موسسه بینالمللی تولیدکنندگان فولاد جهان برای سال ۲۰۰۹ پیشبینی کرد:
ایران بزرگترین فولادساز خاورمیانه
ایسنا- انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد خام ایران را در سال جاری میلادی حدود ۱۶میلیون و ۴۰۰هزار تن برآورد کرد.
انجمن جهانی فولاد با اشاره به اینکه تولید فولاد خام کشورمان در سال ۲۰۰۸ میلادی با حدود ۱/۳درصد کاهش نسبت به سال قبل از آن به ۱۵میلیون و ۶۰۰هزار تن رسید، پیشبینی کرد که این میزان تولید در سال جاری میلادی با رشد ۱/۵درصدی به ۱۶میلیون و ۴۰۰هزار تن خواهد رسید.انجمن جهانی فولاد همچنین تولید فولاد خام ایران را در سال ۲۰۱۰ میلادی حدود ۱۷میلیون و ۷۰۰هزار تن تخمین زده است که رشد ۹/۷درصدی را نسبت به برآورد تولید در سال جاری نشان میدهد. نکته جالب توجه در گزارش انجمن جهانی فولاد این است که تولید فولاد خام ترکیه در سال جاری میلادی حدود ۱۵میلیون و ۸۰۰هزار تن برآورد شده که اگر این پیشبینی درست دربیاید، ایران با پیشی گرفتن از ترکیه به بزرگترین فولادساز منطقه خاورمیانه طی سال جاری میلادی تبدیل خواهد شد. جالبتر آنکه انجمن جهانی فولاد پیشبینی کرده که تولید فولاد خام ترکیه در سال ۲۰۱۰ میلادی مجددا از تولید ایران پیشی خواهد گرفت. در همین حال پیشبینی شده که تولید فولاد خام در منطقه خاورمیانه طی سال جاری میلادی با احتساب حجم تولید تنها سه کشور ایران، عربستان سعودی و امارات متحدهعربی با کاهش ۸/۹درصدی به حدود ۳۸میلیون و ۸۳۴هزار تن خواهد رسید.
انجمن جهانی فولاد، تولید جهانی فولاد خام را طی سال جاری میلادی حدود یکمیلیارد و ۱۰۳میلیون تن تخمین زده که نسبت به سال ۲۰۰۸ میلادی افت ۶/۸درصدی را نشان میدهد. البته این انجمن تولید جهانی فولاد خام را در سال ۲۰۱۰ میلادی بیش از یکمیلیارد و ۲۰۵میلیون تن پیشبینی کرده که رشد ۲/۹درصدی را نسبت به برآورد تولید سال جاری نشان میدهد. همین موضوع نشان میدهد که انجمن جهانی فولاد نسبت به بهبود وضعیت این صنعت در سطح جهان در سال ۲۰۱۰ میلادی امیدوار است. در بین ۶۶ کشوری که انجمن جهانی فولاد خام آمار مربوط به تولید آنها را جمع آوری میکند فقط در کشورهای قزاقستان، الجزایر، مصر، مراکش، ایران، چین، هند و فیلیپین رشد تولید فولاد خام طی سال جاری میلادی برآورد شده است. در میان این کشورها چین، هند و ایران جزو تولیدکنندگان عمده فولاد خام در جهان به شمار میروند. این در حالی است که انجمن جهانی فولاد خام رشد تولید را تقریبا برای همه کشورهای جهان در سال ۲۰۱۰ میلادی پیشبینی کرده است.
ثبت رکوردی دیگر در خاورمیانه
موسسه بینالمللی آهن و فولاد پیشبینی کرد با افزایش ۸۰۰هزار تنی مصرف فولاد ایران در سال ۲۰۰۹ این کشور به بزرگترین مصرفکننده فولاد در سطح منطقه تبدیل شود.موسسه بینالمللی آهن و فولاد پیشبینی کرد میزان مصرف فولاد در ایران طی سال ۲۰۰۹ به ۴/۱۶میلیون تن میرسد که این رقم نسبت به سال قبل ۸۰۰هزار تن افزایش خواهد یافت. در سال ۲۰۰۸ میزان مصرف فولاد در ایران به ۶/۱۵میلیون تن رسیده بود. بر اساس این گزارش ایران در سال ۲۰۰۸، سیزدهمین مصرف کننده بزرگ فولاد در جهان بوده که انتظار میرود در سال ۲۰۰۹ به جایگاه دهمین مصرفکننده این محصول تبدیل شود. بحران اقتصادی عامل اصلی کاهش مصرف فولاد در کشورهای جهان طی سال ۲۰۰۹ عنوان شده است. مصرف جهانی فولاد در سال ۲۰۰۸ بالغ بر ۱۲۰۷میلیون تن بوده که پیشبینی میشود این رقم در سال جاری به ۱۱۰۳میلیون تن کاهش یابد. در سطح منطقه نیز ایران در سال ۲۰۰۸ پس از ترکیه دومین مصرفکننده فولاد بوده که در سال جاری به جایگاه نخست ارتقا خواهد یافت. مصرف فولاد ترکیه از ۸/۱۷میلیون تن در سال ۲۰۰۸ به ۷/۱۵میلیون تن کاهش مییابد.در هفته گذشته انجمن صادرکنندگان آهن و مواد معدنی استانبول آنالیز بازار میلگرد تجاری ترکیه را منتشر کرد که در آن در یک دوره نه ماهه از ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۰۹ در مقایسه با سال ۲۰۰۸ صادرات میلگرد تجاری تحت بررسی قرار گرفته است.بر اساس این آنالیز، از ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۰۸ ترکیه یک میلیون و ۱۹۹هزار تن میلگرد تجاری صادر کرده؛ این درحالی است که انگلستان، رومانی، موراکو و کشورهای تحت قدرت آنها ۱۱۳۰۰۰ تن هر کدام و امارات متحده عربی ۹۳۰۰۰ تن، یونان ۷۷۰۰۰ تن، بلژیک ۶۷۰۰۰ تن ,عربستان سعودی ۴۸۰۰۰ تن میلگرد صادر شده است.در این آنالیز مهمترین بازارهای صادراتی میلگرد تجاری ترکیه از ژانویه تا آگوست سال ۲۰۰۹ ایران با واردات ۲۱۷ هزار تن میلگرد از ترکیه مهمترین بازار هدف این کشور بوده است.پس از ایران عراق بیشترین آمار واردات میلگرد از ترکیه را به خود اختصاص داد. این کشور معادل ۱۴۹هزار تن میلگرد از این کشور وارد کرد.ترکیه در ۹ ماه ابتدای سالجاری میلادی به ترتیب به موراکو ۹۱هزار تن، عربستان سعودی ۷۵هزار تن میلگرد صادر کرد.
همچنین در آنالیز صادرات ماهانه میلگرد تجاری آمده است: صادرات میلگرد تجاری ترکیه در ماه سپتامبر سال قبل حدود ۱۳۲هزار تن بوده است که در سپتامبر سال ۲۰۰۹ این عدد به ۱۲۰هزار تن تقلیل یافته است. در همین قسمت عمدهترین کشورهای مقصد میلگرد تجاری ترکیه در ماه سپتامبر ۲۰۰۸ به شرح زیر بوده است: موراکو ۱۸۰۰۰ تن، یونان ۱۱۰۰۰ تن، رومانی ۸۰۰۰۰ تن. در این بررسی عمدهترین واردکنندگان میلگرد تجاری ترکیه در سپتامبر ۲۰۰۹ کشورهای زیر بودهاند: موراکو ۲۵۰۰۰ تن، ایران ۱۴۰۰۰ تن و عربستان سعودی ۱۲۰۰۰ تن.این ارقام نشان میدهد تغییر چندان فاحشی در میزان صادرات میلگرد تجاری ترکیه در سال ۲۰۰۹ نسبت به سال ۲۰۰۸ وجود ندارد و فقط بازارهای مقصد از اروپا به خاورمیانه و شمال آفریقا تغییر یافته است.
ارسال نظر