گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: سیگنال‌های ضعیفی از تحرک تقاضا که در روزهای اخیر در بازار فولاد مشاهده می‌شد دیروز بیشتر شد، به طوری که از یک سو میانگین قیمت شمش فولاد در بندر انزلی به یک هزار و ۶۴۰ تا یک هزار و ۶۵۰ تومان و شمش بندر امام به یک هزار و ۶۲۰ تومان رسید و از سوی دیگر تقاضای زیادی از سوی خریداران برای عرضه‌های امروز بورس وارد سیستم معاملاتی بورس کالا شد. به گفته معامله‌گران کاهش عرضه شمش در روزهای اخیر بسیار محسوس بود و به همراه آن رشد قیمت قراضه هم در یک هفته اخیر سرعت زیادی داشت در نتیجه بازارسازی‌ها موجب شد تا خریداران و نورد سازان بیشتری وارد میدان شده و اقدام به خرید شمش کنند و به بیانی دیگر در برابر رشد قیمت شمش فولاد کوتاه آمدند.

این جریان باعث شد میانگین قیمت میلگرد پیشنهادی در بازار آزاد هم رشد داشته باشد، اما مهم‌تر از آن این بود که در نهایت این جو روانی عاملی شد برای بالا رفتن میزان تقاضاهای ثبت شده برای معاملات امروز بورس کالا که شامل میلگرد بخش خصوصی و تیرآهن‌های ذوب آهن است.

به گفته برخی تجار ذوب آهن اصفهان می‌توانست کالای بیشتری در بورس عرضه کند به خصوص که یکی از دلایل بالارفتن قیمت میلگرد و تیرآهن در این هفته عدم عرضه‌های بورس بوده است . البته یکی دیگر از تجار بازار آهن معتقد است با توجه به عدم جذابیت واردات در ماه‌های اخیر، در مواجه شدن با این شرایط ناگزیر بودیم. به عقیده وی اگرچه خریدهای عمرانی و عمده در بازار همچنان محدود است، اما تولیدکننده‌ها نمی‌توانند خطوط تولیدی خود را متوقف کنند و ناگزیرند شمش را با هر قیمتی خریداری کنند.

البته به گفته معامله‌گران بازار در حال حاضر اگرچه قیمت‌ها نوسان مثبت دارد، اما این جریان هنوز آرام و بدون هیجان و التهاب است و به نظر می‌رسد خریداران با وجود شرایطی که برای شمش ایجاد شده، همچنان جانب احتیاط را رعایت ‌کنند؛ چرا که در چند ماه اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که نوسان شدید و رو به بالای قیمت‌ها در نهایت منجر به ضرر و زیان شدیدی خواهد شد. البته دیروز شایعاتی هم در بازار مطرح بود مبنی بر احتمال برخورد با واحدهایی که شمش فولاد از بورس خریداری می‌‌کنند، اما محصول خود را خارج از بورس عرضه می‌کنند. این احتمال هم مطرح است که این برخورد شامل حال آن واحدهایی که شمش با ارز ۱۲۲۶ تومانی وارد کرده، اما با نرخ بالاتر فروخته‌اند هم می‌شود. به گفته یکی از مسوولان با توجه به اینکه در یک ماه اخیر تقاضا برای شمش فولاد بورسی زیاد نبود طی این مدت توجه زیادی به این موضوع که برخی واحدها محصول خود را خارج از بورس به فروش می‌رسانند، نمی‌شد. با توجه به رشد قیمت شمش وارداتی احتمالا این برخوردها به این دلیل که تقاضای نوردسازان برای شمش بورسی افزایش پیدا خواهد کرد، صورت می‌گیرد.

به هر صورت بیشتر معامله‌‌گران بازار فولاد متفق القول هستند نوردسازانی که شمش خوزستان را دریافت می‌کنند باید محصولات خود را نیز در بورس عرضه کنند، اما در مورد برخورد با نوردی‌هایی که یک سال قبل شمش با ارز ۱۲۲۶ تومانی وارد کرده، اما با نرخ بالاتری محصول عرضه کرده‌اند تردید زیادی وجود دارد، به خصوص که محاسبات آن مربوط به قبل است و ارتباطی به شرایط فعلی بازار ندارد.