با راهاندازی ذوب آهن سیستان و بلوچستان
۵۰۰ هزار تن به ظرفیت تیرآهن اضافه میشود
گروه بورس کالا- ذوبآهن سیستان و بلوچستان با ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰هزار تن تیرآهن تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل ذوبآهن سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه از سال ۱۳۸۵ اقدام به تهیه طرح ملی ذوبآهن کرده است، ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰هزار تن انواع تیرآهن را از جمله ویژگیهای این طرح برشمرد.
محمد شهبخش افزود: در صورت راهاندازی فاز اول این طرح ۵۰۰ نفر و با راهاندازی کامل آن بهطور مستقیم و غیرمستقیم حدود ۴هزار نفر مشغول به کار خواهند شد که به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و تاریخی بزرگترین طرح و واحد صنعتی استان سیستان و بلوچستان است.
وی تصریح کرد: طرح مذکور به علت موقعیت مکانی مناسب و دسترسی آسان به شبکه حملونقل بینالمللی و همچنین کاهش جرم از ویژگیهای خاص برخوردار است.وی میزان سرمایهگذاری قطعی برای طرح ذوبآهن سیستان و بلوچستان را ۶۸میلیارد تومان ذکر و خاطرنشان کرد: از این میزان ۱۴میلیارد تومان آورده شرکت بوده و ۱۰میلیون یورو از حساب ذخیره ارزی و ۴۰میلیارد تومان از طریق بانک صادرات تامین شده است.
مدیرعامل ذوبآهن سیستان و بلوچستان با بیان آنکه طرح یاد شده در سال ۱۳۸۵ تاکنون مسکوت مانده بود، گفت: هماکنون به علت همکاری مساعد استاندار جدید این استان مهندس آزاد، مشکلات پیشروی این شرکت برطرف شده و در حال اجرای مراحل پایانی است.
وی عدم تخصیص زمین مورد نیاز از سوی اداره امور اراضی جهاد کشاورزی استان و عدم تخصیص آب کافی از سوی شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان را از جمله مشکلات این طرح برشمرد و افزود که متاسفانه به علت نداشتن اطلاعات کافی برخی از مسوولین سابق استان در زمینه صنعت، طرح یاد شده به تعویق افتاده است.وی با بیان آن که شرکت تولیدی ذوب آهن نیکو صنعت غزال پیش از این قرار بود که با همکاری متخصصان ترکیه و چین راهاندازی شود، تصریح کرد: اما به علت آن که متخصصین مذکور قادر به اجرای پروژه یاد شده نبودند، قرار است که با همکاری یک شرکت آمریکایی اجرایی شود.
مدیرعامل ذوب آهن سیستان و بلوچستان اظهار کرد: طراحی فنی و مهندسی و نصب و اجرای ماشینآلات این شرکت تولیدی بر عهده طرف قرارداد ما (شرکتآمریکایی) است.وی گفت: هم اکنون قرارداد میان شرکت ذوب آهن سیستان و بلوچستان و طرف آمریکایی در مراحل پایانی است.وی افزود: شرکت آمریکایی قرار است که با هزینهای حدود ۳۰میلیون دلار کارخانه مذکور را براساس استاندارد بینالمللی و تکنولوژی روز راهاندازی کند.
شهبخش همچنین تصریح کرد: این شرکت آمریکایی خواستار تامین و نصب ماشین آلات شرکتهای فولادساز ایرانی براساس تکنولوژی روز دنیا شد که در صورت تمایل نسبت این امر بدون در نظر گرفتن هیچ گونه تحریمی اقدام خواهد کرد.
ارسال نظر