بخش نخست

گروه بورس کالا- هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار دستورالعمل پذیرش کالا و اوراق بهادار مبتنی بر کالا در بورس کالای ایران را تصویب کرد. بنابراین گزارش، دکتر «علی صالح‌آبادی» گفت‌: هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار‌، این دستورالعمل را در راستای اجرای ماده ۱۶ آیین نامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۳/ ۴/ ۱۳۸۶ هیات وزیران، در روز ۲/۲/ ۸۷ و در ۳۸ ماده و ۱۴ تبصره به تصویب رساند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد‌: این دستورالعمل به پیشنهاد هیات‌مدیره بورس کالای ایران بوده که پس از تصویب لازم‌الاجرا است.

این دستورالعمل، در اجرای ماده ۱۶ آیین‌نامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب ۳/ ۴/ ۱۳۸۶ هیات‌محترم وزیران، توسط بورس کالای ایران که از این پس بورس نامیده می‌شود، پیشنهاد و در تاریخ ۲/۲/ ۸۷، در ۳۸ ماده و ۱۴ تبصره، به تصویب هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید. این دستورالعمل پس از تصویب لازم‌الاجرا است.

فصل اول- کلیات

بخش اول: تعاریف

ماده ۱- اصطلاحات و واژه‌های تعریف‌ شده در ماده یک قانون بازار اوراق بهادار و اساسنامه بورس با همان تعاریف در این دستورالعمل به‌کار رفته‌است. سایر اصطلاحات به شرح زیر تعریف می‌شوند:

۱ - امیدنامه: مجموعه اطلاعاتی است که بورس ملزم است در زمان درج نام یک کالا یا اوراق بهادار مبتنی بر کالا در فهرست نرخ‌های بورس، جهت اطلاع عموم در سایت رسمی خود منتشر نماید. فرم نمونه این گزارش به تصویب هیات‌مدیره بورس می‌رسد.

۲ - پذیرش: تطبیق کالا یا اوراق بهادار مبتنی بر کالا با شرایط مندرج در این دستورالعمل جهت درج آن در فهرست نرخ‌های بورس و فراهم شدن امکان معامله آن در بورس است.

۳ - تعلیق پذیرش: توقف موقت معاملات کالا یا اوراق بهادار مبتنی بر کالای درج شده در فهرست نرخ‌های بورس ناشی از نقض مفاد این دستورالعمل است.

۴ - دارایی پایه: دارایی موضوع اوراق بهادار مبتنی بر کالا است.

۵ - عرضه‌کننده‌: شخصی است که کالای وی در فهرست نرخ‌های بورس درج شده است.

۶ - فرم تطابق کالا: فرمی‌است که بر‌اساس فرم نمونه بورس، جهت تطبیق مشخصات کالای مشابه با کالای پذیرفته شده پس از تایید توسط مشاور پذیرش، به بورس ارائه می‌شود.

۷ - کالای مشابه: کالای منطبق بر شرایط یکی از کالاهای درج شده در فهرست نرخ‌های بورس با تولیدکننده متفاوت است.

۸ - لغو پذیرش: حذف قطعی کالا یا اوراق بهادار مبتنی بر کالا از فهرست نرخ‌های بورس است.

۹ - متقاضی: شخصی است که تقاضای پذیرش کالا را به بورس ارائه می‌کند.

۱۰ - مشاور پذیرش: شخصی است که به عنوان رابط اصلی متقاضی و بورس، تمام یا بخشی از وظایف متقاضی در فرآیند پذیرش را به نمایندگی از طرف وی انجام می‌دهد.

۱۱ - هیات‌پذیرش: هیاتی است که به شرح ماده ۲ این دستورالعمل تشکیل می‌شود و وظایف مندرج در این دستورالعمل را ایفا می‌کند.

بخش دوم: هیات‌پذیرش

ماده ۲- هیات‌پذیرش دارای پنج عضو و یک دبیر به شرح زیر است:

۱ - رییس هیات‌مدیره سازمان یا یکی از اعضای هیات‌مدیره سازمان به نمایندگی از رییس هیات‌مدیره سازمان

۲ - رییس هیات‌مدیره بورس یا یکی از اعضای هیات‌مدیره بورس به نمایندگی از رییس هیات‌مدیره بورس

۳ - یک نفر خبره مالی آشنا به صنعت، به پیشنهاد هیات‌مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و تایید هیات‌مدیره سازمان

۴ - یک نفر خبره مالی آشنا به صنعت، به انتخاب هیات‌مدیره سازمان

۵ - یک نفر خبره مالی آشنا به صنعت، به انتخاب هیات‌مدیره بورس

۶ - مدیرعامل بورس، به عنوان دبیر هیات‌پذیرش و بدون حق رای یا یکی از مدیران بورس به نمایندگی وی.

تبصره (۱): رییس هیات‌مدیره سازمان‌، رییس هیات‌پذیرش خواهد بود.

تبصره (۲): مدت عضویت اشخاص بندهای ۳ تا ۵ این ماده یک دوره دو ساله می‌باشد. انتخاب این اشخاص تا حداکثر ۳ دوره متوالی بلامانع است.

تبصره (۳): اشخاص موضوع بندهای ۴ و ۵ این ماده، پیش از پایان دوره تصدی به تشخیص مقام انتخاب‌کننده و شخص موضوع بند ۳ این ماده پیش از پایان دوره تصدی، بنا به تشخیص مقام پیشنهاد‌کننده یا سازمان، با رعایت تشریفات مقرر در بند ۳ این ماده قابل تغییر خواهند بود.

تبصره (۴): هیات‌پذیرش می‌تواند در صورت لزوم از سایر کارشناسان و مدیران متقاضی برای حضور در جلسات دعوت کند. این اشخاص حق رای نخواهند داشت.

ماده ۳- جلسات هیات‌پذیرش با حضور حداقل سه عضو که رییس سازمان یا نماینده وی یکی از آنها است، رسمیت می‌یابد. تصمیمات هیات‌پذیرش با رای موافق حداقل سه نفر که یکی از آنها باید رییس سازمان یا نماینده وی باشد، معتبر خواهد بود.

ادامه دارد