کاهش ۵درصدی قیمت سکه در چهارمین روز هفته
روز نزول آتی
مبادلات دیروز سکه افت محسوسی را تجربه کرد این در حالی بود که در دادوستدهای صبح قیمت طلا در بازارهای جهانی افزایشی بود. البته از اصلیترین دلایل افت قیمتها تحویل پیش فروش سکهها از سوی بانک مرکزی در سری اول است؛ براساس گفته برخی تحلیلگران، با افت محسوس قیمت دلار در بازار آزاد و رسیدن آن به محدوده یک هزار و ۸۵۰ تومان و از سویی انتشار برخی گزارشها پیرامون توافقات ابتدایی گروه ۱+۵ در رابطه با موضوع هستهای ایران، مبادلات سکه با کاهش قیمت مواجه شد. این در شرایطی است که در دو روز گذشته مسوولان بانک مرکزی بر تحویل سکههای پیش فروش تاکید کرده اند؛ به همین دلیل میتوان در آینده شاهد ریزش دوباره قیمتها بود. براساس گفته برخی فعالان، مذاکرات هستهای ایران و توافقات آن باید از سوی ایران نیز مورد موافقت و تایید قرار گیرد تا بتوان به توافقات نهایی امیدوار بود.
این در شرایطی است که روز گذشته نیز رییس بانک مرکزی اعلام کرد تا چند روز دیگر اولین دوره سکههای پیش فروش شده واگذار میشود و هر چه به زمان تحویل سکهها (29 فروردین ماه) نزدیک میشویم، قیمتها در بازار بیشتر کاهش مییابد، براساس گفتههای بهمنی ادامه روند تحویل سکههای پیش فروش در دورههای بعد که مجموع سکهها را به بیش از 9 میلیون میرساند میتواند به پیشبینیها در رابطه با افت قیمت این کالا قوت ببخشد. به نظر میرسد در حال حاضر نمی توان تحلیل دقیقی از نوسان قیمت سکه پس از آغاز تحویل سکههای پیشفروش ارائه داد و باید منتظر بود تا این روند آغاز شود.
بازار آتی نیز دیروز به تاثیر از این اتفاقات با دامنه نوسان ۵ درصد نزولی شد. البته آربیتراژگران به سراغ دو سررسید خرداد و مردادماه رفتند؛ به طوری که در سررسیدهای خردادماه موقعیتهای خرید گرفتند و با موقعیتهای فروش سررسیدهای مردادماه جابهجا کردند. این در حالی است که موقعیتهای باز برای بیشتر سررسیدها حالت صعودی داشت و تنها برای سررسیدهای تیرماه از میزان موقعیتهای باز کاسته شد. براساس گفته کارشناسان ریزش قیمتها باز هم ادامه خواهد یافت، اما معامله گران بهتر است در روزهای آینده با توجه به اخبار و از سویی بررسی سبد معاملاتیشان تصمیمهای جدیدی بگیرند. در کنار موضوع افت قیمتها به تبع از افت ادامه دار قیمت دلار و تاثیرات روانی اخبار مربوط به تحویل سکههای پیش فروش، برخی گمانهزنیها حکایت از این دارد که بازار توسط تعدادی از افراد حقوقی که حجم زیادی از معاملات را از آن خود کردند با افت و خیز رو به رو است؛ به طوری که براساس اطلاع برخی فعالان در روزها و حتی در سال گذشته بسیاری از همین اشخاص با قراردادن افزایش موقعیتهای فروش یا خرید در یک طرف، معامله گران حقیقی را با جو ایجاد شده همراه و به روند دادوستدها سمت و
سو میدادند. این در شرایطی است که براساس گفته برخی از دیگر فعالان در شرایط فعلی بازارسازی امکان ندارد، زیرا صف فروش سنگین ایجاد میکند این در حالی است که بازار به تاثیر از نگرانی تحویل پیش فروشهای سکه به شدت نزولی است، از سویی با توجه به اینکه حجم و ارزش مبادلات نسبتا بالا است و معاملهگران مسیر حرکتی بازار نقدی را نیز به خوبی میشناسند به همین دلیل اشخاص حقوقی در شرایط کنونی نمیتوانند سیر حرکتی بازار را برعکس کنند. البته در این رابطه اشخاص حقیقی همچنان نسبت به حضور حقوقیها و تاثیرگذاری آنان روی بازار و سمت و سوی مبادلات به طوری که بازارسازی صورت بگیرد، گلایه دارند. آنان معتقدند با وجه تضمین اولیه در نظر گرفته (حتی با وجود اینکه این رقم از روز دوشنبه هفته جاری به ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان هم رسید) بسیاری از افراد حقیقی نسبت به حضور در بازار تردید پیدا کرده اند، به همین دلیل بهتر است مدیریت قراردادهای آتی نسبت به روند معاملات به شیوه کنونی تغییر ایجاد کند تا هم اشخاص حقوقی و هم اشخاص حقیقی از بازار منتفع شوند.
اما روند مبادلات در بازار آتی در هر یک از سررسیدها در شرایطی نزولی شد (براساس گفته مطلعان طی روزهای آینده تا زمان مذاکرات بیشتر با همین رویه دنبال میشود) که نسبت به ریزش بیش از پیش قیمت سکه در بازار هشدار داده میشود؛ به این ترتیب قیمت سکه در سررسیدهای فروردین ماه با 65/4 درصد افت در محدوده 700 تا 722 هزار تومان، سررسیدهای اردیبهشت ماه با 94/4 درصد کاهش در محدوده 703 تا 737 هزار تومان، سررسیدهای خردادماه با 99/4 درصد افت در محدوده 721 تا 740 هزار تومان، سررسیدهای تیرماه با 5 درصد افت در محدوده 763 تا 795 هزار تومان و سررسیدهای مردادماه نیز با 5 درصد افت در محدوده 791 تا 810 هزار تومان قرار گرفت.
ارسال نظر