سنا - بررسی آمار معاملات رینگ فلزات بورس کالا از ابتدای مهر تا پایان هفته گذشته نشان می‌دهد که مس همچنان یکی از کالاهای پرطرفدار فعالان تالار نقره‌ای به شمار می‌رود و هر هفته معاملات قابل قبولی روی این فلز سرخ رنگ انجام می‌شود. شرکت‌های ملی مس، دنیای مس، مس کاوه، گروه صنایع افق البرز و مس کاران، عرضه‌کنندگان انواع مس در بورس کالا هستند که آمار معاملات بیانگر آن است که این عرضه‌کنندگان تقریبا به تعهدات عرضه خود در بورس عمل می‌کنند.

براین اساس از ابتدای مهر تا پایان هفته گذشته ۷۶ هزار و ۶۶ تن انواع مس مفتول، مس کاتد، انواع مس کم عیار و اکسید مس ۸۵ درصد در رینگ فلزات مورد معامله قرار گرفته که در همین مدت به دلیل نوسانات نرخ ارز قیمت این فلز نیز در بورس با نوسان روبه‌رو شد که البته با مرجع شدن نرخ ارز مبادله‌ای در معاملات بورس کالا، مس نیز به صورت منطقی و کاملا شفاف قیمت می‌خورد.

روند مس جهانی

اما بررسی روند قیمتی مس در سال ۲۰۱۲ میلادی نیز نشان می‌دهد که برخلاف پیش‌بینی‌های مثبت تحلیلگران بازار‌های جهانی در ابتدای سال، این فلز نتوانست به مرز ۹ هزار دلار در هر تن برسد.

با بررسی اجمالی روند قیمتی مس در سال رو به اتمام ۲۰۱۲، به اینجا می‌رسیم که سه ماه اول سال برای این فلز بهترین دوران بود؛ چراکه دولت‌ها با اعمال بسته‌های حمایتی، رونق اقتصادی را به بار آوردند که چین و آمریکا نیز به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده مس در‌صدر این دولت‌ها قرار داشتند.

اما رفته‌رفته با شروع سه ماه دوم سال، اثرات بحران بدهی‌های اروپا بر بازار فلزات اساسی بیشتر نمایان شد و مشکلات مالی کارخانه‌ها و افت تولید و تقاضا، رکود سنگینی را بر بازار فلزات حاکم کرد. به دنبال این رکود، قیمت فلزات پایه همچون مس، آلومینیوم، روی، سرب و فولاد کاهش یافت.

همچنین در سه ماه سوم سال این روند نزولی پیش رفت، اما با آغاز فصل چهارم سال ۲۰۱۲ کم‌کم نشانه‌های بهبود نمایان شد که البته سرعت رشد قیمت‌ها و قوت گرفتن تقاضا آرام بود.

به هر حال قیمت مس که تا مرز هفت‌هزار دلار در سه ماه گذشته پایین رفته بود، توانست برای چند روزی دوباره به مرز هشت هزار دلار برگردد اما از هفته گذشته مجدد به زیر هشت هزار دلار سقوط کرده است و اکنون روی رقم ۷ هزار و ۸۷۱ دلار به ازای هر تن قرار دارد.