رکود در بازار خرده فروشی آهن

گروه بورس کالا - در پی کاهش جهانی قیمت فولاد و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، دیروز تقاضای آهن در بازار به حداقل رسید که در نتیجه آن قیمت‌ها روند نزولی به خود گرفت.

بنابراین گزارش، با توجه به این که اجرای قانون جدید مالیاتی، توزیع کننده‌های عمده بازار را نسبت به دریافت ۳درصد مالیات از خریداران خرد ملزم کرده تقاضای عمده در بازار به خصوص از سوی تاجران به حداقل رسید. در نتیجه دیروز در بورس کالا نیز تنها یک کالای ذوب‌آهن (تیر آهن ۱۸ و ۲۴) ۴۴۰ تن با نرخ ۹۵۰۰ ریال و ۲۲۰تن سبد میلگرد ۲۵ تا۱۴-A۳ فولاد آذربایجان با نرخ ۹۵۵۰ ریال فروش رفت. دیروز گفته می‌شد به دلیل کاهش تقاضا در بازار، معاملات در حداقل ممکن بود از این رو برخی رکود بازار آهن را به تعطیلی دیگر بازارها مرتبط می‌دانستند اما یکی از فعالان بازار با بیان این که بحث تعطیلی بازار آهن و اعتصاب در این بازار کاملا منتفی است،گفت: اما به دلیل این که توزیع کننده‌های بزرگ نسبت به اجرای قانون ۳درصد و گرفتن این وجه از خریداران بعدی خود با مشکل مواجه شده‌اند عملا معاملات راکد شده است.

وی با اشاره به کاهش قیمت‌های جهانی می‌افزاید: در حال حاضر خریدهای انجام شده در بازار محدود به معاملات پروژه‌ای و ساخت‌وساز است و تجار نسبت به خرید اقدامی نمی‌‌کنند.

وی با اشاره به شایعه خروج سرمایه‌های ۵۰میلیارد دلاری از بازارهای میلگرد روسیه و اروپا در این خصوص گفت: خروج سرمایه‌ها از بازارهای جهانی، حیات کارخانه‌های خارجی را در معرض خطر قرار داده است.

یکی از کارگزاران بورس نیز می‌گوید: قیمت‌ها به دلیل رکود بازار پایین آمده و به همین دلیل خریداران محصول ذوب‌آهن روز چهارشنبه نرخ ۸۵۰۰ ریال را پیشنهاد دادند.

وی با اشاره به وجود ۲هزار و ۶۴۰تن تقاضا برای کالای ذوب آهن می‌گوید: این روزها اگر هم قیمتی در بورس به ثبت می‌رسد، معمولا توسط تقاضاهای پروژه‌ای است که چاره‌ای جز پذیرش قیمت‌ها ندارند و نمی‌خواهند بودجه آنها برگشت داده شود.

بر این اساس دیروز در بورس شایعه‌ای مطرح شد مبنی بر اینکه با توجه به تقاضای پایین بازار و روند نزولی قیمت‌ها، ذوب آهن قصد دارد عرضه‌های خود را در روز چهارشنبه محدود کرده و مانند شرکت فولاد مبارکه اصفهان که هر ۲هفته یکبار محصول خود را عرضه می‌کند، عرضه‌های خود را به هفته‌ای یک روز محدود کند.

یکی از کارگزاران بورس این اقدام ذوب‌آهن را پذیرفته و با اشاره به کاهش حجم تقاضا در بازار این اقدام را مثبت و قابل قبول می‌داند.

این کارگزار بورس می‌افزاید: هفته گذشته قیمت‌ها طی یکی تا دو روز به واسطه احتساب هزینه مالیات بر ارزش افزوده در بازار بالا رفت، اما چون خریداران نتوانستند در بازار خرده‌فروشی این طرح را اجرا کنند بازار دوباره راکد شد.

وی در ادامه یادآور شد: در حال حاضر خریداران عمده بازار حاضر به پرداخت ۳درصد هستند، اما به دلیل پیچیدگی و دشواری دریافت این ۳درصد از خریداران بعدی، می‌گویند ما حاضر نیستیم این ۳درصد را از خریداران خرد دریافت کنیم.