سکوت پتروشیمیها برای دومین روز
با این حال برخی از معاملهگران معتقدند؛ با توجه به نزدیکی به سال جدید و افزایش عرضههای بازرگانی پتروشیمی در ماه اسفند به نظر نمیرسد که تغییر عمدهای در بازار پتروشیمی در ماه اسفند رخ دهد. به هر حال روز گذشته افت اندک قیمت دلار نتوانست بازار پتروشیمی را با تغییرات عمده روبهرو کند، از این رو قیمت اکثر کالاها نسبت به روز شنبه مبادلاتی هفته گذشته تغییر محسوسی نداشت.
این در حالی است که بازار قیر همچنان در رکود به سر میبرد و فعالان این حوزه بعید میدانند تا پایان سال در حوزه قیر تحرکات آغاز شود، به گفته این گروه با توجه به رشد قیمت نفت احتمال افزایش قیمت قیر هم وجود دارد، علاوهبر این کندی انجام پروژههای عمرانی هم سبب شده تا میزان تحرکات در این بازار به حداقل برسد. از سوی دیگر موضوع نقدینگی خریداران هم با توجه به رشد قیمت فرآوردههای نفتی به میزان دو برابر در ماههای اخیر مطرح است. بیشتر فعالان بازار با توجه به افزایش قیمتها معتقدند؛ نقدینگی به شدت کاهش یافته است و از این رو احتمال نمیرود تا پایان سال رکود از بازار قیر خارج شود.
در همین حال موضوعی که در هفته جاری در بازار پتروشیمی پررنگ تر از مسائل دیگر مطرح میشد، فروش خوراک با نرخ ارز مبادلهای به مجتمعها و تعیین قیمتها توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود، گر چه هنوز به طور کامل تعیین قیمتها به شرکت ملی صنایع پتروشیمی واگذار نشده، اما برخی از آگاهان بازار میگویند: اگر تعیین قیمتها به کمیتههای تخصصی شرکت ملی صنایع پتروشیمی کاملا واگذار شود و محدودیتها در رینگ پتروشیمی هم حذف شود، این موضوع به شفافیت بازار کمک کرده و در نتیجه فعالان این حوزه تکلیف خود را در تمامی شرایط بهتر میدانند و مبادلات هم مانند کشورهای توسعه یافته دنیا خواهد شد.
البته در حال حاضر کمیتههای تخصصی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با توجه به سیاستهای هدفمندی یارانهها و سایت بهین یاب، همچنین میزان عرضهها، قیمتها را تعیین میکند، اما دستکاری قیمتها اساسا در بورس کالا مشکلات عدیدهای را درست میکند.
این در حالی است که پیشبینی آینده بازار پتروشیمی با توجه به مسائل اقتصادی و سیاسی دشوارتر از پیش شده است و نگرانی مصرفکنندگان و کارخانه داران هم بیشتر از گذشته شده؛ چرا که تردیدها در روزهای اخیر افزایش یافته است.
ارسال نظر