گروه بورس کالا-آزاده حسینی: وجود انواع و اقسام محصولات بی‌کیفیت در بازار که اغلب وارداتی نیز هستند، موجب توقف فعالیت کارخانه‌های تولید‌کننده محصولات شیمیایی داخلی شده است.

مدیر عامل شرکت ایران کلر با بیان مطلب فوق به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: نظارت روی ورود محصولات بی‌کیفیت بسیار اندک است و از همین‌رو بازار محصولات شیمیایی با چند نرخ مواجه است و سودجویان نیز که تنها در فکر منفعت شخصی خویش هستند، اجناس بی‌کیفیت را با بیشترین سود در بازار عرضه می‌کنند، نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که تنها کارشناسان توان تشخیص جنس مرغوب از نامرغوب را دارند.

به گفته وی هم اکنون محصولات وارداتی همچون سود پرک، آب ژاول،گاز کلر و پرکلرین با کیفیت پایین و غیراستاندارد در بازار عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: محصولات شیمیایی موارد استفاده بسیاری دارند و برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن آنها باید نمایندگان استاندارد که در گمرکات مستقر هستند از متخصصانی استفاده کنند که بتوانند مواد شیمیایی وارداتی را آنالیز کنند، چرا که بخش عمده‌ای از مواد شیمیایی وارداتی با غلظت پایین وارد کشور می‌شود و درصد آب در آنها زیاد است.

مدیر عامل شرکت ایران کلر اظهار داشت: تقلب در مواد شیمیایی اثرات منفی و زیان آور بسیاری دارد که برای ممانعت از آن هزینه‌های زیادی باید پرداخت، پس همان بهتر که قبل از استفاده از کیفیت آن مطمئن شویم.وی تصریح کرد: در بیشتر موارد این محصولات بی‌کیفیت از مبادی ورودی کشور و از طریق گمرکات وارد می‌شوند، اما به همان دلیل که ذکر شد و برای تشخیص اصل و فرع بودن جنس به آزمایشگاه‌های مجهز نیاز است، لذا توصیه می‌شود کنترل بیشتری در مبادی ورودی صورت پذیرد.

وی افزود:علاوه بر اینکه محصولات شیمیایی تقلبی با جان انسان‌ها بازی می‌کند، باعث ورشکسته شدن بسیاری از تولیدکنندگان داخلی شده است؛ چرا که آنها توان رقابت با ارزان فروشان بی‌کیفیت را ندارند. وی همچنین از آمادگی بخش خصوصی برای کمک به استاندارد و گمرکات جهت آنالیز دقیق مواد شیمیایی خبر داد.

مدیر عامل ایران کلر اظهار داشت: فروش در بورس کالا می‌تواند یکی از راه‌های مقابله با فروش کالاهای بی‌کیفیت باشد، به شرطی که نظارت کافی در معاملات بورس از زمان عرضه تا تحویل وجود داشته باشد و دلالان و واسطه‌ها کمترین نقش را در معاملات ایفا کنند.

وی تصریح کرد: تولید محصولات شیمیایی در کشور همواره کمتر از نیاز داخلی بوده و برای بالا بردن حجم تولید داخل حمایت دولت را می‌طلبد، که از این طریق هم مانعی در برابر ورود محصولات بی‌کیفیت ایجاد می‌شود و هم حجم تولید داخلی افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به تولید کلرورفریک گفت: سالانه به طور متوسط۳۰‌هزار تن کلرور فریک تولید می‌شود که نیمی از تولید آن در کارخانه ایران کلر انجام می‌شود. موارد استفاده این محصول برای ته‌نشین ساختن مواد معلق آبهای رودخانه‌ای قبل از تصفیه برای آشامیدن، تصفیه فاضلاب‌های شهری و نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و ساخت کود شیمیایی است. همچنین این کارخانه علاوه بر تولید سود پرک برنامه تولید بخش دیگری از محصولات شیمیایی را در دست اجرا دارد.