نگاه
جشنواره برترینهای بورس و....
جشنواره برترینهای بازار سرمایه که روز یکشنبه اول آذر ماه برگزار شد در نخستین دوره برگزاری خود معایب و مزایای زیادی به همراه داشت که ضمن تشکر از برگزارکنندگان آن برای ملاحظات آتی باید ذکر شود.
آزاده حسینی
جشنواره برترینهای بازار سرمایه که روز یکشنبه اول آذر ماه برگزار شد در نخستین دوره برگزاری خود معایب و مزایای زیادی به همراه داشت که ضمن تشکر از برگزارکنندگان آن برای ملاحظات آتی باید ذکر شود. از جمله آنکه مرزی بین بورس اوراق بهادار و بورس کالا با وجود تفاوت بسیار به لحاظ نوع فعالیت وجود نداشت و از همین رو این سوال به ذهن متبادر میشد که هیات داوران این جشنواره به بورس کالا و نوع فعالیت این بورس اشراف داشتند یا خیر!! در واقع به نظر میآمد تفکیک این دو خیلی هم مهم نبود و مهم این بود که فعال یا خبرنگار بازار سرمایه باشید.
در این جشنواره با وجود اینکه کلی کتاب و خودآموز در زمینه مبادلات بورس اوراق بهادار پخش شد، اما دریغ از یک جزوه یا بروشور آموزشی در زمینه مبادلات بورس کالا؛ به خصوص حالا که مبادلات آتی سکه طلا هم در بورس کالا طرفدار پیدا کرده ارائه اطلاعات از سوی بورس در این زمینه ضروری به نظر میرسید. موضوع بعدی این بود که فقط یک کارگزار به عنوان برتر مطرح شد که مشخص نبود در مبادلات سهام برتر شناخته شده یا در مبادلات کالا و این در حالی بود که کارگزاران فعال بورس کالا نادیده گرفته شدند، انتظار میرفت با ورود محصولات متنوع طی دو سال اخیر به بورس کالا به هر کارگزار فعال در زمینه فلزات، پتروشیمی، کشاورزی، مبادلات آتی یک لوح تقدیر داده میشد.
هر چند که از کارگزاران فعال در مبادلات آتی طلا با وجود نوسان سرسام آور این فلز گرانبها تقدیر و تشکر شد. ولی به نظر میرسید چنین محدودیتی شایسته این جشنواره نبود. نکته بعدی در خصوص عرضهکنندههای برتر است که معلوم نبود معیار انتخاب چه بوده! عرضه با حجم بیشتر یا نظم و انضباط در فروش و رضایت مشتری یا تحویل به موقع، که هر کدام از اینها معیار مهمی در مبادلات بورس کالا به شمار میرود. یک موضوع خیلی جالب در این جشنواره این بود که در سه بخش مسابقه نفر اولی انتخاب نشد و نفر اول جایزه دوم را تصاحب کرد. (!) البته این جشنواره یک مزیت دیگر هم داشت؛ یعنی مرزی بین خبرنگار حوزه بورس اوراق بهادار و بورس کالا وجود نداشت و با وجود تفاوت ساختاری این دو بورس، مشخص نبود به لحاظ تکنیکهای خبرنگاری انتخاب صورت گرفته بود یا بر اساس محتوایی، که اگر بر اساس تکنیکهای خبرنگاری بود دیگر نمیشد محدودیتی در ارسال آثار گذاشت و تمام خبرنگاران حوزه اقتصادی میتوانستند مطالب خود را ارسال کنند. البته در پایان باید گفت جای خیلی از خبرنگاران روزنامههای مختلف اقتصادی و اجتماعی با وجود ارسال آثارشان طی یک سال گذشته که به دلایل مختلف تعطیل شده بودند یا خبرنگارانی که به دلیل اطلاعرسانی ضعیف بورس در مراسم شرکت نکرده بودند، خیلی خالی بود.
ارسال نظر