بازار آهن در انتظار جلسه امروز مجلس

عکس: نگار متین‌نیا

گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: دیروز معاملات فولاد در بورس کالای ایران به خریدهای پروژه‌ای محدود شد و تقاضایی از سوی تجار و خریداران عمده دیگر به ثبت نرسید در نتیجه قیمت محصولات ذوب‌آهن ثابت ماند. فعالان بازار آهن در انتظار نتیجه جلسه کمیسیون صنعت و معدن مجلس با وزرای صنایع ومعادن و بازرگانی در خصوص تعرفه واردات آهن‌آلات هستند و به همین دلیل فعلا از خرید خودداری می‌کنند تا آنجا که حتی گفته می‌شود برخی شرکت‌های پیمانکار که طرح‌های پروژه‌ای را در دست اجرا دارند نیز دست نگه داشته‌اند.

البته سردرگمی ناشی از انتشار اخبار مربوط به تعرفه واردات، تنها علت خودداری ازمعامله نیست؛ چراکه خریداران بازار آهن با این پیش‌بینی که به دلیل رکود حاکم بر بازارهای جهانی احتمال آنکه تا پایان سال تغییری در معاملات به وجود آید سردرگم هستند و از سوی دیگر باتوجه به عدم تزریق نقدینگی کافی به بازار از خرید خودداری می‌کنند. یکی از فعالان بازار با اشاره به این مطلب خاطرنشان ساخت: برخی دست‌اندرکاران طرح‌های پروژه‌ای ساختمانی با این پیش‌بینی که کاهش قیمت‌ها تا پایان سال در بازار ادامه پیدا می‌کند، فعلا خریدهای خود را از بورس به تعویق انداخته‌اند ضمن اینکه گفته می‌شود برخی از آنها به دلیل اینکه بودجه‌هایشان دیرهنگام دستشان رسیده، این مبالغ را فعلا صرف رفع بدهی می‌کنند و برای خرید محصولات ساختمانی اقدامی نکرده‌اند از این‌رو است که حجم معاملات پروژه‌ای هم در بورس طی هفته‌های اخیر روند کاهشی داشته است.

اما یکی دیگر از فعالان بازار با اشاره به خروج نقدینگی از بازار آهن طی چهار ماه اخیر خاطرنشان کرد: هرچند تزریق نقدینگی به پروژه‌های ساختمانی می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های رونق بازار آهن و حمایت از تولید به شمار رود، اما در‌حال‌حاضر بازار مسکن هم در شرایط رکود به سر می‌برد و کاهش تقاضا در این بازار انگیزه کار و فعالیت را از فعالان و پیمانکاران گرفته است در نتیجه تا آنجا که امکان دارد سعی می‌کنند خریدهای خود را به تعویق بیاندازند.در همین حال یکی دیگر از فعالان بازار با اشاره به تاثیر روانی عرضه‌های شرکت بازرگانی دولتی در بازار گفت: مجموع تیرآهن و میلگردهای وارداتی در بورس طی این مدت فروش رفت بسیار کم بود، اما عرضه این کالاها بیش از آن که تاثیر واقعی در بازار داشته باشد تاثیر روانی داشته به طوری که تحت تاثیر این شرایط همچنان قیمت تیرآهن در بازار روند نزولی دارد و با وجود این که در دو هفته اخیر کالای وارداتی در بازار عرضه نشده، اما همچنان شایعات مربوط به پهلوگیری کشتی‌های حاوی محصولات وارداتی در بازار پخش می‌شود که احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها را تقویت کرده است.

یکی از فعالان بازار آهن با اشاره به رونق معاملات بورس در ماه‌های بهمن و اسفند که همه ساله اتفاق می‌افتد، خاطر نشان ساخت: اما امسال چنین سیگنالی به بازار منعکس نمی‌شود و به نظر نمی‌رسد وضعیت بازار مانند سال گذشته باشد از این رو تعیین وضعیت تعرفه واردات ضروری به نظر می‌رسد.

به گفته وی انتشار اخبار مربوط به تجدید نظر در نرخ تعرفه و رایزنی‌هایی که در این خصوص صورت می‌گیرد اثرات مخربی به بازار گذاشته به طوری که معمولا این اخبار همراه می‌شود با عرضه‌های بورس که نهایتا مشکلات بازار را تشدید می‌کند.

شکایت خریداران محصولات وارداتی بررسی می‌شود

در پی شکایت برخی خریداران محصولات وارداتی در خصوص عدم ارائه به موقع کالا و تسویه حساب و کیفیت کالاها، ناظر تالار روز گذشته اعلام کرد این هفته جلسه‌ای با حضور خریداران، کارگزاران و مسوولان شرکت بازرگانی دولتی جهت بررسی مشکلات و چالش‌های ایجاد شده در این خصوص در تالار بورس کالا برگزار می‌شود که در این جلسه خریداران می‌توانند اعتراضات خود را مطرح کنند.

قیمت‌ها ثابت ماند

دیروز، قیمت میلگرد و تیرآهن‌های ذوب آهن ثابت ماند. بر این اساس سبد تیرآهن ۱۴ تا ۲۷ این شرکت ۲۱۷۰ تن با نرخ ۷۶۰۰ریال فروش رفت. سبد میلگرد ۲۰ تا ۱۰ - A۳ نیز ۱۰۵۰ تن با نرخ ۶۸۰۰ ریال فروش رفت.

سبد میلگرد ۱۴ تا ۳۲- A۳ این شرکت هم با نرخ ۶۷۵۰ریال، ۲۰۰ تن فروش رفت. سبد میلگرد ۲۵ تا ۱۴ - A۳ شرکت فولاد آذربایجان با نرخ ۶۲۵۰ ریال عرضه شد که ۳۰۰ تن از آن معامله شد.

میلگرد ۳۲ و ۲۸- A۳ این شرکت با نرخ ۶۲۵۰ ریال عرضه شد اما فروش نرفت.

دیروز محصولات وارداتی در بورس کالا عرضه نشد.