ۱۷.۳۱۰۰ دلار در تاریخ ۱۱ دسامبر ۲۰۰۹ رسید.
لازم به توضیح است، عواملی که در تحلیل طلا ذکر شده است، در تغییرات قیمت نقره در هفته گذشته نیز موثر بودهاند. در هفته گذشته افزایش ارزش یورو در برابر دلار آمریکا، و همچنین افزایش بهای نفت به بالای قیمت 70 دلار در بازارهای جهانی از عوامل تاثیرگذار بر افزایش بهای فلزات رنگین مانند نقره در بازارهای جهانی بودهاند.
تحلیل تکنیکال نقره
با توجه به گواههای مشاهده شده در تحلیل تکنیکال، با توجه به اینکه نقطه خط روند بلند مدت خود را شکسته است، به نظر میرسد که روند بلند مدت قیمتی نقره نزولی باشد. همانطور که پیشبینی کردیم، در هفته گذشته روند قیمتی نقره نزولی بود و برای هفته آتی نیز به نظر میرسد که روند آن اندکی صعودی باشد. در این صورت چنانچه نقره بخواهد روندی افزایشی داشته باشد، نزدیکترین خط مقاومتی آن 17.5000 دلار است که در صورت عبور از آن تا قیمت 18.0000دلار نیز صعود خواهد داشت. و در غیر این صورت، اگر نقره بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت شکاندن نزدیکترین سطح حمایتی خود یعنی 17.0000 دلار، احتمالا تا سطح قیمتی 16.5000 دلار نیز افت خواهد داشت. در همین حال، با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیرمنتظرهای رخ ندهد، به نظر میرسد که نقره در این هفته با روندی صعودی همراه باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه گردد. این در حالی است که گواههای موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مساله حمایت میکند.
منبع: شرکت کارگزاری سیولکس کالا
ارسال نظر