حجم و ارزش مبادلات طی هفته گذشته۵۰ درصد رشد کرد
هفته رکورد زنی در بازار آتی
رشد قیمت سکه از نیم تا ۶ درصد در نوسان بود
مبادلات سکه در بازارهای داخلی طی هفته گذشته نوسان روبه بالایی داشت این در حالی است که در بازار آتی رشد قیمت سکه از نیم تا ۶ درصد در تغییر بود و حجم و ارزش معاملات نیز افزایش نزدیک به ۵۰ درصدی را تجربه کرد.
رشد قیمت سکه از نیم تا ۶ درصد در نوسان بود
مبادلات سکه در بازارهای داخلی طی هفته گذشته نوسان روبه بالایی داشت این در حالی است که در بازار آتی رشد قیمت سکه از نیم تا 6 درصد در تغییر بود و حجم و ارزش معاملات نیز افزایش نزدیک به 50 درصدی را تجربه کرد.
طلا در انتظار یونان و سیاستهای انبساطی ایالات متحده
مبادلات طلا در بازارهای جهانی در شرایطی در روزهای ابتدایی هفته گذشته در سطح پایین قیمتی پی گرفته شد که در دو روز پایانی هفته با نوسان رو به بالایی همراه شد. بیانیه آخر هفته کمیته فدرال رزرو در رابطه با سیاستهای پولی این کشور و از سویی تاکید بر سیاستهای انبساطی برای تزریق نقدینگی به بازار به منظور تحریک شرایط موجود اقتصادی از مهمترین دلایل نوسان رو به بالای قیمت طلا در بازارهای جهانی بوده است، البته در شرایطی که عرضه و تقاضا برای طلا فعلا با ثبات روبهرو است افت و خیز شاخص جهانی دلار میتواند تغییر دهنده شرایط موجود باشد، به طوری که در روز جمعه با کاهش قیمت دلار، مبادلات طلا با افزایش نرخ بیشتری همراه است. البته شورای جهانی طلا در تازهترین گزارش خود اظهار کرده واردات طلا در کشورهای وارد کننده این کالا با کاهش رو به رو خواهد شد و این میتواند عاملی در کاهش سطح تقاضای جهانی به حساب آید.
براساس گفته برخی تحلیلگران، سرمایه گذاران در انتظار وضعیت اروپا هستند زیرا هر گونه تصمیم اتحادیه اروپا پیرامون وضعیت یونان یا سایر کشورهای بدهکار در این منطقه میتواند استفاده از طلا را به عنوان دارایی مطمئن یا جایگزین با سطح تقاضای متفاوتی مواجه کند. این در شرایطی است که عملیاتی شدن تصمیمات جلسه اخیر کمیته مرکزی فدرال رزرو پیرامون سیاستهای انبساطی با توجه به وضعیت اقتصاد ایالات متحده (بهبود وضعیت مسکن، کاهش شاخص خرده فروشی بعد از تعطیلات عید پاک و امیدواری به تداوم شاخص رشد اقتصادی) تاثیر محسوسی روی روند مبادلات طلا در بازارهای جهانی خواهد گذاشت.
تمایل سکه به رشد قیمتی
بازار داخلی سکه و طلا طی هفته گذشته متاثر از تصمیمات بانک مرکزی در قبال وضعیت پیشفروشها و تاکید بر دور دوم تحویل سکههای پیش فروش شده بدون هیچگونه نگرانی و حتی مازاد نیاز بازار با کاهش محسوسی در روزهای ابتدایی هفته مواجه شد، اما در ادامه با نوسانات قیمتی جهت حرکت نرخها تغییر کرد این در حالی بود که تغییرات قیمت دلار و سایر ارزها به تاثیر از اخبار و گمانه زنیها در رابطه با نشست آژانس با ایران در وین و مذاکرات بغداد روی افت و خیز قیمت سکه تاثیر گذار بود. به نظر میرسد در حالی براساس گفته مسوولان و تصمیمات اعلام شده بانک مرکزی میتوان شاهد دور جدیدی از کاهش قیمت سکه و دلار باشیم که گمانه زنیها پیرامون اخبار مذاکرات همچنان بازار را در حالت انتظار نگه داشته و حتی انتشار برخی گزارشهای غیر رسمیرشد قیمت سکه را نیز هموار کرده است. «مشکل در ارسال حوالههای ارزی به امارات»، «صحبتهای یک جانبه غرب در برابر ایران پیرامون مذاکرات بغداد» و از سویی «برخورد انتظامی با دلالان بازار ارز و از سرگیری پلمب صرافیهای غیرمجاز» باعث شده بود تغییرات قیمتی بازار طی روزهای پایانی هفته گذشته با شیب رو به بالایی تمایل پیدا کند
این در شرایطی است که برای نتیجهگیری دراین باره بهتراست منتظر نتایج ملموس مذاکرات وین و بغداد در روزهای آینده باشیم.
آتی و امیدواری به روزهای آینده
بازار آتی بورس کالای ایران به تاثیر از قیمت سکه در بازار نقدی و از سویی تغییرات قیمت دلار حرکت مشابهی را سپری کرد، این در حالی بود که نوسانات بازار آتی یک گام جلوتر از بازار نقدی بود. کاهش ادامه دار قیمت سکه طی روزهای گذشته و از سویی انتظارات برای کاهش قیمت باعث شده میزان وجه تضمین از آغاز سال جدید تاکنون برای چهارمین بار متوالی از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برسد. برخی از فعالان اظهار میکنند در صورت اینکه افت قیمتها ادامه پیدا کند این میزان به زیر ۲ میلیون تومان خواهد رسید هر چند که گمانه زنیها حکایت از این دارد در آینده نزدیک مکانیزم تعیین میزان وجه تضمین تغییر خواهد کرد.
آغاز معامله قراردادهای سکه شهریورماه و افزایش موقعیتهای خرید در روزهای پایانی هفته برای سررسیدهای دور ازجمله مهمترین مواردی بود که توانست حرکت بازار را بیشتر به سمت کاهش تعداد موقعیتهای فروش در سررسیدهای نزدیک و افزایش تعداد موقعیتهای خرید در سررسیدهای دور سوق دهد. تحلیلگران بر این باورند دورنمای بازار همچنان صعودی است این در شرایطی است که بخش زیادی از سرمایهگذاران فعلا منتظر مشخص شدن تکلیف مذاکرات بغداد و وین هستند و معتقدند با وجود اینکه وزنه تاثیرگذاری مذاکرات بغداد و وین روی بازارها قابل توجه خواهد بود اما هر گونه رفتار بانک مرکزی در بازار ارز و سکه طی روزهای آینده از فاکتورهای تاثیرگذارتر است.
البته معاملهگران بازار آتی در کنار توجه به بازارهای داخلی، نیم نگاهی هم به حرکت جهانی طلا دارند زیرا بر این باورند افزایش قیمت طلای جهانی میتواند بازار داخلی را تحریک کند.
در مجموع در بازار آتی بورس کالای ایران طی هفته گذشته 94 هزار و 515 قرارداد به ارزش 6تریلیون و 95 میلیارد و 68 میلیون و 580 هزار ریال معامله شد که نسبت به هفته گذشته از لحاظ حجم و ارزش بهترتیب 1/50 و 72/48 درصد رشد داشت. این در حالی بود که از روز شنبه تا روز چهارشنبه هفته گذشته برای قراردادهای اردیبهشت ماه یک هزار و 104 قرارداد به ارزش 67 میلیارد و 171 میلیون و 270 هزار ریال، قراردادهای خردادماه 649 قرارداد به ارزش 40 میلیارد و 224 میلیون و 650 هزار ریال، قراردادهای تیرماه 62 هزار و 647 قرارداد به ارزش 3تریلیون و 999 میلیارد و 930 میلیون و 840 هزار ریال، قراردادهای مردادماه 18 هزار و 668 قرارداد به ارزش یکتریلیون و 218 میلیارد و 855 میلیون و 640 هزار ریال و قراردادهای شهریورماه 8 هزار و 384 قرارداد به ارزش 568 میلیارد و 886 میلیون و 180 هزار ریال معامله شد.
روند قیمتها نیز در حالی نوسانی بود که در روز پنج شنبه هفته گذشته نسبت به روز شنبه روند قیمتها افزایشی شد؛ قیمت سکه برای قراردادهای اردیبهشت ماه ۳۸ هزار و ۴۲۷ تومان(۰۶/۶ درصد)، قراردادهای خردادماه ۳۷ هزار و ۱۳۲ تومان(۸/۵ درصد)، قراردادهای تیرماه ۲۳ هزار و ۳۳۴ تومان(۶/۳ درصد)، قراردادهای مردادماه ۲۳ هزار و ۹۹۹ تومان(۶۲/۳ درصد) و قراردادهای شهریورماه ۳ هزار و ۶۲۶ تومان (۵/۰ درصد) رشد کرد.
ارسال نظر