کاهش قیمت «روی» تولیدکنندگان را به تکاپو انداخت
گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: در حالی که پیشبینیها از روند حرکت بازار جهانی روی در سال ۲۰۰۸، از افزایش میزان عرضه و در نهایت کاهش قیمتها طی این سال خبر میدهد، تولیدکنندگان ایرانی هنوز در حال دست و پنجه نرم کردن با بحران تامین مواد اولیه و گرانی این مواد هستند. در حال حاضر کاهش قیمت روی در بازارهای جهانی و افزایش قیمت مواد اولیه به چالش اصلی این صنعت در کشور تبدیل شده است، هرچند حرکت همسوی قیمتها با بازارهای جهانی هدف بیچون و چرای این تولیدکنندگان است؛ اما اغلب دستاندرکاران صنعت روی بعید میدانند که با ادامه روند فعلی و تولید شمش روی، زیر ظرفیت کارخانهها، بتوانند هزینه نهایی تولید خود را کاهش دهند. افزایش قیمت اسید سولفوریک و شایعه رشد قیمت گوگرد طی ماههای اخیر زمینهساز رایزنیهای مدیران صنعت روی کشور با عرضهکنندگان دولتی مواد اولیه شد تا برای جبران این افزایشها بتوانند قیمت خاک را با تعیین درصدی معین، ارزانتر دریافت کنند؛ اما خبرها حاکی از آن است که بهرغم برگزاری جلسات متعدد در این زمینه هنوز کاهش قیمت خاک پرعیار مورد موافقت قرار نگرفته و تنها کاهش ۴۰درصدی قیمت خاک مخلوط و کمعیار اجرا میشود.
یوسف مرادلو، رییس انجمن تولیدکنندگان سرب و روی کشور با تایید این خبر درخصوص تاثیر این کاهش قیمت بر قیمت نهایی شمش روی گفت: کاهش ۴۰درصدی قیمت خاک در مجموع ۱۲۰تومان در هر کیلو شمش روی تاثیر دارد؛ به طوری که برای ۱۰کیلو شمش روی با ۲۰۰تومان کاهش قیمت روبهرو میشویم.
وی معتقد است کاهش قیمت خاک کمعیار فقط درظاهر قضیه به نفع صنعت روی است؛ چراکه افزایش قیمت اسید طی ماههای اخیر باعث چنان رشدی در هزینههای تولید روی شده است که تاثیر کاهش قیمت خاک را به راحتی از بین میبرد.
مرادلو با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما این است که به جز کاهش قیمت خاک، مشکل افزایش قیمت اسید را هم به طریقی حل کنیم، افزود: در حال حاضر شایع شده که دولت قرار است قیمت گوگرد را از ۲۵تومان به ۴۰۰تومان افزایش دهد و این شایعهپراکنی باعث شده که تولید کنندگان، گوگرد عرضه نکنند و در نهایت تولید اسید هم با مشکل مواجه شود.
ابراهیم جمیلی، عضو هیات مدیره کالسیمین هم با تاکید بر این که تولید کنندگان روی تمام تلاششان این است که با قیمتهای جهانی محصول خود را تولید کنند، افزود: ما منتظر سوبسید نیستیم؛ بلکه تنها خواسته ما این است که اسید را به قیمت منطقی در اختیارمان قرار دهند.
اما متاسفانه نه تنها در حال حاضر اسید را گران کردهاند؛ بلکه حتی میزان مصرفی کارخانهها را هم در اختیار ما نمیگذارند.
وی با بیان این که در حال حاضر این مساله باعث شده تا واحدها زیر ظرفیت تولید کار کنند، افزود: از سوی دیگر در بحث کاهش قیمت خاک متاسفانه پس از ۲ ماه رفت و آمد هنوز قیمت خاک پرعیار کم نشده و تنها قیمت خاک کمعیار که تاثیر چندانی روی قیمت نهایی ندارد را تا ۵۰درصد کاهش دادهاند که با توجه به نامرغوب بودن این نوع خاک و میزان اسیدی که برای آن باید به کار گرفته شود، سود چندانی را برای شرکتها ندارد.
این کارشناس روی، بلاتکلیفی برنامههای صادراتی شرکتها را یکی از نتایج این وضعیت ذکر کرد و گفت: متاسفانه عدم کاهش قیمت خاک پرعیار و نبود اسید به میزان کافی برنامهریزیها را به هم ریخته و ما هنوز نمیدانیم که آیا باید قراردادهای صادراتی را منعقد کنیم یا نه. بنابراین برای برطرف شدن این مشکل باید هر چه زودتر تصمیمی در خصوص قیمت اولیه مواد گرفته شود.
گفته میشود در سالجاری شرکتهای عرضه کننده گوگرد، بندی را به قراردادهای خود اضافه کردهاند که بر مبنای آن در صورت افزایش قیمت این محصول، شرکت عرضه کننده میتواند به صورت یک طرفه نسبت به تغییر قیمت قراردادهای قبلی نیز اقدام کند.
ارسال نظر