فاز دوم پتروشیمی‌کارون به بهره‌برداری می‌رسد

گروه بنگاه‌ها - زهرا مسافر: فاز دوم پتروشیمی کارون با ظرفیت تولید ۴۰ هزارتن (MDI) به عنوان یکی از طرح‌های مهر ماندگار تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری می‌رسد. مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران در ماهشهر با اشاره به اینکه این شرکت اولین تولید‌کننده ایزو سیانات‌ها در خاورمیانه است، گفت: در حال حاضر نیاز بازارهای داخلی به MDI سالانه حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار تن در سال است که با بهره‌برداری از فاز دوم پتروشیمی کارون ایران به جمع صادر کنندگان MDI می‌پیوندد.

مهران بنازاده افزود: شرکت پتروشیمی کارون اولین شرکتی است که با هدف جلب سرمایه‌گذاری خارجی در توسعه صنایع شیمیایی کشور تاسیس شده است که پس از تصویب قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به منظور وارد کردن فناوری تولید ایزوسیانات‌ها که از جمله ارزشمندترین مواد پتروشیمی ویژه به شمار می‌روند و با مشارکت شرکت کماتور سوئد و ‌هانزاشیمی آلمان در سال ۱۳۸۱ شرکت پتروشیمی کارون را تاسیس کرد.

وی در ارتباط با کیفیت محصولات تولیدی این پتروشیمی افزود: تولید این واحد نسبت به محصولات چینی و هندی از کیفیت مناسب‌تری برخوردار است و قابلیت رقابت با محصولات اروپایی را دارد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون، پیشرفت کلی این پروژه را ۳/۸۲ درصد عنوان و تصریح کرد: فعالیت‌های مهندسی فاز دوم به طور تقریبی تمام شده و پیشرفت پروژه در بخش تدارکات و کالا به ۹۲ درصد رسیده است.

به گفته وی،‌ ۴۰ درصد از تجهیزات به‌کارگرفته شده در فاز دوم این پتروشیمی از محل تولیدات داخلی و مابقی از خارج کشور تامین شده است.

بنازاده، رقم سرمایه‌گذاری برای فاز دوم را به صورت ارزی و ریالی،‌ ۲۳۴ میلیون یورو و ۲۳۱ میلیارد ریال ذکر و خاطرنشان کرد: با توجه به پیشرفت ۷۲ درصدی در بخش ساخت، نیازهای کنونی پروژه بیشتر ریالی است.

وی تصریح کرد: فاز اول شرکت پتروشیمی کارون با ظرفیت تولید

۴۰ هزار تن PDI، ۱۱۶ هزار تن اسید کلریدریک ۳۳ درصد و ۳۶ هزار تن آب ژاول در سال ۸۷ به بهره‌برداری رسید که شرکت پتروشیمی بندر امام، شرکت کماتور سوئد، شرکت سرمایه‌گذاری پتروشیمی و شرکت بازرگانی پتروشیمی از سهامداران این شرکت هستند.

MDI برای تولید فوم‌های سخت مورد استفاده قرار می‌گیرد و در عایق‌های حرارتی صنایع، صنایع خودروسازی، رنگ و رزین و صنعت چسب به کار می‌رود.

پتروشیمی کارون با مساحت ۳۴ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) در استان خوزستان واقع شده است.

واحد الفین شرکت پتروشیمی اروند راه‌اندازی می‌شود

واحد الفین پتروشیمی اروند به منظور تامین خوراک مورد نیاز (اتیلن) مجتمع راه‌اندازی خواهد شد.

رییس خدمات فنی مجتمع پتروشیمی اروند با اشاره به اینکه مجتمع اروند دارای پنج واحد اصلی است، گفت: راه‌اندازی مجتمع در سال‌های ۸۸-۸۷ آغاز و در سال ۸۹ اولین محصول آن (کلر) تولید شد و پس از آن سایر واحدهای آن در مدار تولید قرار گرفت.

محمد رضا جلالی افزود: مجتمع اروند در اوایل خرداد سال ۹۱ توسط رییس‌جمهور افتتاح رسمی شد. وی با اشاره به اینکه احداث واحد الفین در مقطعی از زمان مسکوت مانده بود، افزود:‌ در حال حاضر تاییدهای لازم برای راه‌اندازی واحد الفین اخذ شده، از این رو با راه‌اندازی این واحد اتیلن مورد نیاز مجتمع تامین خواهد شد .

رییس خدمات فنی مجتمع پتروشیمی اروند با بیان اینکه اتیلن و آب نمک خوراک‌های اصلی مجتمع پتروشیمی اروند هستند، گفت: به منظور تامین خوراک مذاکرات لازم با شرکت نفت صورت گرفته است تا از اهواز و ... خوراک مورد نیاز تامین ‌شود، اما اگر احداث واحد الفین به خوبی انجام شود تا ۳ الی۴ سال آینده این واحد راه‌اندازی می‌شود.

وی با اشاره به مصرف ۳۱۰ مگاواتی برق از سوی پتروشیمی اروند ۳۱۰ تصریح کرد:‌ به علت استفاده پتروشیمی اروند از سیستم غشایی، این واحد فاقد هر گونه آلودگی محیط زیستی بوده، این در حالی است که در برخی از کشورها در واحدهای مشابه از جیوه استفاده می‌کنند که به محیط زیست آسیب می‌زند، بنابراین صنعت ما صنعت سبز است.

جلالی با اشاره به مشکلات موجود برای راه‌اندازی واحدهای پتروشیمی اروند خاطرنشان کرد: با توجه به عدم آشنایی نیروها به تکنولوژی مورد نیاز، مشکلاتی ایجاد شده بود که امید است در سال ۹۲ تولیدات این واحد به ظرفیت برسد. به گفته وی، در حال حاضر دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول در این مجتمع تولید می‌شود که ۵/۱ میلیون تن از آن برای فروش است و بقیه در داخل مصرف می‌شوند.

رییس خدمات فنی مجتمع پتروشیمی اروند با اشاره به اینکه مجتمع پتروشیمی اروند از بزرگ‌ترین زنجیره‌های تولید PVC از واحد نمک تا EPVC در جهان است، گفت: در اواخر سال ۲۰۱۰ میلادی و اوایل سال ۲۰۱۱ با شریک خارجی دچار مشکل شدیم، بنابراین نیروهای ایرانی جوان در کنار نیروهای قدیمی راه‌اندازی اروند را تکمیل کردند و مجتمع از اول خرداد ماه سال ۹۱ توسط رییس‌جمهور به صورت رسمی افتتاح شد.

وی افزود: مجتمع اروند در سال ۸۲ با عقد قرارداد مشترک بین یک شرکت آلمانی و ایرانی عملیاتی شد و بعد از انجام برخی کارهای مقدماتی توسط شرکت خارجی، راه‌اندازی مجتمع به دست پیمانکاران ایرانی ادامه یافت.

جلالی تصریح کرد: با توجه به نو بودن تکنولوژی و عدم دسترسی به پسورد نرم افزارها، پتروشیمی اراک و پتروشیمی جم مخصوصا در بخش نرم‌افزاری کمک زیادی کرده‌اند.

پتروشیمی اروند در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی واقع شده و در مساحت ۱۰۸ هکتار محصولاتی چون پی‌وی‌سی سوسیانسیون، پی‌وی‌سی امولسیون، VCM، EDC، کلرین، کاستیک و هیپوکلریت سدیم را تولید می‌کند. این محصولات در ساخت انواع لوله، عایق‌های حرارتی و شیلنگ به کار برده می‌شود.