افزایش درآمد تولیدکنندگان آسیایی فولاد

مرکز خدمات فولاد ایران - به گزارش رویتر تولید‌کنندگان فولاد آسیا به دلیل افزایش قدرت اقتصادی چین احتمالا در فصل آخر امسال به سود بیش از انتظار خود می‌رسند؛ اما با این حال مازاد ظرفیت در بازار، تهدید اساسی سال آتی است. با تلاش دولت‌های جهان من جمله دولت چین که نزدیک به ۶۰۰‌میلیارد‌دلار به زیرساخت‌های خود اختصاص داد، بازار فولاد از وضعیت کساد بازار که در این دهه جزو بدترین‌ها بود، خلاصی یافت.شرکت پوسکو از بهبود وضعیت تقاضای داخلی که برخاسته از تقاضای تولیدکنندگان خودرو است، سود می‌برد.

شرکت پوسکو احتمالا سعی می‌کند در مقایسه با فصل گذشته رشد زیادی در درآمدهای خود داشته باشد. همچنان که پیشرفت‌های بیشتری نصیب این شرکت می‌شود، پیش‌بینی می‌شود در فصل آینده میزان درآمدها مشخص شده و احتمالا این میزان بهتر از حد انتظار خواهد بود و به این ترتیب باید هزینه واردات مواد خام کاهش یابد.

از طرف دیگر پیش‌بینی می‌شود سود تولیدکنندگان فولاد ژاپن در این سال مالی ناچیز باشد و این به دلیل زیاد بودن حجم موجودی است که قیمت آن به دلیل تغییرات سالانه هزینه‌های مواد خام پایین آمده است.کارخانه‌های فولاد ژاپن قوانین حسابداری دقیق‌تری نسبت به دیگر رقبای آسیایی خود در مورد مواد خام و موجودی فولاد دارند. قیمت قراردادی سنگ‌آهن آنها در این سال مالی پس از یک جهش ۱۰۰‌درصدی در ماه مارس امسال، تا یک سوم کاهش یافته است.

برخی عقیده دارند صادرات زیاد به بازارهای آسیا و فعالیت در تولید خودرو می‌تواند به برخی شرکت‌ها به ویژه جی‌اف‌ای کمک کند تا از پس پیش‌بینی‌های ناامید‌کننده فصل آتی بربیایند.نائب‌رییس شرکت نیپون استیل معتقد است: تولید‌کنندگان فولاد ژاپن از ماه ژانویه تا مارس امسال با ناملایمات زیادی روبه‌رو بودند. افزایش عرضه چین، بالا رفتن ارزش ین و وضعیت مالی دولت از عوامل این ناملایمات اعلام شد.

پیش‌بینی افزایش تقاضای فولاد در سال آینده

تقاضای بازار فولاد جهانی به کف خود رسیده و پیش‌بینی می‌شود این بازار با افزایش تقاضا در آمریکا، اروپا و ژاپن در سال آینده ۲/۹‌درصد رشد داشته باشد. نشانه‌های آشکاری از به کف رسیدن بازار دیده می‌شود. پیش‌بینی می‌شود مصرف فولاد خام در سال آینده ۲/۱‌میلیارد تن شود.

نشانه‌های بهبودی در اقتصاد دنیا دیده می‌شود و تولید‌کنندگان فولاد در چین، اروپا و ایالات‌متحده تولید خود را آغاز کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود پس از سه دوره ضرر، در فصل سوم، این تجارت سودآور باشد و با توجه به افزایش تقاضای تولیدکنندگان خودرو و دیگر متقاضیان، درآمدها در نیمه دوم این فصل به شکل قابل‌توجهی رشد یابند.

در حال حاضر عرضه زیاد چین باعث پریشانی بازار شده است. مصرف فولاد در آسیا می‌تواند امسال ۱۹درصد رشد و به ۵۲۶میلیون تن برسد و به کاهش جهانی قیمت کمک کرده و آن را محدود کند.

تقاضای جهانی فولاد امسال بدون در نظر گرفتن موجودی‌ها ۶/۸‌درصد سقوط خواهد کرد. این میزان از ۱۴‌درصد پیش‌بینی کاهش در ماه آوریل وضعیت بهتری دارد. اگر چین را حذف کنیم، کاهش تقاضا ۲۴‌درصد خواهد بود.

درآمد فولاد چین که در جهان بیشترین میزان را دارد، امسال رکوردی را ثبت کرد. دولت چین ۵۸۶‌میلیارد‌دلار بر روی برنامه‌های حمایتی هزینه کرده است. شاخص قیمت‌های فولاد چین از ماه نوامبر سال قبل ۲۰‌درصد رشد داشته است.

اتحادیه آهن و فولاد چین که حدود ۱۸۰ تولید‌کننده را به جهان معرفی می‌کند، این هفته در پکن جلسه سالانه برگزار می‌کند. اقتصاد هند و چین سریع‌تر از اقتصاد سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که روند بهبود کندی دارد، رشد می‌کند.

کارخانه‌های آمریکایی به دلیل کسادی بازار، با ظرفیت ۴۵‌درصدی خود کار می‌کنند. حرکت موجودی انبار در آمریکا بهبود یافته است. بهترین فرصت ایجاد تثبیت در صنایع، در کشور چین قرار دارد.

هنگامی که موجودی کالا در آمریکا پس از کاهش تولید تولیدکنندگان کم شد، قیمت‌های فولاد در این کشور ۱۳‌درصد در ماه سپتامبر رشد کرد.

تقاضای فولاد آمریکا احتمالا امسال ۳۹‌درصد کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود در سال آینده ۱۹‌درصد رشد پیدا کند و به ۷۲‌میلیون تن برسد. همچنین پیش‌بینی می‌شود مصرف فولاد اتحادیه اروپا امسال ۳۳‌درصد کاهش داشته و به ۱۲۲‌میلیون تن برسد و در سال آینده ۴/۱۲‌درصد رشد خواهد کرد.

مصرف فولاد در ژاپن امسال ۳۱‌درصد کاهش داشته و در سال ۲۰۱۰، ۱۶‌درصد رشد و به ۶۱‌میلیون تن خواهد رسید. میزان تقاضا در ژاپن در سال ۲۰۱۰، ۵‌درصد و در هند ۱۲‌درصد رشد خواهد داشت.

چین در سال گذشته بیشتر از چهار تولید‌کننده بزرگ جهان، ژاپن، آمریکا، روسیه و هند، فولاد تولید کرد.