طی معاملات هفته گذشته در بازارهای جهانی شدت گرفت
نگرانی فولادسازان از تداوم کاهش قیمتها
گروه بورس کالا- در معاملات هفته گذشته تعطیلات چینیها در بازار فولاد مزید بر علت شده و باعث کاهش قیمت بیلت و محصولات نهایی شد؛ به طوری که در بازار خاور دور عملا معاملات به دلیل تعطیلات چینیها متوقف شده بود از این رو فولادسازان و فعالان این بازار با نگرانی نسبت به روند قیمتها همچنان کاهش را تجربه میکنند. البته دیروز در بازارها نشانههایی از بهبود دیده شد، اما آنچه که در هفته گذشته رخ داد امیدوار کننده نبود. مرکز خدمات فولادایران در گزارشی به تحلیل و بررسی بازار انواع محصولات فولادی پرداخته است که در پی میخوانید:
افت ۱۰ تا ۲۰ دلاری بیلت
قیمت بیلت در همه بازارها تحت فشار و رو به کاهش بوده است. قیمت بیلت سیای اس نسبت به هفته قبل ۱۰ تا ۲۰دلار کاهش یافت و به ۳۸۰دلار فوب دریای سیاه رسید. ترکها حاضر به خرید بیلت روسی در قیمت بیش از ۳۸۰دلار نیستند، استدلال آنها این است که قیمت قراضه کاهش یافته البته مشکل اصلی در افت قیمت فولاد ساخته شده است.
در خاور دور بازار بیلت به علت تعطیلات چین متوقف بود علت آن تعطیلات چین است تا قبل از تعطیلات چین بیلت سیای اس تحویل بنادر خاوردور هر تن ۴۹۰دلار عرضه میشد، ولی خریدارها سیاست صبر را در پیش گرفتهاند همین امر روی تقاضا و قیمتها تاثیر بدی گذاشته است، بسیاری فکر میکردند بعد از رمضان قیمتها بالا برود چون تقاضای خاورمیانه را تا ۲۰۰هزار تن پیشبینی کرده بودند، ولی بعد از رمضان خبری نشد در نتیجه همه در سکوت نظارهگر بازار شدهاند.
بازار بیلت در ایران به شدت ساکت بود، خریدارها عملا از بازار بیرون رفتهاند مشکل اینجاست که کسی خریدار کالای ساخته شده نیست. قیمت میلگرد هر روز در بازار داخل با افت روبرو بوده است، اکثر کارخانههای خصوصی تولید را متوقف کردهاند، در بعضی کارخانههای دولتی آنقدر میلگرد از قبل انبار شده که بعضی سایزها زرد شدهاند، این در حالی است که کارخانههای خصوصی عملا تعطیل هستند یا با حداقل ظرفیت تولید میکنند. بیلت سایز ۱۵۰ تا زیر ۴۴۰تومان در انزلی هم عرضه شد، ولی خریدار نیست، این در حالی است که اکثر وارد کنندهها نسبت به خرید بیلت محتاط هستند. از یک طرف رکود ۴ماهه و از سوی دیگر کاهش قیمتها در خارج تنها کسانی را به سمت خرید سوق میدهد که مجبور به گرداندن اعتبارات بانکی خود هستند با این شرایط باید انتظار داشت که نیمه دوم امسال عدهای دیگر از کارخانهها یا تجار با مشکل روبرو شوند.
چینیها همچنان بازیگران اصلی بازار میلگرد و مقاطع
قیمت میلگرد در بازار چین با کاهش روبرو بود، کارخانه شاگانگ که در شرق چین تعیین کننده قیمت میلگرد و مفتول است قیمتهای خود را ۱۵ تا ۱۸دلار پایین آورد. تجار چینی نگران آن هستند که پس از تعطیلات قیمتها باز هم کاهش یابد چون موجودی انبارها بالاست. معاملات بسیار پایین آمده و جو ناامیدی بر بازار چین حاکم است. در این میان اخباری مبنی بر احتمال بهبود قیمتها در دسامبروجود دارد، چون کارخانهها تولید را پایین آوردهاند و سعی میکنند قیمتها را حفظ کنند این سیاست امیدوار کننده است ولی هنوز سطح موجودیها بالا است این وضع در مورد مقاطع در ژاپن دیده میشود. قیمت تیر ستونی در این کشور تا هر تن ۵۰دلار کاهش یافت در ژاپن همه نگران هستند که دولت سطح پروژههای عمرانی را کاهش دهد که این امر مستقیما روی تقاضا و قیمت فولاد اثر خواهد گذاشت. در جنوب اروپا هم مقاطع با آینده نامطمئن روبرو بود به همین دلیل قیمتها ۱۰ تا ۲۰یورو( ۱۴ تا ۳۰دلار ) کاهش یافت. در ترکیه قیمت میلگرد ۱۲دلار توسط تولیدکنندهها کاهش یافت، ولی بازار هنوز حساس است. تولیدکنندههای میلگرد امیدوارند قیمت قراضه پایین بیاید تا آنها هم قیمت فروش خود را کاهش دهند مصرف کنندهها هم به امید کاهش قیمت نشستهاند، همین امر قیمت میلگرد و مقاطع را بیشتر تحت تاثیرقرار میدهد. در آمریکا تقاضا پایین است با اینکه قیمت بعضی مقاطع تا هر تن ۲۰دلار افزایش یافت، ولی تقاضا ضعیف است و همه انتظار دارند دوباره قیمتها کاهش یابد در خاورمیانه تقاضای مقاطع بسیار پایین است. هیچ کس به آینده امیدوار نیست، کاهش نرخ دلار باعث شده تا فروشندهها نتوانند قیمتهای خود را پایین بیاورند، ولی این امر تاثیر منفی روی تقاضا گذاشته است. ترکها میلگرد را در قیمت ۴۸۵دلار فوب پیشنهاد میدهند، ولی باز هم خریداری ندارند.
درایران نبشیها معمولا تولید داخلی است ولی هر روز قیمتها رو به تنزل است، ناودانی در هفته گذشته بین ۵ تا ۱۰تومان کاهش روبهرو بوده و عملا به طور متوسط ۳۰تومان درهر کیلو کاهش قیمت داشت.
میلگرد نیزهر روز با کاهش قیمتها روبهروست، عملا تولید کارخانهها صفر شده هیچ امیدی به آینده بازار نیست. کارخانههای داخلی قیمت خود را پایین نیاوردهاند، ولی عرضه میلگردهای چینی و ترک که با قیمتهای ارزانتر فروخته شدهاند شدیدا به بازار فشار میآورد. در این میان عدهای به بهانههای نامشخص مثل کلاهبرداری یا هر چه که باشد عنوان میکنند صدهزار تن میلگرد موجود دارند و در قیمت ۴۹۰تومان هم پیشنهاد قیمت میدهند، ولی محمولهای تا به حال دیده نشده، اما این گفتوگوها ترس تجار را تشدید کرده است، مشکل میلگرد دیگر قیمت نیست، مساله آن فروش است اگر شما هزار تن، میلگرد داشته باشید آیا قادر خواهید بود آن را در خلال یک هفته بفروشید؟ این وضعیت در مورد تیرآهن هم دیده شد، ذوب آهن با عرضه سبد تیرآهن در قیمت ۶۲۵تومان عملا تیر خلاص را به بازار زد و مشکلات عمدهای ایجاد کرد، چون این کارخانه تیرآهنهای فروخته شده در قیمت ۶۷۰ - ۶۹۰ و یا حتی بالاتر از ۷۰۰تومان را هنوز تحویل نداده، ولی خودش قیمت را یکباره ۵۰ تا ۶۰تومان هر کیلو پایین آورد، جو بدبینی فعلی آثارش را از ۲ماه دیگر نشان خواهد داد. البته در هفتههای آینده باید شاهد توقف کاهش قیمتها باشیم چون کارخانههای داخلی به لحاظ آنکه خریدار ندارند، کالا عرضه نمیکنند، محمولههای وارداتی هم عملا در حال اتمام است، ولی بازگشت اعتماد به بازار شاید به دو ماه زمان احتیاج داشته باشد اگر تغییری در سیاستهای دولت نباشد.
ورق در ترکیه کاهش یافت
قیمت ورق هم مثل دیگر موارد در تمام بازارها روبه کاهش بود، قیمت ورق در ترکیه کاهش یافت. کارخانه اردمیر ورق گرم را در قیمت ۶۲۰ تا ۶۴۰دلار درب کارخانه عرضه کرد. ورق سرد ۷۲۰ تا ۷۴۰دلار هر تن، این قیمتهای فروش به بازار داخلی است. در آمریکا قیمتها رو به تنزل بود قیمت ورق گرم هر تن ۲۰دلار کاهش نشان داد، ورق سرد هم ۳۰ تا ۳۵دلار پایین آمد و تا ۷۲۰دلار هر تن عرضه شد.
در اروپا بدبینی همچنان حاکم است، بنا به گزارش یورفر سیاست عمومی در اروپا کاهش موجودی انبارهاست، بنابراین با توجه به این شرایط اکثر دستاندرکاران محصولات خود را روانه بازار خواهند کرد تجار هم سقف موجودی انبار را کاهش خواهند داد، بنابراین سفارشات خود را هم پایین میآورند. مشکل اروپا این است که کارخانههای اروپایی قیمتها را تغییر ندادهاند، ولی کالای وارداتی از روسیه و چین باعث افت قیمت در بازار آرام و بیتقاضای اروپا شده است. این امر به احتیاط تجار بزرگ در بازار اروپا منتهی شده است.
روسیه هم شاهد افت قیمت ۱۰ تا ۱۵دلاری در مورد قیمت ورق گرم بود، ولی باز هم تقاضا رو به کاهش بود علت دو مساله است؛ اول عرضه کالاهای چینی با قیمتهای پایین و دوم پایین بودن تقاضا.
در خاور دور با غیبت چین، قیمتها رو به تنزل بود. قیمت ورق گرم ۸ تا ۱۵دلار پایین آمد و به ۶۵۰ تا ۶۸۰دلار تحویل درب کارخانه رسید. ولی تقاضا زیاد نیست، این در حالی است که ورق گرم چین در قیمت ۵۰۰دلار فوب به خریداران کرهای عرضه میشود که با محاسبه هزینه حمل و حقوق گمرکی ۲۰دلار ارزانتر از محصول داخلی کره فروخته میشود. در خود چین علیرغم بسته بودن بازارها قیمتها پایین آمد. ورق گرم تا ۴۸۰دلار هر تن فوب عرضه شد. در حال حاضر قیمت تابع درخواست خریدار است اگر فروشنده موافقت کرد انجام میشود در غیر اینصورت باید فروشنده در انتظار کاهش قیمت باشد.
ورق سرد هم تابع همین منطق است ورق سرد پیشنهادی به خاوردور محصول چین ۶۴۰دلار بوده است، ولی پیشنهاد میشود بعد از تعطیلات به ۶۱۰دلار سی اف آر هم عرضه شود، در تایوان و کره قیمتها تا ۳۰دلار هر تن پایین آمده ولی باز هم فروش به راحتی صورت نمیگیرد.
بازار ورق درایران رو به تنزل بود. ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر رول را در انزلی تا هر کیلو ۶۹۰تومان رول زیر ۱۲ تن هم قیمت دادند، ولی احتمالا این هفته شاهد شدت روند کاهش قیمت این کالا باشیم و برای ضخامتهای ۳ تا ۱۵میلیمتر قیمتها در هفته قبل تا ۳۰تومان کاهش داشت و برای محصولات کاویان حداقل قیمت ۵۸۰تومان در اهواز عرضه شد.
در مورد محصولات کاویان گفته میشود کارخانه قیمت را پایینتر نخواهد آورد، بنابراین باید شاهد کاهش تولید باشیم البته در صورتیکه قیمت نوع مشابه وارداتی باز هم پایین بیاید. در مورد ورق سرد هم متوسط قیمت محصولات وارداتی از سی تی اس به ۷۲۰تومان رسید، ولی بازار راکد است و عرضه بسیار زیاد. ورق گالوانیزه متوسط قیمت ۱۰ تا ۳۰تومان کاهش داشت، ولی بازار این کالا مثل ورق گرم ضعیف نیست چون عرضه آن و فروشندگان آن محدود هستند. در هفته گذشته فولاد مبارکه شروع به تحویل کالا به سرویس سنترهای خود کرد، این وضعیت به معنای عرضه زیاد محصولات مبارکه در کوتاه مدت و به شدت زیاد است. البته مبارکه هر نوع کالایی با هر کیفیتی و ابعادی را به بازار میریزد. بعضا قیمت تمام شده این کالاها برای سرویس سنترها بیشتر از قیمت بازار است. گفته میشود یا مبارکه قبول کرده که وجه این کالاها را در خلال ۹۰روز دریافت کند، در هر حال زمانی که قیمتها رو به بالا بود مبارکه کالا عرضه نمیکرد، ولی اکنون که قیمتها رو به تنزل است این کارخانه به شدت به عرضه روی آورده است، اکثر دستاندرکاران انتظار دارند هفته بعد مبارکه در بورس ظاهر میشود یا قیمت خود را پایین میآورد یا آنکه به صورت اعتباری کالا عرضه کند، در غیراینصورت سناریوی فروش تیرآهن توسط ذوبآهن به دست مبارکه در ماه بعد اجرا خواهد شد.
آغاز به کار بازار سنگ آهن از روز دوشنبه
تعطیلات چین روز پنجشنبه تمام شده است، اما بازار چین عملا از دوشنبه هفته آینده شروع به کار خواهد کرد. با توجه به بسته بودن بزرگترین بازار خریدار سنگ آهن، عملا معاملات متوقف بود.
خبری از طرف هندیها آمده بود که آنها نسبت به بازار سنگآهن پس از تعطیلات چین نامطمئن هستند، چون موجودی انبارها بالاست، قیمت سنگآهن با خلوص ۵/۶۳درصد حدود ۸۵ تا ۸۸دلار سی اف آر بنادر چینایستاده است. به نظر نمیرسد در هفتههای آینده هم پس از گشایش بازار چین تغییراتی دراین قیمت در سطح بیش از ۵دلار دیده شود، چینیها به دلیل مذاکرات سنگ آهن، اجازه افزایش قیمت را نخواهند داد، ولی افت قیمت زیر ۸۰دلار هر تن هم به تولید سنگ آهن داخلی چین لطمه خواهد زد هم تجار فولاد را نسبت به آینده قیمتها نگران کرده و در معاملات محتاطتر خواهند شد که این امر در بازار فولاد تاثیر منفی خواهد گذاشت.
ارسال نظر