آزاده حسینی - با عرضه محصولات وارداتی از سوی شرکت بازرگانی دولتی در بورس کالا موج جدیدی از کاهش قیمت‌ها مجددا به بازار آهن رخنه کرد؛ این درحالی است که فعالان بازار تازه با شرایط وفق پیدا کرده و ثبات قیمت‌ها در یکی دوهفته گذشته جو آرامش را به بازار تزریق کرده بود. به همین دلیل هم حجم مبادلات بورس کالا بی‌توجه به رکود حاکم بر بازار روز به روز در بخش فولاد در حال افزایش بود. مطمئنا وظیفه وزارت بازرگانی در کشور تنظیم بازار است، اما کاش کارشناسان این وزارتخانه عرضه محصولات فولادی را در چنین شرایطی به تعویق انداخته یا محصولات را با نرخ‌های پایین به یکباره عرضه نمی‌کردند؛ چرا که نه تنها بازار تنظیم نشده بلکه با عرضه محصولات فولادی با نرخ حدود ۱۰۰ تومان در هر کیلو زیر قیمت بازار برای محصولی که به صورت تناژ بالا معامله می‌شود تنظیم بازار با مشکل مواجه شده است، در شرایط حاضر حتی اگر روند نزولی قیمت‌ها پلکانی بود بازار می‌توانست خود را با شرایط وفق دهد، اما افت یکباره قیمت‌‌ها در شرایط کنونی باعث ترس فعالان بازار شده و این نگرانی دوباره در بازار شدت گرفته است که شاید قیمت‌ها دوباره کاهش یابد.

این موج جدید کاهش قیمت با همزمان شدن آن با تعطیلات سال جدید میلادی باعث سردرگمی فعالان بازار شده به طوری که دست‌اندرکاران می‌گویند در این شرایط که وزارت صنایع و معادن مدام دم از حمایت از فولادسازان می‌زند، بهتر بود وزارت بازرگانی نیز با بررسی‌های بیشتر اقدام به عرضه آهن‌آلات وارداتی با نرخ ارزان‌تر در بورس کالا می‌کرد. این درحالی است که با شدت گرفتن درخواست فولادسازان در مورد تعرفه واردات فولاد اختلاف‌نظر بین وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی بیشتر مشهود می‌شود.

در حال حاضر فولادسازان بخش‌خصوصی و دولتی با مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها اقدام به عرضه محصولات خود می‌کنند که این موضوع یا شرایط دونرخی را به بازار آهن تحمیل می‌کند و فضای ناخوشایندی به بازار می‌دهد یا با ادامه مقاومت فولادسازان و بالا بودن سطح عمومی قیمت‌ها نسبت به محصولات وارداتی، رانت عظیمی به جیب دلالان و واسطه‌ها می‌رود که این موضوع برخلاف خواسته دولت است.