خبر
نگاهی به دلایل توقف معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا
آمار معاملات شرکت بورس کالای ایران نشان میدهد که از روز ۱۰ آبان امسال عرضه محصولات کشاورزی در این بورس متوقف و دیروز پس از حدود ۷۰ روز دوباره چراغ تالار کشاورزی با عرضه گندم روشن شد تا فعالان و کارگزاران این بازار به رونق معاملات کشاورزی در بورس امیدوار شوند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در بررسی دلایل توقف معاملات کشاورزی در بورس بازهم به بازیگر نقش اول بازارهای مختلف کشورمان یعنی دلار میرسیم که ردپای آن در توقف معاملات رینگ کشاورزی بورس کالا نیز دیده میشود.
براساس این گزارش با نوسان قیمت ارز از اواسط مرداد امسال و تغییر قیمت کالاهای مختلف، شرایط معاملات رینگ کشاورزی نیز تغییر کرد و با توجه به اهمیت قیمت محصولاتی همچون گندم، کنجاله، ذرت و...، مسوولان بخش کشاورزی و بورس به این نتیجه رسیدند که تا زمان بازگشت آرامش به بازار و گرفتن تصمیمی دقیق برای معاملات رینگ کشاورزی،فعالیت این بازار برای مدتی متوقف شود.
مدیرکالایی شرکت کارگزاری بانک کشاورزی در این باره به خبرنگار سنا گفت: دلیل اصلی توقف معاملات کشاورزی در بورس، نوسان نرخ ارز بود، به طوری که وقتی قیمت ارز با افزایش روبهرو شد و به تبع آن نرخ بسیاری از کالاها رشد کرد، عرضهکنندگان محصولات کشاورزی نیز قصد عرضه کالاهایشان با قیمتهای بالاتر را در بورس داشتند که در این بین یک اشکال وجود داشت. سید محمود حسینی پور افزود: مشکل اینجا بود که عرضهکنندگان محصولات کشاورزی، با ارز مرجع کالاهایشان را وارد کشور کرده بودند و باید با همان نرخ مرجع محصولاتشان را در بازار داخلی میفروختند، اما همان طور که همه میدانند مکانیزم بورس، کشف قیمت کالاها براساس عرضه و تقاضا است که به این ترتیب بیشتر محصولات کشاورزی در آن مقطع زمانی اگر در بورس عرضه میشدند با رشد قیمت مواجه میشدند در حالی که دولت با اختصاص ارز مرجع قصد کنترل بازار و ثبات قیمت آن محصولات را داشت.
وی اظهار کرد: همین موضوع باعث شد تا دولت برای مدتی کوتاه معاملات محصولات کشاورزی را زیر نظر خود انجام دهد تا پس از آرامش بازار و رسیدن به تصمیمی دقیق دوباره معاملات بورس از سر گرفته شود. حسینی پور در پایان با ارائه راهکاری برای رونق معاملات رینگ کشاورزی گفت: یکی از مشکلات معاملات کشاورزی در سالهای اخیر این بوده که عرضهکنندگان تمایلی به عرضه در بورس نداشته و ترجیح میدهند که محصولاتشان را در بازار آزاد به فروش برسانند در حالی که دولت عرضهکنندگان محصولات فولادی و پتروشیمی را ملزم به عرضه در بورس کرده تا به راحتی بتواند با رویت معاملات، این دو بازار را نیز کنترل کند، به این ترتیب اگر تولیدکنندگان یا واردکنندگان محصولات کشاورزی نیز تشویق به عرضه در بورس شوند، این بازار نیز رونق خواهد گرفت.
ارسال نظر