طی هفته گذشته در بازار جهانی رخ داد
رونق در بازار شمش فولاد
مرکز خدمات فولاد ایران - در معاملات هفته قبل در بازارهای جهانی قیمت بیلت در مقایسه با دیگر محصولات وضعیت بهتری را داشت اما در بازارهای دیگر از جمله بازار سنگآهن وضعیت متزلزل بود. در این میان بهرغم تلاش عرضهکنندگان برای رشد قیمت میلگرد، بازار این کالا همچنان کجدار و مریز است. بازارجنجالی سنگآهن
بازار سنگآهن یکی از جنجالیترین و پرتنشترین روند خود را طی چند هفته اخیر شاهد بود. برخی کارخانههای آسیایی با کاهش ۳۳درصدی قیمت این محصول موافقت کردند، در حالی که چین هنوز بر کاهش ۴۰درصدی قیمت آن پافشاری میکند و هنوز نتیجهای نگرفته است. تولیدکنندگان فولاد اروپا خواستار ۵۰درصد کاهش قیمت برای سنگآهن هستند. احتمالا مذاکرات تا پایان ژوئن به نتیجه
برسد.
از طرف دیگر بالا رفتن هزینههای حمل باعث افزایش ناگهانی قیمت عرضه سنگآهن شد که به دنبال آن بعضی از قراردادهای خرید این کالا لغو شد. اکثر خریداران ترجیح میدهند سنگآهن مورد نیاز خود را از بازار نقدی خریداری کنند تا زمانی که قیمت آن به یک سطح ثابت برسد. روند بازار سنگآهن در آسیا در وضعیت بسیار بهتری نسبت به اروپا و آمریکا قرار دارد و علت آن بحران اقتصادی در آمریکا و اروپا است.
رشد قیمت قراضه
کاهش تولید کارخانههای فولادسازی در بازار قراضه تاثیر بارزی داشته اشت. بازار قراضه از اوایل امسال تحت تاثیر عوامل متعدد با رکود همراه بود که این رکود به خصوص در قیمتهای صادراتی اکثر بازارهای بزرگ دنیا کاملا مشهود بود، اما از اواخر مه تا اوایل ژوئن که بازار آسیا کمی تکان خورد، تقاضای قراضه هم بیتاثیر از این روند نبود. سفارشات خرید به خصوص از طرف چین و ترکیه باعث شد تا طی این مدت قیمت قراضه در آمریکا و اروپا هم بالا برود. به نظر نمیرسد قیمت قراضه نوسان زیادی داشته باشد.
بهبود بیلت
به دنبال بهبود اندک بازار قراضه، قیمت بیلت هم طی هفتههای اخیر به خصوص در آسیا وضعیت بهتری داشت. تقاضای بازار تقریبا امیدوارکننده بود. تولیدکنندههای روسیه و اوکراین اکثر تولیدات دو ماه فعلی و آینده را پیشفروش کردهاند. قیمت بیلت روسیه طی دو هفته اخیر بین ۳۶۰ تا ۳۷۰دلار در تن فوب دریای سیاه بوده است. در ایران قیمت بیلت محکم بود و نشانههایی از بالا رفتن را بروز داد. علت آن محدودیت عرضه است. آخرین قیمت بیلت صادراتی به ایران تحویل بنادر شمالی ۴۰۰دلار در تن بوده که هنوز از قیمت جاری بازار بالاتر است.
نبود تقاضا در بازار میلگرد
تقاضای آهنآلات ساختمانی در اروپا و کشورهای خاورمیانه همچنان ثابت است. در اکثر مناطق موجودی کافی در انبارها هست و سطح قیمتها تغییر خاصی نداشته است. علت این رکود جدا از نبود تقاضا، افزایش قیمت آن است.
بازار آسیا وضعیت بهتری نسبت به اروپا و آمریکا داشته. به خصوص تقاضای خوب چین و خریدهایی که از روسیه و ترکیه میکند، از کاهش بیشتر قیمت میلگرد جلوگیری کرده است. قیمتهای رو به پایین در اوایل ژوئن تقریبا ثابت بوده.
طی این هفته قیمت میلگرد ترک ۴۲۰ تا ۴۴۰دلار در تن فوب بوده و قیمت آن در بازار داخلی چین طی این مدت ۵۱۰دلار در تن تحویل درب کارخانه بوده است.در ایران بازار میلگرد نوسان داشت. قیمت این محصول طی دو هفته اخیر بین ۵۵۰۰ تا ۶۵۰۰ ریال در هر کیلو در نوسان بود. در اواخر هفته گذشته میلگرد به شدت بالا رفت، ولی دو روز قبل از انتخابات بازار متوقف شد و سکوت بر آن حاکم شد. همین امر باعث کاهش نسبی قیمتها شد. ولی موجودی کافی میلگرد یا بیلت در بازار نیست.
نوسان قیمت مقاطع در ایران
نوسان قیمت مقاطع در ایران خیلی جدیتر بود. نبشی و ناودانی تا ۱۰درصد افزایش قیمت داشتند، ولی با سکوت تقاضا، هر کیلو ۱۰ تا ۳۰ تومان ارزان شد. موجودی فعلی بازار بالا نیست و به نظر نمیرسد که در آینده نزدیک هم محموله چشمگیری وارد شود. تنها نبود تقاضا بازار را نگه داشته است.
کندی حرکت بازار ورق
از اوایل سال ۲۰۰۹ که بازار همچنان در رکود به سر میبرد برخی کارخانههای تولیدکننده محصولات نیمه تمام مجبور به قطع یا کاهش تولیدات خود از جمله اسلب شدند. ادامه این روند باعث پایین آمدن سطح موجودی اسلب در بازار به خصوص در اواخر ماه میشد. در اوایل ژوئن اسلب بازار تقریبا خوبی داشت که این امر باعث بالا رفتن قیمت انواع ورق به خصوص در بازار آسیا شد. در همین مدت قیمت ورق سیاه در بازارهای روسیه، اوکراین و چین بین ۱۰ تا ۲۰دلار در تن بالا رفت. به خصوص در بازار داخلی چین که تقاضای ورق بالا بود، این افزایش قیمتها کاملا مشهود بود. البته عامل اصلی افزایش قیمت ورق گرم بالا رفتن تقاضای این کالا در چین است. چینیها بخش عمدهای از ورق گرم وارداتی را به ورق سرد تبدیل میکنند. با این حال در هفته گذشته بازار ورق سرد هم در چین رو به بالا بود.
ارسال نظر