جامع نیوز - باید تدابیری اتخاذ شود تا سنگ آهن با مذاکره و خارج از بورس تعیین نرخ شود.

«حسین خزلی خرازی»‌، مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی و عضو هیات‌مدیره بورس کالا درباره دلایل راه‌اندازی بورس فلزات گفت: این نهاد به بهانه آزادسازی قیمت مقاطع فولادی و خارج کردن آن از سبد حمایتی دولت، راه‌اندازی و پس از آن فولاد وارد بورس شد که این دو مساله هیچ‌گونه ارتباطی به یکدیگر ندارد.

وی افزود: آزادسازی و شفاف‌سازی سنگ آهن توسط دولت باید قبل از ورود کالایی مانند فولاد به بورس صورت می‌گرفت.

خرازی در همین زمینه با اشاره به روند ورود سنگ‌آهن به بورس اظهار داشت: در حال حاضر شرایط به نحوی است که قیمت سنگ‌آهن تنها توسط ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) تعیین می‌شود؛ چرا که صاحب نفوذ است و این در صورتی است که در هیچ جای دنیا این اتفاق رخ نمی‌دهد.

عضو هیات‌مدیره بورس تصریح کرد: باید اقداماتی صورت گیرد تا قیمت سنگ‌آهن با مذاکره و خارج در بورس تعیین شود؛ چرا که بورس محلی برای وجود این نوع کالاها نیست.

مدیرعامل کار گزاری کشاورزی با اشاره به حرکت بورس قطر مبنی‌بر عرضه LNG در بورس خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی سنگ‌آهن مصرف مشخص در کشور دارد و ظرفیت تولید و صادرات آن نیز مشخص است؛ لذا نمی‌توان یک کالایی کم حجم

و خالص را مثل سایر محصولات پتروشیمی که وارد بورس شد،صرف کنترل قیمت و کاهش نظارت دولت در بورس عرضه کرد.

خرازی اظهار داشت: همزمان با تصمیم قطر مبنی‌بر مبادله LNG در بورس، بورس لندن اقدام به خرید ۲۵‌درصد بورس دوحه کرد، لذا در شرایطی که بورس‌های دنیا به سمت ادغام به منظور توسعه و سودآوری پیش می‌روند، نباید از غافله عقب ماند و باید همگام با بورس‌های دنیا گام برداریم و در نظر داشته باشیم که جلوگیری از ورود هر نوع کالا ممانعت از خلق و نوآوری نیست.

عضو هیات‌مدیره بورس کالا اظهار داشت: هم‌اکنون ظرفیت تولید ۳۰‌میلیون تن سنگ‌آهن در ایران وجود دارد؛ ضمن این که گاز مورد نیاز و تکنولوژی تولید فولاد هم فراهم هست؛ لذا حرکت به سمت حضور هرچه بیشتر بخش خصوصی در این صنعت به آن رونق می‌دهد.

وی تصریح کرد: صنعت سنگ‌آهن و فولاد کشور ظرفیت توسعه بیش از این را دارند.