ایسنا - آژانس دولتی مطالعات زمین‌شناسی آمریکا تولید جهانی آلومینیوم در سال ۲۰۰۸ میلادی را ۳۹‌میلیون و ۷۰۰‌هزار تن برآورد کرد. براساس گزارش آژانس دولتی مطالعات زمین‌شناسی آمریکا، چین در سال گذشته با تولید ۱۳‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تن بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم در جهان لقب گرفت.

بعد از این کشور نیز روسیه با ۴‌میلیون و ۲۰۰‌هزار تن و کانادا با ۳‌میلیون و ۱۰۰‌هزار تن در رده‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

بعد از این کشورها نیز به ترتیب آمریکا، استرالیا، برزیل، هند، نروژ، امارات متحده عربی، بحرین، آفریقای جنوبی، ایسلند، آلمان، ونزوئلا، موزامبیک و تاجیکستان قرار گرفتند. آژانس دولتی مطالعات زمین‌شناسی آمریکا، تولید جهانی آلومینیوم در سال ۲۰۰۷ میلادی را ۳۸‌میلیون تن اعلام کرده بود. همچنین مجموع ظرفیت تولید جهانی آلومینیوم نیز در سال ۲۰۰۸ حدود ۴۴‌میلیون و ۳۰۰‌هزار تن برآورد شد که این رقم در سال ۲۰۰۷ میلادی ۴۲‌میلیون و ۷۰۰‌هزار تن اعلام شده بود. بیشترین ظرفیت تولید آلومینیوم نیز درسال گذشته میلادی مربوط به چین با ۱۵‌میلیون تن بود.اما در شرایطی که در رتبه‌بندی آژانس دولتی مطالعات زمین‌شناسی آمریکا اشاره‌ای به نام ایران نشده است، در حاضر کشورمان رتبه ۲۵ جهانی را در زمینه تولید آلومینیوم به خود اختصاص داده است. با این وجود بسیاری از کارشناسان نسبت به بی‌توجهی مسوولان وزارت صنایع و معادن نسبت به صنعت استراتژیک آلومینیوم انتقاد دارند. با نگاهی به لیست منتشر شده از سوی آژانس دولتی مطالعات زمین‌شناسی آمریکا نیز می‌توان به راحتی فهمید که کشورهایی مانند امارات متحده عربی، بحرین، موزامبیک و حتی تاجیکستان که چندان از نظر صنعتی حرفی برای گفتن در مقابل ایران ندارند، اما توانسته‌اند از نظر تولید آلومینیوم از کشورمان پیشی گیرند.

در این میان به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی را روی احداث واحدهای ذوب‌فلز آلومینیوم انجام داده و از مشارکت شرکت‌های معتبر بین‌المللی نیز بهره گرفته‌اند. ایران برنامه‌ریزی کرده است که با راه‌اندازی طرح‌های در دست اجرا رتبه جهانی خود را از نظر تولید آلومینیوم از ۲۵ به ۲۲ برساند. قرار است تا پایان سال جاری ظرفیت تولید آلومینیوم در ایران به ۴۵۷‌هزار تن در سال برسد.