مرکز خدمات فولاد ایران - به گزارش سازمان معادن چین، بازار سنگ آهن چین تحت تاثیر عواملی چون کمبود تقاضا و افزایش سریع عرضه، دچار رکود در قیمت و معاملات شده است.

کارشناسان معتقدند ادامه کاهش قیمت‌های سنگ آهن می تواند بر مذاکرات سنگ آهن در ۲۰۰۹ نیز تاثیر بگذارد. به لحاظ نظری، کاهش قیمت محصولات فولادی، ناگزیر باعث می‌شود تولید‌کنندگان فولاد تقاضای خود را برای سنگ آهن کاهش داده یا خواستار تنزل قیمت آن شوند. هر سه شرکت بزرگ معدنی دو روش فروش با دو قیمت نقدی و قراردادی یک‌ ساله دارند که اختلاف زیادی بین این دو قیمت وجود دارد. بنابراین، اگرچه قیمت تحویل نقدی سنگ آهن داخلی و سنگ آهن وارداتی هر دو با تنزل قیمت‌های فولاد کاهش یافته اند، ولی در مقایسه با قیمت‌های بلندمدت این سه شرکت بزرگ، هنوز اختلاف زیادی میان این قیمت‌ها وجود دارد. با توجه به این وضعیت بسیاری از شرکت‌ها با تنزل قیمت‌های فولاد، خرید سنگ آهن و مواد اولیه خود را کاهش داده‌اند و این کاهش تقاضا بر مذاکرات برای قیمت سنگ آهن تاثیر خواهد گذاشت. در مکانیسم اصلی مذاکره سنگ آهن هنوز مشکلاتی از قبیل محاسبه قیمت تحویل درب کارخانه وجود دارد.

صادرات به چین ادامه خواهد یافت

در همین حال بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ‌آهن جهان اعلام کرد که مذاکرات این شرکت با چین بر سر تعیین قیمت سنگ‌آهن روی صادرات این شرکت به چین تاثیری نمی‌گذارد. روجر آگنلی - رییس واله - تصریح کرد: اگر صادرات سنگ‌آهن شرکت به چین متوقف شود، بدون شک صنعت فولاد چین از پای خواهد ایستاد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، پیش از این شایعاتی مبنی بر این‌که چین قصد دارد واردات سنگ‌آهن موردنیاز خود را از برزیل متوقف کند، شنیده شده بود.